Genieten

Weekoverzicht: ouderavond, egelhuisje maken en een rommelig weekend

  • By
  • 11 november 2018
  • Sticky
Speelbos het Hulsbeek - Maudgeniet.nl

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een weekoverzicht schreef, door een soort van chronisch slaaptekort had ik er simpelweg gewoon even geen energie voor.  Maar afgelopen week had ik toch wel weer zin om een weekoverzicht te schrijven. Kijk je mee hoe ons leventje er afgelopen week uit zag?

Maandag
De week begon zo fijn! Aangezien ik een weekendje weg was geweest, vond ik het fijn om maandag qualitytime te hebben met de meisjes en dus was ik een dagje vrij. We deden ‘s morgens boodschappen, poetsten het huis, gingen koffie drinken bij opa, banjerden door de stad en we bakten een heerlijke Sinterklaas Brownie. Na het weekendje uitwaaien op Schiermonnikoog werd ik ontzettend verkouden, overal snot! Dus toen de kindjes ‘s avonds in bed lagen plofte ik op de bank met een doos tissues, neusspray, thee en menthol-snoepjes.

Sinterklaas Brownies / Maudgeniet.nl

Dinsdag
Gewoon weer een werkdag voor mij deze dinsdag.. Ik breng de kindjes naar het kinderdagverblijf en fiets dan naar mijn werk. Nog steeds snotverkouden, maar net niet ziek genoeg om me ook echt ziek te melden. De dag gaat eigenlijk hartstikke snel en na het werk haal ik de kindjes natuurlijk weer op. Fenne heeft een aantal brownies meegenomen en we krijgen heel veel complimenten, madame is zo trots! ‘s Avonds heb ik ouderavond op het kinderdagverblijf en hoorde ik onder andere dat Fenne een cito-toets had gehad (nu al!?) en die heeft ze hartstikke goed gemaakt. Verder gaat het hartstikke goed met de dames, Fenne komt eindelijk een beetje los en Saar is een grote gangmaker in de groep. Trotse mama hier!

Jasper was vandaag vrij om nog weer te klussen in de bijkeuken. Het is toch wel echt een projectje en hij doet alles zelf, ik ben zó trots op hem! Ondertussen is de elektra en de verwarming al verplaatst, zijn de muren geïsoleerd, zit er een nieuwe gipswand in en is een gedeelte zelfs alweer behangen. Afgelopen week is hij onder andere bezig geweest met een nieuw plafond en het begint echt goed op te schieten. Fijn!

Woensdag
Another day at the office! Woensdags begin ik altijd ‘pas’ om 09.00 uur en dus kan ik ‘s morgen lekker rustig aan doen. Jasper brengt de kindjes naar het kinderdagverblijf en ik publiceer ‘s morgens een artikel over de gebroken nachten van de laatste weken. Hier krijg ik zo veel lieve reacties op, dat doet me echt goed! Ik krijg berichtjes op Instagram, Facebook, appjes van oud-collega’s en zelfs hele mails. Zo lief allemaal! Na het werk doen we thuis ons standaard ‘avond spitsuur riedeltje’ en ‘s avonds schrijf ik nog een artikel. Daarna lekker op tijd naar bed!

Egelhuisje maken / Maudgeniet.nl

Donderdag
Een dagje vrij, dat is even fijn! Maar ondanks dat ik niet hoef te werken, is het wel een drukke en volle dag. Om 09.00 uur halen we mijn zusje op en rijden we richting Enschede voor een bezoekje aan de Intratuin. Als we thuis komen gooien we de kindjes in bed en hebben we wel ongeveer een half uur rust. 😉 Fenne wilde graag een egelhuisje maken en dus staat dat op het programma voor deze dag. We zagen, boren en timmeren net zo lang tot we een egelhuisje hebben. En trots dat we allemaal zijn! Ondertussen komt mijn vriendinnetje nog langs en als ik aan het einde van de middag mijn zusje weg wil brengen, komt ook mijn moeder nog langs. Ik besluit om de geplande bami maar te laten voor wat het is en we sluiten deze leuke dag af met McDonalds! Als de kindjes in bed liggen, kijken wij onze serie af op Netflix.

Vrijdag
De ochtend moet ik gewoon werken (jaja, de ene week wel; de andere week niet). ‘s Middags chillen we gezellig met z’n drietjes op de bank en gaan daarna naar het Hulsbeek. Hier is een ontzettend leuk speelbos waar we ons zo’n 1,5 uur vermaakt hebben.. Daarna gaan we naar Klein Afrika om pannenkoeken te eten bij opa, wat een feestje! ‘s Avonds drink ik gezellig een wijntje met een vriendinnetje!

Speelbos het Hulsbeek - Maudgeniet.nl

Zaterdag
Zaterdag is een rommeldag. Jasper gaat met Fenne naar de kapper, ik doe boodschappen met Saar bij de Lidl en loop dan nog met Saar naar de Appie.. Als de kindjes in bed liggen, ga ik even alleen de stad in (wat een rust!) en als ze wakker zijn gaan we nog even met z’n viertjes naar de stad. De rest van de dag hangen we veel in huis, want het lijkt wel alsof er onweer in de lucht hangt. Ze zijn onrustig, druk, huilen om alles en om niks en maken ruzie, aan het eind van de middag ben ik bekaf. We eten simpel, wandelen nog een stukje en ploffen op de bank met Netflix als de kindjes in bed liggen.

Zondag
De zondag begint vroeg: om 05.10 uur ben ik al beneden met Saar. Ik zou slim en efficiënt kunnen zijn en vast beginnen met bloggen, maar ik ben moe en m’n hoofd staat er niet naar. Dus ik speel samen met Saar met de duplo, we lezen een boekje en krap een uur later wordt Fenne ook wakker. GOEDEMORGEN! Maar ondanks de vroege start is het een gezellige dag: Jasper en Fenne gaan zwemmen, Saar en ik ruimen thuis wat op en gaan wandelen. Daarna eten we knakworstjes en gaan de meisjes naar bed. ‘s Middags testen we pepernoten, ga ik bloggen en is Jasper bezig in de tuin.

Op naar een nieuwe week!

 

No Comments
Leave a Reply