Genieten

Tips & Tricks: Wat te doen met alle foto’s die je elke keer maakt?

  • By
  • 23 oktober 2019
  • Sticky
Wat doen met alle foto's - Maudgeniet.nl

Ik maak wekelijks soms wel honderden foto’s.. Natuurlijk heel veel voor m’n blog, maar natuurlijk ook gewoon van onze meisjes. Ik geef heel weinig om materialistische spullen, maar ik vind foto’s een van de mooiste en meest dierbare dingen om te bezitten. Het brengt mooie herinneringen weer naar boven, je kunt er opa’s en oma’s heel blij mee maken en je ziet hoe de kindjes veranderd zijn. Ik vind het zo leuk! Maar wat te doen met al die foto’s die je telkens maakt?

Lees ook: Foto’s veilig en snel opslaan | Een kijkje achter de schermen bij een blogger

Vroeger toen ik klein was, had mijn moeder dus een fototoestel met een rolletje er in. Zelden werden er foto’s gemaakt, alleen bij bijzondere gebeurtenissen of tijdens vakanties. Dat wil niet zeggen dat ik geen mooie foto’s heb van vroeger, integendeel. Maar ik denk wel dat ik heel veel meer foto’s van Fenne en Saar heb. Juist omdat het tegenwoordig zo makkelijk is om een foto te maken. Even ‘klik’ met mijn iPhone of spiegelreflexcamera en er is weer een mooie nieuwe foto. Na vakanties moet ik uren uitzoeken welke foto’s weg kunnen en welke ik wil bewaren.

Wat doen met alle foto's - Maudgeniet.nl

Foto’s in huis..

Ik vind het leuk om foto’s in huis te hebben van de kindjes. Uiteraard vind ik mijn kinderen de knapste kinderen van de hele wereld, dus zo hier en daar een foto in huis vind ik leuk. Nee, ik ben geen liefhebber voor een belachelijk groot portret van de kinderen midden in de woonkamer. En eerlijk gezegd hou ik ook niet van geposeerde foto’s.. Na de geboorte van Saar hadden wij een ‘Day in the Life Newbornshoot‘ en dat vond ik zo leuk! Ons leventje op dat moment werd vast gelegd en ik ben nog altijd enorm blij met deze foto’s. Maar ook vakantiefoto’s, foto’s van de meisjes als ze samen spelen, wij als ouders met de kinderen.. Ik ben dus echt dol op dat soort foto’s. Gelukkig maak ik dat soort foto’s bijna dagelijks en dus besloot ik om er wat leuks mee te doen. Ik bestelde een aantal fotocadeaus (er is zo veel keuze tegenwoordig!), zodat we op een subtiele manier leuke foto’s in huis hebben.

Een fotoslinger

Ik bestelde en hele leuke fotoslinger met foto’s van de meisjes. Daarmee heb ik meteen onze speelhoek een mini make-over gegeven. De letter-stickers haalde ik van de muur af en daar hing ik de slinger neer. Het staat zo leuk en Fenne en Saar zijn er helemaal blij mee!

Een verjaardagskalender

Een tijdje geleden hebben de kindjes mijn verjaardagskalender te pakken gekregen en gebruikt als kleurboek. Oepsie, foutje bedankt. Dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling, maar wel een goed excuus voor een nieuwe verjaardagskalender. Ik zocht de leukste foto’s uit en gebruikte deze voor de verjaardagskalender. Niks meer aan doen!

Een houten sleutelhanger

Volgens mij ben je pas echt geslaagd als moeder als je een sleutelhanger van je kinderen hebt. (Geintje natuurlijk) Mijn vader heeft heel stoer een foto van ons als kleine meisjes aan de autosleutel.. Inmiddels zijn de foto’s behoorlijk verkleurd (we zijn ook al zo’n 25 jaar verder!), maar het blijft schattig staan. Ik bestelde een sleutelhanger van hout met een heerlijke foto van de meisjes aan het strand.

Wat doen met alle foto's - Maudgeniet.nl

Herinneringen doos

Op het toilet hebben wij een wandrek waar we allemaal verschillende foto’s aan ophangen. Regelmatig verwissel ik deze foto’s, dat probeer ik tenminste écht. Maar om die foto’s nou allemaal weg te gooien, dat vind ik zo zonde! Dus bestelde ik een aluminium blik met een foto er op, waar alle losse foto’s van Fenne en Saar in kunnen. Zo kan ik de foto’s netjes opbergen, zonder dat alle losse foto’s weer rondslingeren. Wel zo fijn!

Fotohouder met foto’s

Foto’s in een fotolijstje zijn altijd leuk; en toch hebben we er daar maar twee van in huis. Zonde eigenlijk! Maar omdat ik er dus van hou om de foto’s subtiel in ons interieur te verwerken, kies ik er voor om niet zo veel fotolijstjes te gebruiken. Maar toen ik een design fotohouder met foto’s tegen kwam, vond ik die toch wel heel erg leuk. Zeker omdat ik er maar liefst 13 verschillende foto’s bij mocht uitzoeken.. De fotohouder is van hout en redelijk simpel qua design, maar juist daarom zo leuk. Doordat er verschillende foto’s (van stevig papier) bij zitten, kan ik regelmatig wisselen in de houder. Zo leuk!

Nog zo veel meer keuze..

De keuze is reuze als het gaat om fotocadeaus. Van de standaard mok en teddybeer met shirtje tot speelgoed, telefoonhoesjes en nog veel meer. Ik vond het echt moeilijk om te kiezen, maar ben uiteindelijk heel blij met de keuzes die ik gemaakt heb. Subtiel verwerkt in het interieur, geen grote in your face foto’s in huis en toch meer foto’s in huis. Perfect om op deze manier foto’s te gebruiken, zo worden ze niet vergeten. 😉

Hoe gebruik of bewaar jij al die foto’s die je (bijna) dagelijks maakt?

Wat doen met alle foto's - Maudgeniet.nl

 

1 Comment
  • Marcella

    Ik doe veels te weinig met de foto’s die ik maak. Daar wil ik echt meer mee gaan doen dus! Slimme tips!

Leave a Reply