Genieten

Update #echtinbalans programma | Wat doet het -tot nu toe- voor mij!?

  • By
  • 19 november 2019
  • Sticky
#echtinbalans - Maudgeniet.nl

Ik kon me nooit iets voorstellen bij een Burn Out.. Als mensen zeiden dat het heftig was, dan geloofde ik dat wel.. Maar echt een idee hebben van hoe het is? Dat had ik niet. Totdat ik zelf thuis kwam te zitten en me nog nooit zo ellendig heb gevoeld. Ik durf best wel hardop te zeggen dat 2019 een rotjaar was.. Tuurlijk hebben we mooie dingen meegemaakt, maar de Burn Out voerde toch echt in alles de boventoon. Ik wil graag herstellen van de Burn Out en er voor zorgen dat mij dit nooit meer gebeurt. Daarom ging ik een online traject aan: het #echtinbalans programma van Charlotte (Charlie’s Kitchen) en ik deel vandaag graag een update!

Lees ook: Klaar voor een leven #echtinbalans – waarom ik mee doe aan het programma.

Mijn Burn Out: geen energie hebben..

Het ergste aan de Burn Out vind ik nog wel dat ik echt geen energie heb. Niet een dagje ‘even moe’ zijn, maar weken (maanden!) het gevoel hebben dat ik onder de trein van Groningen tot Maastricht heb gelegen. Ik was zó moe, zó op en had daarnaast ook heel veel lichamelijke klachten. Vrijwel dagelijks hoofdpijn, hormonaal uit balans zijn, huilbuien, slecht slapen (terwijl ik zo moe was!), eetbuien, geen concentratie en noem het allemaal maar op. Voor m’n gevoel was er helemaal niks meer over van de Maud die er altijd was. Na ruim een half jaar voelde ik me eindelijk wat rustiger worden en toen werd het voor mij tijd om te kijken naar een manier om te herstellen. Via Instagram kwam ik terecht bij Charlotte en haar programme en ik was meteen razend enthousiast: dit programma was precies waar ik naar op zoek was!

Welkom nieuwe Maud!

In het #echtinbalans programma van Charlotte draait alles om balans en dat is precies waar ik naar op zoek ben. Als ik weer balans heb in mijn leven, dan gaat er ongetwijfeld een wereld voor mij open. Het idee alleen al.. Niet meer rennen en vliegen, een gezond en gevarieerd voedingspatroon, een positieve mindset en eindelijk een leven zoals ik dat graag wil. Ik zie het helemaal voor me. Kom maar op met die nieuwe Maud! Ondertussen ben ik ruim negen weken bezig met het programma en deel ik heel graag hoe het gaat én vooral wat het met mij doet.

#echtinbalans - Maudgeniet.nl

Het #echtinbalans programma van Charlotte

Het #echtinbalans programma is -tot nu toe- een behoorlijke eyeopener voor mij. Dagelijks krijgen we via een besloten Facebook community een opdracht waar heel veel verschillende onderwerpen aan bod komen. Van voeding tot beweging, een fijn ochtend- en avondritueel, focus bepalen, tips voor inspirerende documentaires en podcasts en nog veel meer. Heel veel aspecten komen aan bod en vrijwel overal heb ik wel wat aan. Elke dinsdag hebben we in deze Facebook groep een live sessie waar iedereen vragen kan stellen. De vragen van alle deelnemers zijn heel gevarieerd en Charlotte heeft overal een antwoord op. Fijn!

Een leven in balans.. Dat kan alleen als je lichaam en mind in balans zijn en daarvoor moet je wel ‘aan de bak’. Helaas komt het meeste niet ‘zomaar even aanwaaien’ en moeten we wel meewerken aan de opdrachten. Kiezen voor voeding dat voedt in plaats van alleen maar vult, is bijvoorbeeld een hele fijne ‘regel’. Inclusief de bijbehorende 80/20-regel (dat is sowieso mijn favoriet 😉 haha!). Tijdens het programma gaan we in hele kleine stapjes aan de slag met onze focus en ons einddoel: want grote veranderingen in één keer zijn voor heel veel mensen echt moeilijk. Door in kleine stapjes te werken (en daarvan snel resultaat te zien), motiveert het je weer om met de volgende stap bezig te gaan.

