Genieten

Wat is een EMB-test en wat deed dit met mij? | Op zoek naar balans

  • By
  • 11 mei 2020
  • Sticky
EMB-test - Maudgeniet.nl

Inmiddels ben ik al bijna twee jaar bezig met mijn zoektocht naar meer balans in mijn leven. Ik was al een tijdje op zoek, maar belandde uiteindelijk toch in een Burn Out. Ik ging nog meer boeken lezen, lette extra op mijn voeding, ging wekelijks naar een psycholoog en nam vooral heel veel rust. Maar na ruim een jaar, was ik er nog steeds niet door. Na een eeuwige twijfel, deed ik uiteindelijk een EMB-test bij Pure Generaties. Halleluja, dat had ik veeel eerder moeten doen! Wat is een EMB-test precies en wat heeft het voor mij gedaan?

Wat is een EMB-test?

Ik kan me voorstellen dat je misschien denkt ‘Wat is een EMB-test?’ in hemelsnaam? De afkorting EMB staat voor Energetisch Morfologisch Bloed-onderzoek. Dit is een test waar door middel van een klein prikje in de vinger bloed wordt afgenomen. Dat bloed wordt vervolgens op allerlei vlakken onderzocht, namelijk Hematologie, Levend Bloed analyse en een Energetische analyse.

Een EMB-test kun je eigenlijk zien als een algemene gezondheidscheck, een soort APK – maar dan voor je eigen lichaam. Het maakt inzichtelijk welke voedingstekorten je eventueel hebt, of er energetische verstoringen zijn of misschien wel bepaalde afwijkingen of infecties. Op heel veel verschillende vlakken wordt je lichaam helemaal getest, met slechts een paar druppeltjes bloed uit je vinger. Denk bijvoorbeeld aan vitaminen, mineralen, hormonen, intoleranties, hoe je lichaam om gaat met stress en nog zo veel meer. De hele lijst vind je op de site van Pure Generaties.

Een EMB-test kan een fijne uitkomst voor je zijn als je veel of regelmatig ‘vage klachten’ ervaart. Mijn lijst met vage klachten was énorm ​en hoewel ik veel geduld heb gehad met deze klachten, was het voor mij op een gegeven moment klaar. Ik heb een hele tijd getwijfeld om de EMB-test te doen (ik vond het in eerste instantie namelijk best prijzig), maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Dit had ik echt veel eerder moeten doen! 

Waarom deed ik een EMB-test?

Al vele maanden voor mijn Burn Out had ik vage klachten. Maar nadat ik een jaar thuis was geweest, had ik veel van die klachten nog steeds – ik kreeg er zelfs nog meer vage klachten bij. Ik wilde me zó graag weer fit en energiek voelen, zonder vage klachten.. Misschien kun je zelfs zeggen dat ik een klein beetje wanhopig was, maar Daphne heeft al mijn wanhoop weg gehaald en verzekerde me dat de EMB-test weer hoop kon bieden. Ik had klachten als:

  • Elke dag hoofdpijn.
  • Zwaar oververmoeid. Ik deed ruim een jaar elke dag een ‘middagdutje’ van 2 tot 3 uur en lag ‘s avonds rond 20.30 uur weer uitgeput in bed.
  • Huidklachten. Veel eczeem en een soort galbulten; als het op de ene plek weg was, kwam het weer terug op een andere plek. De dermatoloog wilde me zelfs een antibioticakuur van 6 weken (!) geven.
  • Haaruitval.
  • Altijd koude handen.
  • Niet oprecht vrolijk zijn. Ik was niet depressief, maar kon ook niet meer genieten zoals ik gewend was.
  • Opgeblazen gevoel.

Ik had ongetwijfeld nog heel veel meer andere vage klachten. Maar het gekke is.. Na een paar weken ‘klachtenvrij’ zijn, vergeet ik heel snel weer welke klachten ik allemaal had. Ik weet alleen dat ik me in maanden (jaren!) niet zo goed heb gevoeld als nu.

Ik had eerst een uitgebreid gesprek met Daphne om al mijn klachten te bespreken, maar ook klachten die ik de rest van mijn leven heb gehad. Dit gesprek duurde ongeveer een uurtje en daarna begon ze met prikken in mijn vingers. Maar ik had (zoals altijd) hele koude handen, waardoor het bloed maar moeilijk uit mijn vinger wilde. Maar na een paar keer proberen, lukte het uiteindelijk! Daarna kon ik weer gaan en werd mijn geduld weer op de proef gesteld: ik moest wachten op de uitslag!

EMB-test - Maudgeniet.nl

De uitslag van mijn EMB-test..

