Genieten

Even tijd voor mama bij De Kroesweffer in Vasse

  • By
  • 2 oktober 2018
  • Sticky
De Kroesweffer / Maudgeniet.nl

Even helemaal niks moeten en alleen maar even tijd voor jezelf. Jeeetje, dat was een tijd geleden! De laatste keer dat ik in de sauna of wellness was, was toen ik 38 weken zwanger was van Saar! Dat is dus al meer dan een jaar geleden, je kunt je voorstellen dat het weer de hoogste tijd werd voor een verwendagje voor mama! Onlangs was ik bij een hele mooie wellnessboerderij in Twente, De Kroesweffer in Vasse. Hier was ik ook toen ik hoogzwanger was van Saar, dus heerlijk om er nu zonder dikke buik te zijn!

Lees ook: Wellness en relaxen bij De Kroesweffer in Vasse

De mama’s moeten altijd zo veel!

De mama’s van tegenwoordig moeten altijd zo veel. Werken, leuke dingen doen, in de oudercommissie zitten van het kinderdagverblijf of de basisschool, taxichauffeur spelen naar de zwemles en de sport, gezonde maaltijden koken (biologisch verantwoord natuurlijk), er bij lopen volgens de laatste mode, overdreven traktaties of bento-broodtrommels maken, er honderd keer per nacht uit voor de baby, sporten (het liefste minstens drie keer in de week uiteraard) en zo kan ik nog wel tientallen dingen opnoemen. Maar hoe lekker is het dan om even helemaal niks te moeten? Al is het maar een ochtendje? Juist daarom heeft Mieke een heerlijk arrangement samengesteld speciaal voor mama’s, het Mama Arrangement.

Tijd voor mama bij De Kroesweffer: (Net) Mama Arrangement

De vorige keer had ik een heerlijk zwanger arrangement, dit keer heb ik een (Net) Mama Arrangement. Ik ben er nog niet helemaal over uit welk arrangement je als mama (to be) harder nodig hebt. Ik vond het destijds heerlijk om mijn oververmoeide lichaam even tot rust te laten komen; dit keer vind ik het heerlijk om mijn overvolle hoofd even tot rust te laten komen. 😉

De Kroesweffer / Maudgeniet.nl

Het is ‘s morgens 09.00 uur als ik naar binnen loop bij De Kroesweffer. Ik wil snel een paar foto’s maken, maar ik word meteen warm en vertrouwd welkom geheten door Mieke met een dikke knuffel. Mieke en ik kletsen even bij, want het is al ruim een jaar geleden dat we elkaar voor het laatst hebben gesproken en Mieke vertelt nog eens over hoe mooi deze wellnessboerderij is en hoeveel geluk ze heeft dat deze boerderij in haar familie zit. Hoe bijzonder is het om een plekje te hebben waar je kunt doen waar je hart ligt, maar waar ook vele generaties altijd gedaan hebben waar hun hart lag? Na een kop koffie en het kletsen loop ik naar boven om mij om te kleden, of nou ja eigenlijk om mij uit te kleden. In de badjas loop ik naar de massagekamer en ik ben er helemaal klaar voor.

Behalve mijn vreselijke spierpijn heb ik verder geen klachten en hoeft Mieke nergens rekening mee te houden. Maar als ze eenmaal bezig is, merkt ze wel op dat mijn bovenrug, nek en schouders behoorlijk vast zitten. Tsja, wat wil je met een peuter en een dreumes in huis? Dagelijks maak ik heel wat (kilo)meters met 8 of 15 kilo op mijn arm! Ze masseert alles los en ik lig ongeveer een uur op die massagebank, wat fijn! Na de massage krijg ik warme sokken aan en staat er beneden weer een kop koffie voor mij klaar. Bij het voetenbad, inclusief tijdschriften!

Daarna krijg ik nog een uitgebreide gezichtsbehandeling. Deze duurt ook ongeveer een uur en ik kan alleen maar zeggen dat het pure verwennerij is. Eerst wordt de huid gereinigd met een gel en een peeling, mijn wenkbrauwen worden geëpileerd en eventuele onzuiverheden worden weggewerkt en daarna krijg ik een heerlijke massage van mijn gezicht, nek en hoofdhuid. Daarna krijg ik als afsluiter een masker die extra hydrateert. Ik wilde nog vragen of er ook mogelijkheden zijn om mijn wallen weg te werken, maar ze kunnen natuurlijk niet toveren!

Na mijn massage en gezichtsbehandeling staat er een heerlijke homemade smoothie voor mij klaar. Het is lekker weer, dus deze kan ik lekker opdrinken in de tuin. Niet veel later krijg ik de vraag of ik nog zin heb om nog even te bubbelen; HELL YES! Samen met mijn smoothie plof ik in de jacuzzi en kom helemaal tot rust. Het uitzicht maakt het plaatje helemaal compleet en ik heb echt een heerlijke ochtend gehad! Ik ben voorlopig weer helemaal opgeladen, maar beloof mezelf plechtig dat ik niet wéér een jaar ga wachten.

De Kroesweffer / Maudgeniet.nl

Praktische informatie
Je vindt De Kroesweffer aan de Denekamperweg 114 in Vasse. Van maandag t/m zaterdag kun je hier terecht van 09.00 uur tot 18.00 uur en op woensdag en donderdag zelfs tot 22.00 uur. Wil je op zondag komen? Ook geen probleem, maar dit kan alleen met groepsarrangementen vanaf 4 personen. Goed om te weten: zij werken hier alleen op afspraak. Meer informatie over de behandelingen en arrangementen van De Kroesweffer kun je vinden op de website.

 

1 Comment
  • Marcella Molenaar

    Wat heerlijk Maud! Ik ga voor na mijn vakantie een dagje welness boeken met een vriendin!

Leave a Reply