Genieten

Wandelen met kinderen: wandelroute Mies de Specht in Haarle

  • By
  • 9 oktober 2018
  • Sticky
Wandelroute Mies de Specht / Maudgeniet.nl

Het lijkt wel alsof ik de laatste tijd de smaak helemaal te pakken heb. Ik vind het heerlijk om met Fenne en Saar het bos in te duiken! Zeker nu de herfst er aan komt en de kleuren in het bos elke dag een beetje lijken te veranderen.. Tijdens ons weekendje weg bij Landal Landgoed De Hellendoornse Berg bedenk ik me dat het wel een goed idee is om ook daar de omgeving te verkennen en te wandelen. Het grootste gedeelte van mijn lezers komen uit Twente (en dat is dit nét niet meer), maar het is maar een half uurtje rijden naar deze omgeving. Dikke prima dus om er ook over te bloggen! We starten ons weekendje weg met een hele leuke wandeling voor kinderen, wandelroute Mies De Specht in Haarle.

Wandelroute voor kinderen: Mies de Specht

De wandelroute is ongeveer 2,5 kilometer lang, perfect dus voor een wandeling met een peuter. De route begint bij Informatieschuur De Pas, hier zit ook Herberg De Pas waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Wij halen onze route op bij Herberg De Pas (zij hebben deze niet altijd tot hun beschikking!) en beginnen dan vol goede moed!

Wandelroute Mies de Specht / Maudgeniet.nl

Goed begin: speelnatuur van OERRR

In principe is het simpel: volg de bordjes van Mies de Specht en voor je het weet ben je alweer klaar met wandelen. Maar het is veel leuker dan dat! Naast Herberg De Pas zit een stukje speelnatuur van OERRR. Op deze plek kunnen kinderen ongetwijfeld uren vermaken: spelen met zand en water, heel veel takken waar je hutten mee kunt bouwen, beestjes ontdekken en lopen over de omgevallen bomen. Ik vind het er zelf al erg leuk en met moeite krijg ik Fenne uit dit stukje speelnatuur, de route moet nog beginnen!

Lees ook: Wandelen met kinderen in Twente: De OERRR-route in De Lutte

Wandelroute Mies de Specht / Maudgeniet.nl

He ho, let’s go! Op zoek naar Mies de Specht..

Je kunt de route lopen zonder boekje. Dan begin je bij Erve de Pas en loop je richting het eerste kruispunt en volgt dan de bordjes met Mies de Specht er op. Maar je kunt bij het informatiecentrum dus ook een boekje kopen (€ 1,50 dacht ik) waar leuke opdrachten in staan. Daarmee kun je niet alleen de leuke opdrachten doen, maar zorg je er ook voor dat er genoeg geld is om het bos netjes en beloopbaar te houden. Win-win-situatie dus!

Wij zetten Fenne op de loopfiets en Saar in de buggy en volgen -met het boekje- de route. We lopen over fietspaden en midden door het bos en komen uiteindelijk aan bij Verwonderplek Sprengenberg. Hier vind je een schaapskooi, maar ook diverse natuurlijke houten speeltoestellen en zelfs een slingertouw in de boom. We spelen hier even, zoek naar een tamme kastanjes en lopen dan weer door. Stiekem baal ik een beetje dat we net lekker geluncht hebben, dit is een perfecte plek voor een picknick! Onderweg probeer ik een tamme kastanje te pellen en te vertellen dat we die vroeger altijd gingen eten. Maar als ik nu een hapje neem, vind ik het helemaal niet lekker meer. Haha!

Wandelroute Mies de Specht / Maudgeniet.nl

In het boekje gaat het over Mies de Specht en de uiteindelijke bedoeling is dan ook om op zoek te gaan naar de specht en de vele andere vogels. Je leert allerlei leuke feitjes over de specht. Eerlijk is eerlijk.. Hier hebben wij ons totaal niet op gefocust, maar voor oudere kindjes is dit wél heel erg leuk!

Goed om te weten is dat de hele route buggyproof is, of loopfiets-proof.. Hoe je het noemen wilt. Wij kunnen overal in ieder geval makkelijk lopen met alle wagens die we mee hebben. Alleen het allerlaatste stukje gaat dat wat minder, maar dan komen we er ook achter dat we toch een beetje verkeerd zijn gelopen. Ondanks dat we een routeboekje bij ons hebben en écht de bordjes hebben gevolgd, oeps! En dan begint het.. Fenne heeft geen zin meer en probeert allerlei smoesjes. Totdat ik een broodje hagelslag uit mijn tas tover, dan is alles weer goed!

Herberg de Pas - Mies de Specht / Maudgeniet.nl

Leuke plek voor een hapje en drankje

Eerder vertelde ik al over Theeschenkerij Herberg De Pas en dit is dus een hele leuke plek om voor of na de wandeling even wat te eten of te drinken. Herberg De Pas is een oude boerderij die een tijdje heeft leeg gestaan en nu is omgetoverd tot een gezellig plekje. Wij genieten hier van een heerlijke lunch en Fenne heeft een groot stuk appeltaart die ook echt heerlijk is. Aanrader!

Je vindt Theeschenkerij Herberg De Pas aan de Molenweg 2 in Haarle. Naast Herberg De Pas zit ook de Informatieschuur, de OERRR speelnatuur en beginnen diverse wandelroutes.

Wandelroute Mies de Specht / Maudgeniet.nl

1 Comment
  • Bertine

    Dat is hier om de hoek! Helemaal niet geweten dat ze daar zo een leuk bos hebben, met boekje en al! Gaan we zeker doen als Veerle wat ouder is.

Leave a Reply