Wat ik zo fijn vind is dat Charlotte geen dieet geeft. Ze geeft heel veel fijne tips over voeding en adviseert ons ook echt om gezond te eten. Maar we krijgen geen weekmenu met allerlei gerechten, hiermee geeft ze mij het gevoel dat het ‘moeten’ veel minder is. Ook goed om te weten: Charlotte is ontzettend eerlijk. Ze houdt je echt een spiegel voor en kan daardoor ook een beetje streng zijn, maar over het algemeen is het juist de positiviteit en het enthousiasme waardoor Charlotte zo leuk is!

Charlotte belde mij een keer op met de mededeling dat het voor mij écht heel goed zou zijn om de koffie te laten staan. Koffie ja. Mijn lifesaver. Mijn benzine. Maar nu ik heel trouw naar haar geluisterd heb, merk ik ook écht verschil. Zo fijn dat ze je -naast de live sessies in groepsverband- ook persoonlijk benadert!

#echtinbalans - Maudgeniet.nl

Wat doet #echtinbalans voor mij?

Tot nu toe voelt het #echtinbalans programma echt een beetje als een cadeautje voor mij. Ik vind echt dat ik goed aan het herstellen ben van de Burn Out, maar natuurlijk heb ik nog wel regelmatig een moment (of zelfs weken) dat het gewoon weer een stukje minder met me gaat. Het blijft ‘op en af’ gaan, maar in kleine stapjes ga ik vooruit. Charlotte motiveert me echt om bezig te gaan met de juiste affirmaties en focus, meer tijd te nemen voor mezelf en goed naar mijn lichaam te luisteren. Ze begrijpt als geen ander hoe het is om te herstellen van een Burn Out en daar ondersteunt ze mij enorm goed bij! Volgende week is het #echtinbalans event en daar ben ik heel benieuwd naar, ik heb er onwijs veel zin in!

We hebben ook een #echtinbalans box (t.w.v. € 147,-) ontvangen en het uitpakken was zó leuk! Een tof notitieboekje, een blok met maaltijdplanners en een blok met week thema’s en focus. Maar er zaten ook heel veel fijne producten in die je echt helpen naar een leven in balans. De eiwitpoeders van Orangefit zijn heerlijk, de Green Juice geeft een behoorlijke boost en de reep pure chocolade was een feestje om op te eten. Maar ook heerlijke drankjes, nootjes en granola bijvoorbeeld. Er zaten nog veel meer fijne producten in, maar ik wil niet alles verklappen.. Want dan is het geen verrassing meer als je de box zelf een keer mag uitpakken. 😉

#echtinbalans door de feestdagen

De decembermaand komt er aan en deze maand staat toch wel gelijk aan de euh.. ‘vreetmaand’. Maar het is voor velen ook een maand met heel veel stress: cadeautjes uitzoeken, feestjes, borrels, drukte.. Daarom heeft Charlotte een speciaal programma gemaakt voor de feestdagen. Ze helpt je met gezonde keuzes in deze maand en zorgt er voor dat je fit kunt beginnen aan 2020. Voel je niet schuldig over het eten van de pepernoten, neem een wijntje bij het kerstdiner en geniet daar ook echt van!

Een programma met de focus op het verhogen van je energieniveau, een compleet kerstmenu, heerlijke sinterklaas inspiratie, workouts van Larz en nog veel meer! Benieuwd naar het programma #echtinbalans door de feestdagen!? Het programma begint op 1 december en je kunt nu mee doen voor maar € 47,-! Meer informatie en aanmelden kan via deze link. Ik denk dat het een hele mooie manier is om kennis te maken met Charlotte en haar werkwijze. Razend enthousiast geworden? Het reguliere #echtinbalans programma start weer op 13 januari 2020!

#echtinbalans - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply