Genieten

Weekoverzicht: Sinterklaas en de meest romantische Datenight ooit!

  • By
  • 2 december 2018
  • Sticky
DIY: Zak van Sinterklaas - Maudgeniet.nl

Ik probeer écht om iedere week een weekoverzicht te schrijven, maar soms hebben we een week dat er niet zo veel bijzonders gebeurt. Afgelopen week was wel een week waar er van alles gebeurde. We vierden Sinterklaas, ik had een drukke week op het werk, het consultatiebureau kwam langs met slaaptips voor Saar en we hadden de meest romantische datenight ooit! En juist door al die drukte deze week, ben ik helemaal vergeten om foto’s te maken. OEPS!

Maandag
Maandagochtend om 08.00 uur heb ik de assistente van de huisarts al aan de telefoon. Saar slaapt nog steeds niet goed en het begint ons echt een beetje op te breken nu. Ik wil uitsluiten dat het een medische oorzaak heeft, dus vraag ik of de huisarts haar kan onderzoeken. Een kleine 2,5 uur later zit Jasper met Saar bij de huisarts en gelukkig is ze helemaal gezond. Meteen daarna bel ik het consultatiebureau en zij komen diezelfde middag nog langs om allerlei slaaptips te bespreken. Ze kijkt naar het gedrag van Saar en geeft ons een aantal tips, met de belangrijkste tip: ‘Doe haar een weekendje uit logeren!’

Dinsdag en woensdag
Dinsdag en woensdag zijn behoorlijk drukke dagen op mijn werk. We organiseren een leuke Sinterklaas-actie en ik ben druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. De uren vliegen voorbij en als ik twee keer met mijn ogen knipper zit de werkdag er al weer op. Op woensdagavond wordt Fenne ziek en spuugt regelmatig haar bed onder. Slaapt Saar eindelijk een keer goed, zijn we ‘s nachts druk met Fenne! Het leven van een moeder gaat niet altijd over rozen. 😉

Donderdag
Donderdag is mijn vrije dag en toch helemaal volgepland. ‘s Morgens ga ik met de meisjes koffie drinken bij mijn zusje en vervolgens gaan de meisjes even naar bed. Net als ik besluit om de hele middag niks te doen en te chillen, komt mijn tante onverwachts op bezoek. Gezellig! Rond 15.00 uur rijd ik met de meisjes naar de supermarkt, doe nog een paar laatste boodschappen en ga dan door naar mijn werk. Want Sinterklaas komt speciaal voor de kindjes bij ons op het werk. Fenne heeft er helemaal zin in en vertelt Sinterklaas uitgebreid dat ze zo veel moest spugen, om te gieren! ‘s Avonds heb ik een gezellige afspraak met Noortje van Go Kids Twente, altijd leuk om te kletsen met een andere enthousiaste blogger!

Vrijdag
Vrijdagochtend heb ik afgesproken om koffie te drinken met een vriendinnetje. EIN-DE-LIJK zien we elkaar weer en kletsen we bij; en beter nog.. We plannen meteen een wijn-date, zo doen we dat! ‘s Middags poets ik het huis, ga ik stofzuigen en zelfs dweilen en pak ik vervolgens de tas in voor de meisjes. Want vanavond gaan ze logeren bij Opa & Oma. Als ik ze heb weggebracht, sjees ik naar huis om te douchen, want Jasper en ik hebben datenight! We gaan gezellig samen uit eten, shoppen een beetje (want koopavond) en duiken vervolgens de kroeg in voor een biertje. Om 21.15 uur zijn we alweer thuis, want we zijn allebei zó moe. [Ik herhaal: meest romantische datenight ooit!] Op naar een nacht waarin we kunnen doorslapen én uitslapen, sowieso slapen!

Zaterdag
Whooohh! Uitgeslapen en wel worden we ‘s morgens om 08.00 uur (!) pas wakker, wat fijn! Jasper doet boodschappen en ik geniet met mijn kopje koffie van een half uur doodse stilte in huis. Jasper gaat vervolgens klussen in de bijkeuken (die nu echt bijna af is) en ik maak echte Sinterklaas cupcakes, want ‘s middags vieren we Sinterklaas bij ons in huis! Rond 15.00 uur komen Fenne en Saar weer thuis en ook komen de opa’s, oma’s en tante’s langs.

Ik vertel Fenne dat er post is voor haar, een envelop waar de Video van Sint in zit. Samen kijken we de video en ik vind het zoooo leuk, Fenne is helemaal verbaasd en vindt het razend interessant. Daarna pakken we cadeaus uit, eten we lekkere hapjes en spelen we met het vele speelgoed. ‘s Avonds liggen de kindjes op tijd in bed en wij ook.

Sinterklaas cupcakes / Maudgeniet.nl

Zondag
Zondag begint de dag weer vroeg en Jasper gaat ‘s morgens zwemmen met Fenne. Saar en ik blijven lekker thuis, eten samen een cakeje, knuffelen veel en spelen samen met het speelgoed. Soms vind ik het zo fijn om even alleen te zijn met Fenne of Saar, qualitytime! Als de meisjes ‘s middags in bed liggen, schrijf ik een paar blogs en ga ik als een speer! Daarna willen we graag naar het bos, maar het regent en iedereen is nog steeds snotverkouden. We gaan naar Tuincentrum Borghuis, waar nu een hele leuke levende kerststal is met schapen, koeien, kippen en geitjes. Zo leuk! Om ons leuke weekend af te sluiten, besluiten we om naar Pannenkoekenhoes De Stroper in De Lutte te gaan. En daar was zelfs nog een Piet, extra feest!

weekoverzicht / Maudgeniet.nl

Op naar een nieuwe week!
Aankomende week wordt voor mij een drukke week. Ik maak lange dagen op mijn werk en er staat onder andere een bezoekje aan de kerstmarkt op de planning. En natuurlijk gaan we werken aan het slaapritme van Saar, fingers crossed! Kom maar op met die nieuwe week!

 

1 Comment
  • Marcella

    Haha, ik moest lachen om jullie datenight. Hilarisch! Maar goed slapen is zeker veel waard!

Leave a Reply