Genieten

Weekoverzicht: van Sinterklaas tot Kerst!

  • By
  • 9 december 2018
  • Sticky
Weekoverzicht

Afgelopen week was een enorm drukke week voor mij; zowel thuis als op m’n werk was het behoorlijk druk en ik had van alles te doen! Ik ging van het grote Sinterklaasfeest vrijwel meteen door naar de gezellige Kerst-sfeer, kijk je mee?

Maandag t/m woensdag
Vroeg uit bed (maar dat zijn we ondertussen gewend!), want maandagochtend om 07.15 uur word ik opgehaald door een collega om geschminkt te worden als Piet. Maar liefst drie dagen lang gaan we namens mijn werk langs diverse klanten als Sinterklaas en twee Pieten, inclusief een grote zak met cadeautjes, een persoonlijk gedicht en een woordje namens de Sint. Wat ontzettend leuk om te doen en wat krijgen we veel leuke reacties!

De avonden ben ik bekaf en kijken we een toffe serie op Netflix. En op woensdagavond ga ik weer naar Petra van Praktijk Natuurlijk Inzicht (holistisch therapeut). Samen met haar ben ik aan het ontdekken wat mij energie kost, waar ik energie van krijg en hoe ik daar een goede balans in kan vinden. Het blijft soms best moeilijk om dingen toe te geven, maar ik weet nu al veel meer waar ik rekening mee moet houden!

Donderdag
Door die drukke dagen heb ik de meisjes gemist en wil ik qualitytime! Vandaag ben ik lekker een dagje vrij en we blijven de hele dag thuis om te spelen met de duplo, te kleuren en te dansen op K3. ‘s Avonds is Jasper weg en heb ik tijd om te bloggen, ook fijn! Een tijdje terug kregen we een pakketje met nieuwe producten van De Kleine Keuken en dit is de perfecte dag om die lekkere koekjes te testen. De kindjes hebben het absoluut goedgekeurd!

Vrijdag
Als ik ‘s morgens wakker word, zie ik dat iemand mijn foto (als Piet) op Instagram heeft gedeeld. Ze heeft ook zo’n 36 reacties geplaatst dat het racisme en discriminatie is. Ik wilde me dit jaar echt niet druk maken om de hele discussie (want ik heb er écht geen mening over!), maar ik vind het dus echt niet tof dat ze een foto van mij gebruikt om haar punt te maken. Ik deel dit in Stories en mijn inbox ontploft! Ik krijg zo veel lieve reacties van iedereen; haar foto wordt ontzettend vaak gerapporteerd, maar Instagram doet er helaas niks mee. Ik probeer het los te laten, Sinterklaas is het land uit en ik wil me toch echt liever focussen op de leuke en gezellige dingen. Dag Sinterklaasje, daahaaag daaahaaag!

Vrijdag is weer een dagje op het werk en weer werk ik een paar uurtjes extra. Ik ben op het werk bezig met de Kerstvoorbereidingen en kom pas aan het einde van de middag thuis. We bestellen lasagne bij de pizzeria en doen het de rest van de avond rustig aan, uiteraard weer met die ene toffe serie op Netflix: Ingobernable!

Kerstmarkt Lingen - Maudgeniet.nl

Zaterdag
‘s Morgens doe ik boodschappen met Saar en daarna ben ik weer een dagje op pad, zonder kindjes.. Ik voel me een beetje schuldig en besluit voor mezelf om deze tijd heel snel in te halen. (Volgens mij blijft dit een eeuwige tweestrijd voor iedere mama!) Samen met een vriendinnetje ga ik naar de Kerstmarkt in Lingen. De kerstmarkt is klein, maar fijn met vooral veel eetkraampjes. We shoppen, kletsen bij, drinken warme chocolademelk en glühwein en rond 18.00 uur ben ik weer thuis. Jasper en de kindjes hebben de kerstboom opgezet en Fenne laat deze natuurlijk heel trots zien én terecht!

Terwijl ik al een beetje kerst vierde in Lingen, werd er bij ons thuis een leuk pakketje bezorgd. Ik heb een blogbox ontvangen van een PR-bureau speciaal voor de feestdagen. Het is een feestje om uit te pakken, want er zitten zo veel leuke dingen in!

Zondag
Zondagochtend gaan we met z’n allen zwemmen! Daarna eten we knakworsten en gaan de meisjes naar bed. Ik probeer foto’s te maken voor m’n blog (#crappylightseason!) en ga een beetje bloggen. Als de kindjes wakker worden gaan we koekjes bakken, want dat had ik Fenne al een tijdje beloofd. Ik vind het zo gezellig om met haar te bakken en te koken! We maken heerlijke kerstkoekjes (recept binnenkort online) en daarna komt mijn moeder nog even koffie drinken. Daarna flans ik een pizza in elkaar, maak ik mijn weekoverzicht af en brengen we de kindjes naar bed. En dan op de bank weer met Netflix!

No Comments
Leave a Reply