Genieten

Weer topfit in vorm met de Fitbit Sense

  • By
  • 28 juni 2021
  • Sticky

Ooit was ik behoorlijk sportief. In de periode voor mijn burn-out sportte ik meerdere keren per week. De Fitbit Charge die ik destijds had vond ik ontzettend fijn. Toen ik in de burn-out niet meer écht kon sporten, miste ik dit enorm. Af en toe probeerde ik het daarna weer op te pakken, maar ben door nooit echt in geslaagd. Niet veel later gooide corona roet in het eten en zo kan ik nog wel driehonderd smoesjes bedenken.

Eén ding ben ik wel altijd blijven doen: wandelen! Maar nu het eerste lentezonnetje zich weer laat zien en het sneller zomer is dan ik verwacht, wordt het toch wel weer tijd om een beetje weer bikiniproof te zijn. Of we nou in de zomer op vakantie kunnen of niet… Het wordt dus echt weer tijd om te sporten en mezelf een schop onder de kont te geven. Mijn nieuwe Fitbit Sense gaat daar vast bij helpen.

Gewoon gaan!

Misschien waren het gewoon de donkere grijze dagen. Maar nu de laatste dagen het zonnetje weer lekker is gaan schijnenheb ik ook oprecht weer zin om te bewegen. Wandelschoenen uit de kast trekken, een fijn trainingsschema opzoeken voor mezelf en gewoon gaan! Of ik speciale doelen heb? Euh, nee.. Nog niet. Maar meestal komt dat vanzelf wel, als ik eenmaal het sporten weer heb ontdekt. Ik heb in ieder geval een paar kleine voornemens.

Wandelen

Wandelen vind ik echt heerlijk. In mijn burn-out had ik altijd een vast rondje dat ik liep, maar sinds onze verhuizing ben ik deels nog zoekende naar een nieuw rondje wat net zo fijn is. In onze nieuwe buurt heb ik meerdere rondjes gevonden, maar de ene is te kort en de andere weer net te lang voor een dagelijks wandelrondje. Ik moet dus nog even op zoek, maar dat komt vast helemaal goed.

Samen sporten

Afgelopen zondag heb ik wat nieuws ontdekt: samen sporten met Fenne! Fenne kreeg vanuit school een foldertje mee dat ze bij diverse sporten een aantal proeflessen mocht aanvragen. Ze koos voor een Ouder & kind sportvorm en dat was ontzettend leuk. Samen moesten we verschillende (sport)oefeningen doen en voor haar leek het wel één groot spel! Ik kan je wel vertellen dat ik enorme spierpijn had, dus de oefeningen hadden zeker effect!

Fitbit Sense

Ik was echt dol op mijn vorige Fitbit, maar de nieuwe is misschien nog wel toffer. De Fitbit Sense heeft veel meer handige functies dan de Charge 2 die ik eerder had. De FitbitSense registreert niet alleen mijn stappen, slaap, huidtemperatuur en hartritme.. Maar de Fitbit Sense heeft ook een EDA scanner, deze geeft inzicht in mijn stressniveau. Juist omdat de burn-out achter mij ligt vind ik het enorm belangrijk om mijn stressniveau goed in de gaten te houden.

Ik weet dat er nog veel meer functies op de Fitbit Sense zitten, maar ik heb ze nog niet eens allemaal uitgezocht en bekeken. Eerst maar eens werken aan een sportschema en dan kijken hoe de Fitbit Sense mij daar goed bij kan ondersteunen!

Op zoek naar een smartwatch, maar je wilt liever geen Fitbit? Een Fossil smartwatch is ook echt prachtig!

No Comments
Leave a Reply