Genieten

Weekoverzicht: totaal gesloopt en lekker een weekendje weg!

  • By
  • 7 oktober 2018
  • Sticky
Speelbos in Nijverdal / Maudgeniet.nl

Nu al een weekoverzicht online? Jup, voor een keer op zondag in plaats van maandag. Want morgen komt er een hele leuke winactie online! Hou je Maudgeniet.nl in de gaten!?

Ik heb me in tijden niet zo’n zeikwijf gevoeld als de laatste week.. In mijn vorige weekoverzicht schreef ik al over de vele gebroken nachten met Saar en ook deze week is dat nog niet anders. Schreef ik begin dit jaar nog dat mijn leven als mama zo super de luxe is, kom ik daar nu wel even op terug. Afgelopen weken vond ik het zwaar om mama te zijn en vooral alles wat daar bij komt kijken. Dus sorry voor alle mama’s voor wie dat artikel een steek onder water was, nu snap ik jullie! Maar desondanks was het ook een fijne week. Maar dus wel een week waarin ik nauwelijks foto’s heb gemaakt, sorry again!

Lees ook: Mijn luxeleven als mama..

Maandag
Deze dag begint weer midden in de nacht; Saar is rond 03.30 uur alweer klaar voor de dag, maar mama niet! Maandag is altijd mijn werkdag, maar heb ik ook nog deels een vrije middag met de meisjes. Want ik werk altijd maar tot 14.30 uur (zo fijn!).. Maar dit keer heb ik een vrije middag met Saar, want Fenne gaat met opa en oma naar de kermis. Samen spelen we met de Duplo en aan het einde van de middag gaat ze naar bed, want ze moet toch een keer het slaaptekort van de nacht inhalen. Terwijl Saar in bed ligt, flans ik overheerlijke kippenbouten gestoofd in bier (klik voor recept!) in elkaar en rond 18.30 uur komt Fenne weer thuis met veel verhalen. De meisjes gaan allebei onder de douche en naar bed en daarna ga ik nog een uurtje sporten.

Dinsdag
Another day at the office. Ik werk van 08.00 uur tot 16.30 uur en race dan naar het kinderdagverblijf om Fenne en Saar op te halen. Ik kan nog net een dansje van K3 mee doen en dan moet ik weer terug naar mijn werk voor een vergadering. Om 18.45 uur ben ik weer thuis en kan ik Jasper nog net helpen met ons avond-spitsuur. Maar Saar heeft geen zin om te slapen en blijft maar huilen. Jasper is niet meer thuis en ik weet even niet meer wat ik moet doen; moet ik haar uit bed halen of de slaap training gaan doen? Ik kies voor het laatste, maar hou dit nog geen 20 minuten vol. Het voelt (voor mij) zo onmenselijk om haar te laten huilen. Ik neem haar weer mee naar beneden, zing een paar liedjes en wieg haar heen en weer.. En KNUFFELEN is het codewoord voor die avond. Daarna duik ik ook snel in bed!

Woensdag
Dat knuffelen hét codewoord is, was een grapje. Midden in de nacht wordt Saar weer krijsend wakker en is ontroostbaar. Ik heb zo met haar te doen en voel me zo machteloos! Daarnaast voel ik me ook een vreselijke moeder, omdat ik haar gewoon even niet meer snap. Alle signalen die ze af geeft zie ik niet en op deze woensdag kom ik bekaf op mijn werk. Ik kan me maar moeilijk concentreren en de dag duurt best wel lang. ‘s Avonds kruip ik achter mijn laptop om een paar blogs voor het weekend klaar te zetten.

Donderdag
Jasper is zo lief om er deze nacht uit te gaan voor Saar en na een paar onrustige uurtjes legt hij haar om 05.30 uur weer in bed, wat betekent dat ik kan uitslapen tot 07.45 uur. Extra fijn, want vandaag is mijn weekend begonnen! We doen eigenlijk de hele dag niet zo veel, ik wil het even rustig aan doen met de meisjes. We fietsen een stukje en spelen vooral veel in huis. Als ik ‘s avonds Saar naar bed breng, probeer ik een nieuwe tactiek bij haar. Ik heb het gevoel dat ze ‘s nachts een beetje bang is als ze wakker wordt en dus vertel ik haar (heel langdradig) dat papa en mama niet weg gaan en altijd heel snel weer bij haar zijn. Op hoop van zegen!

Weekoverzicht / Maudgeniet.nl

Vrijdag
Een WERELDWONDER is vannacht gebeurd, Saar is maar een keer wakker geweest. Maar vijf minuutjes. Zonder gekrijs! Ik wil een vreugdedansje doen en de hele wereld vertellen dat mijn nieuwe tactiek helpt, maar ik ben bang dat het toeval is, dus ik zeg nog niet zoveel. ‘s Morgens slaapt ze ook redelijk lang en ondertussen pak ik de koffer in.. Want we gaan een weekendje weg. We gaan naar Landal Landgoed De Hellendoornse Berg, wat voor ons maar een half uurtje rijden is, maar we hebben er zo veel zin in! Eerst wacht ik nog even op de postbode, want ik verwacht het nieuwe boek Guur van Bijzonder plekje en daarna kunnen we gaan.

We rijden richting Haarle en beginnen daar met een fijne wandeling in het bos. Daarna gaan we inchecken en bekijken we het vakantiepark, we eten patatjes en spelen nog iets. En dan is het alweer bedtijd voor de kindjes. ‘s Avonds vermaken Jasper en ik ons met Mens erger je niet en Bollo-ganzenbord. Net als we naar bed willen gaan, horen we Fenne schreeuwen en huilen. Ze heeft haar hele bed onder gespuugd. Oeps. Snel douchen, het bed verschonen en dan weer slapen!

Zaterdag
Wereldwonder nummer 2; de tactiek lijkt te helpen. Ook hier werd Saar maar een keer wakker voor een paar minuutjes. Een aai over haar bol en een paar troostende woordjes zijn genoeg, ik heb geen idee wat me overkomt. ‘s Morgens eten we warme broodjes en springen Fenne en ik in het zwembad, dolle pret! ‘s Middags gaan we naar een leuke speeltuin en later nog naar een kinderboerderij. We sluiten de dag af met pannenkoeken en vervolgens gooien we Fenne en Saar in bed. Drie keer raden wat wij gaan doen; Mens erger je niet!

Zondag
Alweer de laatste dag van ons weekendje weg, ik vind dit toch elke keer weer veel te snel gaan. ‘s Morgens gaan we met z’n viertjes zwemmen, dolle pret voor Fenne en Saar! Daarna brengen we Saar naar bed en gaan we chillen met Fenne, van zwemmen word je moe! Als Saar wakker wordt, eten we een broodje en pakken we de koffer in. Het ziet er naar uit dat allebei de dames moe zijn van ons gezellige weekendje weg, dus besluiten we om naar huis te gaan. Maar daar is Fenne het niet mee eens, ze wil nog eerst wat leuks doen! Vooruit.. Op naar het Speelbos in Nijverdal. Wat een fijn weekendje weg!

 

No Comments
Leave a Reply