Genieten

Een kijkje bij ons achter de schermen: het begin van onze wintertuin

  • By
  • 28 november 2018
  • Sticky
Wintertuin - Maudgeniet.nl

Ik droom al jaren van een overkaping in de tuin. Het lijkt me zo heerlijk om buiten een soort tweede woonkamer te creëren, ook als het regent of kouder wordt. Ondanks dat we in onze tuin een hele mooie plek hebben voor zo’n overkapping, is het er nog steeds niet van gekomen. Waarom? Pffff, ik vind het zó duur! Ik heb er het geld -op dit moment- gewoon niet voor over..

Maar ondanks dat die overkapping er nog niet is, besloot ik onlangs wel om een gezellig plekje te creëren in onze tuin, een plekje waar we ook in de winter kunnen zitten. Het is helaas nog steeds niet overdekt, dus als het regent blijven we binnen. Maar we hebben nu wel een heel gezellig plekje in de tuin waar we in de winter kunnen zitten.

Onze tuin

Wij hebben een redelijk grote tuin en toen ik zwanger was van Saar, is deze helemaal opgeknapt. Op dat moment hebben we het liefst een onderhoudsvrije tuin, dus onze tuin is vooral heel veel betegeld. Er zijn een paar borders en we hebben een stukje kunstgras van zo’n 24 m² waar ook een speelhuisje voor de kindjes op staat. In het midden van onze tuin staat een grote tafel, waar we met z’n allen gezellig aan kunnen zitten. En helemaal achterin de tuin (dé plek waar ooit onze overkapping moet komen) hebben we naast onze garage een ruimte van zo’n 36 m² waar ook een loungeset staat. En juist op deze plek heb ik een stukje wintertuin gecreëerd, onlangs heb ik er al een middag gezeten met Fenne en het was zo fijn en gezellig!

Wintertuin - Maudgeniet.nl

Volg je me al op Pinterest?

Het begin van onze wintertuin

Er staat dus al een loungeset van steigerhout en daar hebben we ook al (weerbestendige) kussens bij, fijn! De basis van de wintertuin staat er dus al bijna, maar voor een gezellige en sfeervolle wintertuin heb ik natuurlijk veel meer nodig dan alleen een loungeset. Op Pinterest doe ik heel veel inspiratie op en dat zorgt er voor dat ik ontzettend hebberig word. Om er écht een super gezellig plekje van te maken, heb ik natuurlijk veel meer nodig!

Het begint allemaal met een vuurtje..
Want wat is nou een gezellige wintertuin zonder knisperend haardvuurtje? De keuze is reuze en het liefste zet ik er honderd verschillende vuurkorven neer. Maar het wordt uiteindelijke en vuurschaal met een driepoot erboven, zodat we ook in de winter lekker kunnen buiten koken en eten. Om buiten te eten en te koken wil ik per se iets met ‘echt vuur’, omdat ik vind dat dat er nou eenmaal bij hoort. Ik sla heel wat haardhout in en bedenk iets leuk om daar in op te bergen (lang leve Pinterest, ik blijf het zeggen!). Bij Sweet Living Shop kom ik een hele mooie rieten mand tegen en ik ben helemaal om. Die moet er bij!

Maar ik koop ook een aantal Zweedse fakkels en gewone fakkels die ik her en der in de tuin kan plaatsen. Een beetje tricky misschien met de kindjes in de buurt, maar het zorgt voor zoveel sfeer en gezelligheid! Fenne weet nu dondersgoed dat het vuur gevaarlijk is en dat ze daarbij uit de buurt moet blijven, gelukkig maar. De komende tijd moet ik alleen nog even gaan testen hoe dat gaat met Saar, want die is natuurlijk een stukje kleiner.

Wintertuin - Maudgeniet.nl

Lees ook: Buiten koken en eten – ook in de winter!

Maar er is meer!
Bij een wintertuin horen natuurlijk ook schapenvachtjes, warme dekentjes en gezellige decoratie. Bij de Intratuin scoor ik een schapenvachtje en eerder had ik al een hele mooie en warme plaid gekocht. Eerlijk toegegeven vind ik dat er nog meer plaids en warme dekentjes bij mogen, maar dat komt in de loop van de tijd vanzelf wel (hoop ik).

Voor de decoratie verplaats ik onder andere de pompoenen die al in de tuin liggen, ik haal windlichten op van binnen, plaats her en der aan aantal kaarsen en zet dit gezellig bij elkaar. Ook mag ik dienbladen van Sweetlivingshop.nl uitzoeken, ik ga voor een rieten variant die perfect past bij de mand voor het haardhout. Blij mee! Op het dienblad plaats ik -uiteraard- ook een aantal kaarsen en vervolgens een grote schaal met spekjes, zodat we marshmallows kunnen roosteren. Een echte winterplant er bij en het plaatje is compleet!

Wintertuin - Maudgeniet.nl

Ik ben nog lang niet klaar!
Maar… Oeps! Ik ben nog lang niet klaar met onze wintertuin, want ik heb nog veel meer leuke en gezellige plannen in mijn hoofd. En als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan krijg ik het er niet meer uit. Ik snap wel dat Jasper er soms helemaal gek van wordt..  Ik wil nog lichtsnoeren ophangen, zodat het ook in het donker extra gezellig is. Ik wil nog meer plaids in de loungeset, nog meer windlichten met kaarsen en er misschien zelfs wel een kerstboom neerzetten.

Ook wil ik nog op zoek gaan naar een aantal zinken emmers en teilen, zodat ik daar nog iets gezelligs mee kan doen ter decoratie (ik heb alleen nog geen idee wat precies). Een oude slee ter decoratie lijkt me ook ontzettend gaaf en misschien nog wat extra (wintervaste) planten. Kortom: er is nog inspiratie genoeg!

Kom maar op met die winter!
Dus kom maar op met de winter.. Hoe heerlij zou het zijn om hier warme chocolademelk (of glühwein, joe!) te drinken als er sneeuw ligt? Om hier marshmallows te roosteren, popcorn te bakken of andere winterse gerechten te koken? Gezellig met z’n allen chillen op de bank, met heel veel dekentjes en gezelligheid. Liedjes zingen, grapjes maken, spelletjes spelen… Ik zie ons hier wel zitten deze winter!

Is een wintertuin ook iets voor jou?

Wintertuin - Maudgeniet.nl

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen van Sweet Living Shop, maar je leest hier alleen mijn eigen mening en bevindingen. Ik ga geen samenwerkingen aan die niet passen bij mij of Maudgeniet.nl. Ondanks dat het een samenwerking is, hoop ik wel dat ik iedereen kan inspireren met dit artikel. 

No Comments
Leave a Reply