Genieten

Een handige badkamer voor het hele gezin: waar moet ik op letten?

  • By
  • 29 augustus 2020
  • Sticky
Nieuwe badkamer - Maudgeniet.nl

Tijdens het spitsuur in de ochtend de badkamer delen met het hele gezin? Niet zo’n fijn idee als je het mij vraagt, ik ben niet echt een ochtendmens zeg maar. Toch kun je er voor zorgen dat het wel mogelijk is, ook wanneer je alleen maar dochters in huis hebt die lekker willen treuzelen. Bij ons in huis valt het nu gelukkig nog wel mee, maar ik wil niet weten hoe de chaos in de ochtend is als we tien jaar verder zijn! Sinds we zijn verhuisd kunnen we thuis écht op en top genieten van onze badkamer, ik geef je een paar tips voor een handige badkamer voor het hele gezin.

Kies voor een bad!

Yes! Sinds het nieuwe huis hebben we een bad en met kleine kindjes vind ik dit zó ontzettend handig. De dames gaan vrijwel altijd samen in bad en dan is het een groot feest. Douchen? Dat doen we alleen als het écht even snel-snel moet of als ze ‘straf’ hebben. Dan is de straf dus dat ze moeten douchen, in plaats van in bad. Trust me; dat vinden ze écht een straf. Wat mij betreft is een bad een absolute must in een badkamer voor het gezin. Overigens kiezen wij er altijd voor om het bad niet helemaal vol te doen, dat is veiliger voor de meisjes en het zorgt voor meer duurzaamheid in de badkamer.

Toen wij het huis kochten zat er een mengkraan op het bad waar geen beveiliging op zat qua temperatuur. Dit vond ik echt een heel naar idee, dus dat hebben we echt meteen aangepast. Kleine tip dus om kranen te kopen die beveiligd zijn voor die nieuwsgierige kinderhandjes!

Extra brede wastafel!

In het vorige huis hadden we een extra brede wastafel met twee wastafelkranen er op.  Zo konden we met z’n tweeën tegelijk tandenpoetsen en dat scheelde heel wat stress en ellende in de ochtend. Nu hebben we een ‘normale’ wastafel met maar een kraan er op. We redden ons gelukkig nog prima daarmee, maar ik kan me voorstellen dat dat over een paar jaar wel anders wordt met twee grote dames in huis. 😉

Afneembare douchekop

De kinderen toch liever laten douchen? Zorg er dan voor dat je een afneembare douchekop hebt, scheelt heel veel onnodig waterballet in de badkamer. Daarnaast vind ik het ook ideaal als je ze even snel wilt afspoelen!

Hoge kastjes in de badkamer

Onze meiden zijn allebei behoorlijk nieuwsgierig en zitten het liefst in elke kast te koekeloeren. Maar om te voorkomen dat zij bepaalde stoffen binnenkrijgen (de anticonceptiepil of een beetje shampoo bijvoorbeeld), zorgen we er voor dat deze producten hoog staan. Ideaal in een hoog opbergkastje waar de kinderen niet bij kunnen!

Spiegels op de slaapkamers

Zorg voor extra spiegels in huis. Niet alleen in de badkamer, maar ook op de slaapkamers. Dan heeft niet iedereen per se de spiegel in de badkamer voor een hele tijd nodig. Mama kan haar make-up doen in haar slaapkamer, de meisjes kunnen hun haren kammen voor hun eigen spiegel. En aangezien papa zijn handen moet wassen na het gebruiken van de gel, mag papa zijn haren doen in de badkamer. 😉 Problem solved!

 

No Comments
Leave a Reply