Die paar weken dat ik moest wachten op de uitslag waren slopend. Ik was er zo van overtuigd dat er iets uit zou komen, iets waar ik eindelijk wat mee kon. De hele Burn Out heb ik het gevoel gehad dat ik afhankelijk was van ‘mijn acceptatie’ en daarnaast vooral van andere mensen. De psycholoog bijvoorbeeld. Ik wilde niet meer afhankelijk zijn van iets, maar zo graag zelf actie ondernemen. Uiteindelijk was dat precies wat er gebeurde: ik kreeg een uitslag waar ik zelf mee aan de slag kon.

Uit mijn EMB-test kwam heel veel, zelfs nog veel meer dan ik had verwacht. De uitslag kwam eerst wel even hard binnen, maar daarna kreeg ik heel veel moed om meteen aan de slag te gaan met mijn eigen gezondheid. YES!

Ik had onder andere een zwaar tekort aan een aantal vitaminen en mineralen, zoals B12, Magnesium, D3 en Omega 3. Dit zijn allemaal energiegevers, doordat ik hier zo’n tekort aan had was mijn Burn Out alleen al bijna helemaal te verklaren! Maar ook de waarden van mijn serotonine en dopamine (gelukmakers!) waren behoorlijk aan de lage kant, wat meteen verklaarde dat ik niet meer oprecht vrolijk kon zijn. Wat een openbaring!

Je zou misschien denken dat dit al genoeg zou zijn, maar er kwam nog veel meer uit de EMB-test. Onder andere dat ik een intolerantie heb voor gluten, lactose, tarwe, koemelk én soja. Daarnaast reageert mijn lichaam niet goed op suikers. Ik moet zeggen dat ik altijd al heel bewust at, maar ik kan nog zo ‘gezond’ eten.. Als mijn lichaam bepaalde voedingsstoffen niet leuk vindt, is het gezonde eten voor mijn lichaam dus niet gezond. Ook had ik last van een parasiet in mijn darmen én een lekkende darm. Een lekkende darm houdt onder andere in dat de doorlaatbaarheid van mijn darmwand groter was, waardoor voedingsstoffen meteen in mijn bloedbaan konden komen. Dit verklaarde precies al mijn huidproblemen! De dag voordat ik de uitslag van mijn EMB-test zou krijgen, begon ik met het boek De mooie voedselmachine van Giulia Enders – wat mij betreft een enorme aanrader als je wilt weten hoe je darmen werken. Dat gaat namelijk veel verder dan alleen maar eten vervoeren van punt A naar punt B. 🙂

EMB-test - Maudgeniet.nl

Hoe gaat het nu?

Geloof het of niet.. Maar ik durf nu eindelijk te zeggen dat de Burn Out achter mij ligt. Misschien een gedurfde en (voor mij) een spannende uitspraak, maar ik voel me beter dan ooit. Ik doe al weken geen middagdutje meer, lig ‘s avonds pas tussen 22.30 en 23.00 uur in bed en word uitgerust wakker. Ik ben weer vrolijk en enthousiast en daarnaast eindelijk weer een gezellige en geduldige mama.

Ik kreeg van Daphne een aantal recepten voor mijn nieuwe ‘dieet’. Ik mag namelijk geen gluten, lactose, koemelk, soja en suikers meer. De eerste week was het echt even afzien, mijn lichaam was echt aan het afkicken en ontgiften. Ik kreeg enorme hoofdpijn en werd alleen maar meer moe, maar na 5 dagen werd ik fitter en energieker. Na twee weken zag ik zelfs al heel veel verbetering in mijn huid.

Normaal hou ik er van om mijn voeding in kleine stapjes aan te passen, zodat de veranderingen niet zo’n omkeer zijn en het makkelijker is om vol te houden. Maar nu moest ik alles in een keer omgooien; in het begin was dat erg makkelijk, maar naar mate mijn klachten minder werden viel ik redelijk snel in mijn oude patroon. Grappig om te zien hoe een aantal klachten dan heel snel weer terug komen (waaronder mijn huid en hoofdpijn!), meteen een goede les van mijn lichaam om toch weer anders te gaan eten.

Daarnaast gebruik ik nu dagelijks behoorlijk wat supplementen, waaronder Metarelax, B12, D3, Omega 3 (algenolie), Vitamine C en Ashwagandha. Daarnaast verwerk ik elke dag een schep Green Juice in mijn smoothie, maar dit deed ik daarvoor ook al. 🙂

Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm blij ben dat ik de EMB-test heb gedaan en vooral dat ik deze bij Daphne van Pure Generaties heb gedaan. Zij heeft mij enorm goed begeleid en ik kon met al mijn vragen bij haar terecht. Echt een enorme aanrader voor iedereen met ‘vage klachten’!

No Comments
Leave a Reply