Genieten

Weekoverzicht: Mamma Mia en een weekendje Duitsland

 • By
 • 23 juli 2018
 • Sticky
Weekendje Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Afgelopen week was weer een heerlijke week! Ik hoor en zie heel veel mensen klagen met dit mooie weer, maar ik kan er alleen maar onwijs veel van genieten! Van mij mag het tot en met oktober nog wel dit weer zijn; lekker veel naar buiten en er op uit gaan!

Maandag – dinsdag – woensdag
Ook deze week waren maandag, dinsdag en woensdag mijn werkdagen. Ik werkte deze dagen en ging dinsdag iets eerder naar huis, omdat ik woensdag wat langer moest werken. Prima compensatie dacht ik!

Las je vorige week nog in mijn weekoverzicht dat we weer met Fenne naar de röntgenafdeling moesten, is Jasper afgelopen week met haar naar de Plastische Chirurg geweest! Fenne kan haar duim niet meer recht krijgen en het blijkt dat de tunnel waar haar pees door loopt te smal is. Binnenkort kunnen we dus een oproep verwachten voor een operatie. Het is een kleine ingreep, maar ik vind het stiekem toch een beetje spannend. Afwachten maar!

De afgelopen week ben ik behoorlijk druk geweest en ook de komende periode staat er nog van alles op de planning.. Daarom besloot ik om deze week ‘s avonds niet zo veel te doen. Waar ik normaal ga sporten, mijn vriendinnetjes op zoek en achter mijn Macbook kruip, ging ik deze week ‘s avonds lekker niks doen. Oké, we gingen af en toe een stukje fietsen met de kindjes.. Maar als ze in bed lagen, probeerde ik echt even niks te doen.

Ekomenu / Maudgeniet.nl

Overigens was dit ook een beetje een luie week.. Ik weet soms écht niet meer wat ik moet koken en met dit warme weer heb ik er ook echt niet altijd zin in, hihi. Maar afgelopen week testten we het Persoonlijke Menu van Ekomenu en binnenkort lees je daar natuurlijk alles over op mijn blog! Want hoe fijn is het als iemand anders voor jou bedenkt wat je gaat eten? Ik testte overigens al eerder maaltijdboxen van Ekomenu en ik moet toegeven dat mij dat heel goed bevalt!

Mamma Mia – here we go again!
Als er íets is in de wereld wat ik helemaal geweldig vind, dan is het wel de muziek van ABBA. Noem me gek, noem het een (enorme) Guilty Pleasure of sluit aan bij Team Abba! De eerste film Mamma Mia vond ik echt helemaal geweldig en heb ik zo’n 284x gezien, ik ben zelfs naar de musical geweest. Dus toen ik een mailtje kreeg van Kinepolis met de vraag of ik naar de Ladies Night van Mamma Mia, Here we go again wilde gaan was mijn antwoord meteen ja. Ik trommelde mijn moeder en mijn zusje op (de guilty pleasure zit in de genen) en we hadden een geweldige avond! Ik heb echt nog dagen nagenoten van deze film. Wat een aanrader!

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=nd4cLL_MP7M” width=”740″]

“In Mamma Mia! Here We Go Again keren we tien jaar na het wereldwijde succes van Mamma Mia! The Movie terug naar het magische Griekse eiland Kalokairi, waar Sophie Sheridan nog steeds woont en inmiddels zwanger is van haar geliefde Sky (Dominic Cooper). Sophie twijfelt echter of ze de zwangerschap wel aankan zonder de steun en de hulp van haar inmiddels overleden moeder Donna. Daarom heeft ze haar moeder’s twee hartsvriendinnen Tanya en Rosie uitgenodigd op het eiland. Samen met Sophie’s drie mogelijke vaders Sam, Bill en Harry vertellen zij het verhaal van Donna’s leven en hoe zij Sophie in haar eentje heeft grootgebracht.”

Donderdag en vrijdag
Donderdag was ik de hele dag vrij en deden we ook lekker rustig aan. Fenne ging even boodschappen doen met haar oma, waardoor ik weer even qualitytime had met Saar. Ook wel eens fijn! ‘s Middags gingen Fenne en ik samen naar de kapper en voor we het wisten, was de dag alweer voorbij. Vrijdagochtend moest ik werken tot 12.00 uur en toen had ik eindelijk weekend! Ik was er van overtuigd dat we vrijdag weg zouden gaan voor ons weekendje, maar dit bleek toch zaterdag te zijn. Dus shopte ik ‘s middags even bij de Zeeman (shoplog komt online!) en flanste ik vervolgens een vrijdagmiddagborrel in elkaar.

Weekendje Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Zaterdag en zondag
En dus gingen we zaterdag en zondag wél een weekendje weg.. Er stond een weekendje over de grens op de planning en we gingen een camping bij Haddorfer See ontdekken. Voor het eerst (!) sliepen wij in een safaritent, ik wéét dat dit luxe kamperen is (#glamping!), maar voor mij voelde dit echt als kamperen. We hebben een heerlijk weekend gehad en eigenlijk vonden we het kamperen best wel leuk! Niet voor een vakantie van 3 weken, maar voor een weekendje was het hartstikke leuk.

Bij de camping zat een meertje en dit was zo leuk! Daar konden we wat eten en drinken, zwemmen, spelen in de speeltuin op het strand en natuurlijk met het zand. Vooral Saar vond al dat zand helemaal geweldig, ze had zoveel plezier! Fenne maakten we weer blij(er) met andere dingen, zoals de speeltuin en ijsjes natuurlijk!

Weekendje Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Zondag gingen we vooral veel op pad. We gingen naar Bad Bentheim, een heel leuk plaatsje bij ons in de buurt. We kochten broodjes bij de Duitse bakker, bezochten het kasteel, aten een ijsje en speelden in een hele leuke speeltuin! ‘s Middags gingen we weer terug naar de camping en aan het eind van de middag gingen we naar Else am See, ook ontzettend leuk!

We hadden zo’n heerlijk weekend! Van mij mag elke week wel zo eindigen; ik vind het zo fijn om leuke dingen te doen met ons viertjes. Zeker nu de meisjes steeds groter worden; dan worden dit soort uitstapjes nog leuker!

 

Hoe zag jouw week er uit?

 

3 Comments
 • Marijke

  Leuk hè Mamma Mia, ik hoor ook bij de club hoor! Glamping zou ik ook ooit nog wel eens willen doen. Aan kamperen heb ik een hekel, maar het is het betaalbaarste in het hoogseizoen en kinderen vinden het meestal geweldig, dus als ik nog eens een goed glamping-aanbod plus leuke plek vind ben ik om!

 • Nicole Orriëns

  Ik heb Mama Mia afgelopen zondag gezien met mijn twee dochters! Het is een uitbundige film.

 • Marcella

  Glamping, dat wil ik ook nog eens doen! Wel voor een weekend ook, ik denk er hetzelfde over als jij 😉 Bad Bentheim, daar wil ik graag eens naar terug!

Leave a Reply