Genieten

Weekoverzicht: gebroken nachten, tijd voor mama en veel naar buiten!

  • By
  • 1 oktober 2018
  • Sticky
De Pompoenerie in Mander / Maudgeniet.nl

Afgelopen week vond ik best een heftige week. De afgelopen weken is Saar ‘s nachts veel wakker en dat begint mij nu een beetje op te breken; ik heb het gevoel dat ik chronisch moe ben. En eerlijk is eerlijk; ik functioneer niet als ik minder dan 8 uur (achter elkaar please!) slaap heb gehad. En ik wil hier echt niet om klagen, want ik weet heel goed dat er ook mama’s zijn die het nog veel pittiger hebben met de gebroken nachten. Maar ik heb er gewoon heel snel last van, stom! Maar ondanks dat hebben we ook weer veel leuke dingen gedaan!

Maandag
Op deze dag heb ik -wegens oppasgebrek- spontaan een dagje vrij. Een extra lang weekend dus en ook extra qualitytime met de meisjes. We doen de hele dag eigenlijk niet zoveel en hangen en spelen vooral in huis. ‘s Middags heb ik afgesproken om te wandelen, maar dat is toch weer verplaatst naar vrijdagmiddag. Ook dikke prima! Niet veel later komt mijn vader koffie drinken en neemt hij Fenne mee om boodschappen te doen. ‘s Avonds ga ik voor het eerst sinds lange tijd weer sporten en hier heb ik de rest van de week nog spierpijn van!

Dinsdag
Joe! Another day at the office. Ik vind mijn werk leuk. Maar als ik de nacht ervoor maar een paar uurtjes geslapen heb, kan ik dat toch heel goed merken. Als ik thuis kom vanuit mijn werk, eten we snel wat, we doen samen de kindjes naar bed en daarna plof ik als een zombie op de bank. Morgen is er weer een dag!

Woensdag
Ook op woensdag vermaak ik me prima op mijn werk. Na het werk eten we wat, doen we de kindjes weer in bed en vervolgens ga ik naar mijn moeder. In Oldenzaal is er een soort Fashion Night, wat eigenlijk gewoon neer komt op een extra koopavond. Alleen dan net wat gezelliger met hapjes, drankjes en noem het maar op. We vermaken ons prima en eindigen met een bokbiertje op het terras.

De Kroesweffer / Maudgeniet.nl

Donderdag
Oooohh, de fijnste dag van de week! Jasper heeft een dagje vrij genomen, waardoor ik de hele ochtend kan genieten van een heerlijk arrangement bij De Kroesweffer. Dit is een van de mooiste wellnessboerderijen van Twente en ik heb hier echt een heerlijke ochtend gehad. Rond 13.30 uur kom ik helemaal loom en relaxed weer in huis. Dit moeten mama’s vaker doen! ‘s Middags gaan we met z’n viertjes naar de stad, want Saar heeft haar eerste schoentjes nodig! ‘s Avonds heb ik mijn eerste sessie bij Praktijk Natuurlijk Inzicht en dit was toch best wel even pittig.

Waarom ik naar Praktijk Natuurlijk Inzicht ga? Dat kun je hier lezen. –> Persoonlijk: mama, werken, bloggen. Hoe houd ik alle ballen hoog?

Vrijdag
Vrijdagochtend werk ik van 08.00 uur tot 12.00 uur en daarna pak ik snel de tas in, want ik heb een gezellige Insta-date! Beide dames ken ik inmiddels al aardig goed (Stephanie misschien iets te goed) en ik heb echt zin in deze middag. Samen met Tessa en Stephanie lopen we de hele middag over ‘t Twickel en sluiten het af (ja, weer met bokbier) bij ‘t Hoogspel in Delden.

midas en fenne / Maudgeniet.nl

Zaterdag
Normaal gesproken is zaterdag onze ‘van alles wat’-dag. We doen de boodschappen, rommelen wat in huis, werken een paar wasjes weg en gaan ‘s middags wat leuks doen. Deze zaterdag is het helemaal anders: ik heb nergens zin in! Ik check ‘s morgens de vriezer en zie dat er nog genoeg brood is voor dit weekend, er is nog beleg, fruit en drinken. Dit weekend vermaken we ons wel! We hangen ‘s morgens dus lekker lang rond in de pyjama, we proberen alvast een Sinterklaas-recept en daarna moeten we ons dan echt gaan klaar maken. ‘s Middags hebben we namelijk familiedag bij Denekamperdijk 59 in Losser. Dit is een perfecte plek voor mama’s met kleine kindjes: jij zit lekker op het terras (jup, met bokbier!) en de kindjes spelen in de speeltuin. Ze kunnen hier geen kant op, dus je hoeft eigenlijk alleen maar op te letten of er geen botsingen zijn op de trampoline. Het is gezellig en de dag vliegt voorbij.

Zondag
Weer zo’n chille ochtend. Ondanks dat ik om 05.45 uur word gewekt door Saar, verloopt de rest van de dag lekker relaxed. Jasper wandelt een eindje met Saar, Fenne en ik proeven het Sinterklaasrecept wat we hebben gemaakt, we spelen met de kookspulletjes van Fenne en verbouwen daarna de kamer tot een K3-disco. Je bent een meisjesmama of je bent het niet! Daarna doen we boodschappen, Jasper klust een beetje aan de bijkeuken (Meneer heeft zomaar even een verwarming geplaatst. Wauw!) en mijn schoonvader komt nog even langs. Als Saar uit bed komt brengen we een bezoekje aan De Pompoenerie in Mander en dit is leeukk! Daarna was het nog twee keer knipperen met mijn ogen en toen was de week alweer voorbij!

 

2 Comments
  • Gerdi - Blond&Bruin

    Ondanks de gebroken nacht klinkt het als een heerlijke week met lekker veel bokbiertjes..heerlijk!

  • Marcella

    Jeej, een dagje wellness is zo fijn! Ik doe het wel eens met een vriendin, maar dat is alweer veels te lang geleden. Na Mexico maar weer een datum prikken met haar!

Leave a Reply