Genieten

Weekoverzicht: het laatste weekje van de kerstvakantie

  • By
  • 6 januari 2019
  • Sticky
Weekoverzicht - Maudgeniet.nl

De afgelopen twee weken hadden we vakantie, met z’n viertjes! En hoewel deze kerstvakantie -door een fikse buikgriep- totaal anders liep dan verwacht, was het toch fijn om met z’n viertjes samen te zijn. Jasper en ik hoefden allebei niet te werken en de kindjes gingen niet naar het kinderdagverblijf. De eerste week van onze vakantie was drama, maar afgelopen week was fijn!

Maandag – Oudjaarsdag
We zijn een paar dagen naar een vakantiepark in Duitsland en het is de bedoeling dat we hier ook Oud & Nieuw gaan vieren. Maar we zijn hier nu drie dagen en vinden het huisje waar we verblijven echt vreselijk. Het is gedateerd (misschien zelfs wel ‘over de datum’), vies en het stinkt er behoorlijk. Ondanks dat de rest van het park wel leuk is en vooral het zwembad geweldig is, besluiten we om vandaag toch naar huis te rijden. We pakken de spullen in, genieten nog van het lekkere ontbijt en gaan dan nog even naar de mooiste stad Trier. Rond 14.00 uur rijden we naar huis, slapen de kindjes heerlijk in de auto en aan het begin van de avond zijn we weer thuis. We drinken een borrel bij onze buurvrouw, brengen de kindjes naar bed, en spelen zelf Kolonisten van Catan en om 0.00 uur gaan we -letterlijk- lachen het nieuwe jaar in met elkaar, inclusief champagne.

Weekoverzicht - Maudgeniet.nl

Dinsdag – Happy New Year!
Wonder boven wonder hebben allebei de kindjes compleet door al het vuurwerk heen geslapen. Maar als we ‘s morgens wakker worden, is Saar koortsig, hangerig en huilerig. Ik denk dat ze er wel bovenop komt als ze even goed slaapt, maar na haar middagslaapje wordt het alleen nog maar erger. Samen met Fenne ga ik naar mijn oma, waar de rest van onze familie ook is. Kom maar op met die Nieuwjaarsborrel! ‘s Middags zijn mijn schoonouders bij ons en we brengen allebei de kindjes lekker op tijd naar bed.

Woensdag
Saar heeft nog een beetje verhoging, maar het huilen en hangen is afgelopen. Ze hangt weer ontzettend de clown uit, maakt grapjes en doet gek. Blij mee, want voor vandaag hebben Jasper en ik een minibreak op de planning staan. We brengen de kindjes naar mijn ouders en gaan zelf naar Zwolle voor een beetje qualitytime. We winkelen, drinken wijn, genieten van lekker eten en kletsen een beetje bij. ‘s Avonds ploffen we in ons hotel met een boek, gaan we in bad (man, wat mis ik dat!) en drinken we nog een biertje in de bar van het hotel.

Donderdag
Oh man, wat heb ik lekker geslapen!  Voordat we gaan uitchecken gaan we nog even ontbijten en uiteraard in bad. We rijden naar mijn ouders, want we hebben zin om de meisjes weer op te halen! ‘s Middags komen mijn nichtje en haar vriend langs en dat was zo gezellig! De meisjes speelden met al hun keukenspulletjes en hadden een geweldige middag! ‘s Avonds duik ik de stad in met een vriendinnetje voor een Nieuwjaarsborrel. Onder het motto ‘Kleine hapjes, grote drankjes’ hebben we een hele gezellige avond!

Vrijdag
Na alle drukke dagen die we gehad hebben, besluiten we om vandaag even niet zo veel te doen. We rommelen een beetje in huis en ‘s middags gaan we naar Ikea voor een keukentje voor de meisjes. Ik gokte al dat het een succes zou zijn, maar zo’n groot succes had ik niet per se verwacht!

Zaterdag
Zaterdag vind ik altijd de fijnste dag van de week! ‘s Morgens doen we boodschappen en de rest van de dag rommelen we lekker aan.. Fenne wil nergens naar toe, want ze wil alleen maar met haar keukentje spelen. Geef haar eens ongelijk! Ik probeer een beetje te bloggen, mijn moeder en mijn zusje komen langs en ‘s middags ga ik met Saar even de stad in. ‘s Avonds lees ik het boek Erfenis uit en Jasper is de deur uit. Reelaaaxxxx!

Weekoverzicht - Maudgeniet.nl

Zondag
Weer een dag waarin we allemaal in de chillmood zitten en we niet zo veel doen. Jasper maakt de auto schoon, ik ruim thuis een beetje op en de kindjes vermaken zich met het keukentje (hoe verrassend is dat!?). We maken pizza’s en vieren daarmee een klein beetje de laatste dag van onze vakantie met z’n viertjes!

Ook fijn!
Ik las deze week maar liefst twee boeken, het was zó lang geleden dat ik een boek heb gelezen. Eerder vond ik altijd dat ik er geen tijd voor had en toen de gebroken nachten met Saar er aan kwamen, had ik er totaal geen energie of concentratie voor. Maar deze vakantie heeft me goed gedaan en ik had oprecht weer zin om een boek te pakken. Ik las IJskoud van Suzanne Vermeer en Erfenis van Apotheker & van Dissel. Beide boeken waren spannend en erg gaaf om te lezen. De boeken van Suzanne Vermeer lees ik altijd graag, omdat ze zo makkelijk weg lezen. Verstand op nul en voordat je het weet is het boek uit. Het boek Erfenis zat iets moeilijker in elkaar, maar las ook heerlijk weg!

Op naar een nieuwe fijne week!

No Comments
Leave a Reply