Genieten

Weekoverzicht: Jasper jarig, opruimwoede en de intocht van Sinterklaas!

  • By
  • 19 november 2018
  • Sticky
Workshop pepernotenkrans - Maudgeniet.nl

Het is weer tijd voor een nieuw weekoverzicht! Een week die voorbij vloog en waarin van alles en nog wat gebeurde. Kijk je mee?

Maandag
Groot feest in huis, want Jasper is jarig! Fenne kijkt er al zo’n drie weken naar uit en vraagt al dagen of ze papa morgen zingend mag wakker maken. Vroege vogel dat ze is, is ze de laatste tijd steeds rond 06.00 uur wakker.. Maar vandaag – op de dag dat ze écht heel vroeg schreeuwend en zingend op onze slaapkamer mag komen – slaapt Madame uit. Rond 07.15 uur maken we haar maar wakker en ze is zó ontzettend trots op haar tekening. Papa gaat op tafel staan en wij zingen luidkeels onze liedjes. Daarna gaan we werken en komt oma oppassen. ‘s Middags ben ik eerder vrij en versieren we stiekem samen het huis en kopen we taart, het is tenslotte feest! ‘s Avonds komen onze ouders een taartje eten en een drankje drinken, ondanks dat Jasper het niet viert.

Dinsdag
Ooooh, fijn! Ik ben een dagje vrij terwijl Jasper werkt en de kindjes naar het kinderdagverblijf zijn. Ondanks dat ik heb besloten om het rustiger aan te doen, heb ik stiekem toch een volle planning. Ik wil het speelgoed uitzoeken en opruimen, een aantal blogs vooruit werken en de bovenverdieping stofzuigen. Maar ik draai door en doe nog veel meer: als ik toch boven ben, besluit ik om niet alleen te stofzuigen, maar ook boven alles schoon te maken. Vervolgens zoek ik alle keukenkastjes uit, maak ze schoon en ruim ze op. Ook maak ik vast bami voor de volgende dag (want lange werkdag) en werk ik een paar wasjes weg. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, whoop! Daarna haal ik de meisjes op, maak ik avondeten voor vanavond en ‘s avonds heb ik een leuke afspraak voor mijn blog.

Speelhoek - Maudgeniet.nl

Woensdag
Another day at the office. Ik begin om 09.00 uur en de dag is veel sneller voorbij dan ik had gewild. Door mijn vrije dag van gisteren, heb ik nét niet genoeg kunnen doen. Grrr. Maargoed.. Op naar huis, want daar staat een pan bami op mij te wachten. We zetten de kindjes onder de douche en brengen ze naar bed om vervolgens op de bank te ploffen met een nieuwe Netflix-serie!

Donderdag
WEEKEND! Wat had ik een korte week, heerlijk! Vandaag heb ik besloten dat we een dagje niks gaan doen en vooral lekker in huis gaan chilen. We spelen memorie en met onze Zoef Zoef Dieren collectie en met nog veel meer rotzooi wat we in huis hebben. 😉 Saar eet de hele dag al weinig, maar is wel ontzettend ondeugend. Als Jasper om 16.00 uur thuis komt, besluiten we om ergens een pannenkoek te gaan eten. We hebben het heel gezellig en rond 18.30 uur zijn we weer thuis. En net als we Saar naar bed willen brengen, begint ze de hele boel onder te spugen. Geen schattige babymelk-spuug, maar echt overgeven. Jasper zet haar nog snel even onder de douche, terwijl ik het beneden allemaal schoonmaak. We brengen haar naar bed en hopen dat het afgelopen is. Maar niks is minder waar, diezelfde avond spuugt ze nog een paar keer in haar bed en ik kan alleen maar smeken om een rustige nacht. Wij gaan ook op tijd naar bed!

Vrijdag
Yes, een rustige nacht achter de rug! Hoewel Saar niet meer heeft gespuugd, is ze vandaag nog steeds niet helemaal fit. Ze heeft koorts en wil nog steeds niks eten of drinken – op een rijstwafel na… Dus we blijven vandaag maar weer een dagje in huis en maken er het beste van. Gelukkig is ze wel vrolijk en gezellig en dus spelen we weer met onze (veel te) uitgebreide speelgoedcollectie. We zijn de hele dag thuis en ik kom welgeteld 1x de deur uit, om de hond uit te laten. ‘s Avonds ploffen we weer op de bank met Netflix.

Sinterklaas kleding - Maudgeniet.nl

Zaterdag
Oh jongens, de dag waar ik bijna het hele jaar al naar uit keek.. De intocht van Sinterklaas! ‘s Morgens doen Jasper en Saar boodschappen en doen Fenne en ik het lekker rustig aan. En om 12.00 uur zitten Fenne en ik er helemaal klaar voor; eerst is ze ontzettend hyper, maar al snel is ze haar concentratie kwijt. Tsja, wat verwacht je dan ook van een peuter. Jasper en Fenne gaan vervolgens met z’n tweetjes de stad in voor de intocht in Oldenzaal, maar ze zijn al snel terug.. Fenne vond het allemaal een beetje spannend en helemaal niet meer zo boeiend. ‘s Avonds zetten ze natuurlijk wel allebei de schoen!

Lees ook: De schoen zetten voor Sinterklaas – de leukste tips!

Zondag
Oh man, wat een nacht! Fenne werd wel honderd keer wakker met de vraag of ze al naar beneden mocht om te kijken wat er in haar schoen zat. En toen Saar om 04.15 uur ook besloot dat ze klaar was om de dag te beginnen, zag ik al enorm op tegen de mega lange dag die er aan zou komen. Fenne rende natuurlijk meteen naar haar schoen en begon meteen met inpakken, ze was zo blij! De rest van de dag spelen we met z’n allen: we maken K3-puzzels, spelen met de Zoef Zoef dieren, lezen boekjes, kijken televisie en ik schrijf een paar blogs. ‘s Middags heb ik een hele leuke workshop Pepernotenkrans maken met Fenne, wat een feestje!

 

No Comments
Leave a Reply