Genieten

Tips: een bikini uitzoeken tijdens de zwangerschap

  • By
  • 30 maart 2017
  • Sticky
Bikini tijdens de zwangerschap

Nog even aftellen en dan gaan we lekker een weekje naar Ibiza! Even een weekje niks moeten; genieten van het mooie eiland, het lekkere weer en van onze laatste vakantie met z’n drietjes. Ik heb er zo veel zin in! Thuis ben ik (vooral in mijn hoofd) druk bezig met de laatste dingetjes. Zo moet onze Madame nieuwe zomerkleren, maar ik bedacht me opeens ook dat ik zelf een nieuwe bikini nodig heb!

Ondertussen ben ik ruim over de helft met mijn zwangerschap en mijn oude bikini past dus echt niet meer.. Want ja; mijn buik groeit, maar de rest van mijn lichaam ook! Na een beetje research zag ik dat er zwemkleding is speciaal voor de zwangerschap: zwangerschapsbadmode noemen ze dit. Ik vind het een redelijk suf woord en had er ook best wel een suffe gedachte bij, haha!  Meestal zijn dit speciale badpakken of tankini’s, maar ik wilde gewoon een ‘normale bikini’.

Bikini tijdens de zwangerschap

En dus ging ik naar de stad om te kijken of er mogelijkheden zijn voor ‘normale badmode‘. Tijdens mijn zoektocht naar een ‘normale bikini’ kreeg ik veel fijne tips. En deze deel ik graag, want ook tijdens de zwangerschap is het mogelijk om een bikini te dragen!

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een bikini tijdens de zwangerschap?

  • Misschien wel de beste tip! Koop de bikini maximaal twee weken voordat je deze nodig hebt (bijvoorbeeld voor een vakantie). Of je het nou leuk vindt of niet: je lichaam blijft groeien! En het zou zonde zijn dat deze tijdens jouw vakantie niet meer past.
  • Kies voor een laag bikinibroekje als jouw buik al behoorlijk gegroeid is. Als het goed is, valt het broekje dan net onder jouw buik en heb je niet het gevoel dat het allemaal ‘afknelt’.
  • Let bij een beugelbikini goed op dat de beugel niet prikt en het allemaal goed aansluit! Twijfel je? Vraag dan altijd even of ze in de winkel met je mee willen kijken.
  • Meer tips voor zwangerschapsbadmode kun je vinden op de website van de Hunkemöller. Hier vind je bijvoorbeeld tips over welk bikinibroekje het beste bij het eerste trimester van de zwangerschap past, maar je vindt hier ook overige tips voor de zwangerschap in de zomer!

Ik ben in ieder geval helemaal blij met mijn nieuwe bikini! Hoewel het nog niet ontzettend warm is in Ibiza, is het toch fijn om een bikini te hebben. En hopelijk kan ik deze bikini de rest van de zomer ook nog dragen!

Ik kreeg de bikini aangeboden van Hunkemöller. Meer informatie over samenwerkingen kun je lezen in mijn disclaimer.

 

No Comments
Leave a Reply