Genieten

Here we go again: Thuiswerken met kids

  • By
  • 1 januari 2021
  • Sticky
Achter de schermen bij een blogger - Maudgeniet.nl

De laatste toespraak van meneer Rutte vanuit het Torentje was luid en duidelijk: voorlopig zitten we thuis. Met de kinderen. Die blijven minimaal 5 weken thuis van school en ook de kinderopvang is gesloten. Pittig, maar wat doen we eraan? Always look on the bright side of life, ook al is dit soms lastig. In deze blog heb ik wat tips beschreven zodat je er hopelijk zonder teveel kopzorgen doorheen komt!

Thuiswerken

Het hele thuiswerken was al flink wennen, maar na 9 maanden hebben we ons ritme gevonden. Wat we zeker allemaal kunnen beamen is dat thuiswerken zonder kids een stuk makkelijker is. Nu de scholen en kinderopvang dicht zijn, moeten er nog meer ballen hooggehouden worden. Mijn absolute tip is dan ook: ga niet stressen. Het is allemaal al moeilijk zat, dus je gestrest en paniekerig voelen over alles wat gedaan moet worden zal niet helpen.

Probeer daarnaast ook de vaat op het aanrecht te negeren en die was die al een dag in de droger ligt kan daar wel nog een dagje blijven liggen. Houd de dag doelen haalbaar, dan ben je extra tevreden met alles wat wel lukt. Zolang iedereen genoeg eet en drinkt, volgt de rest vanzelf. Uiteindelijk dan.

Ga de hort op

Tijdens de eerste lockdown konden we regelmatig lekker in het zonnetje wandelen. Nu het flink koud is buiten heb je daar misschien minder zin in, maar doe het toch! Neem een thermoskan met chocolademelk mee en ga naar het strand of bos. Zelfs als het regent, tegen een beetje water kunnen we wel, en je zal je daarna veel beter voelen!

Probeer ook met vriendinnen en familie af te spreken voor een wekelijkse wandeling. Zo heb je – op afstand – toch je sociale momentjes, ben je even uit huis en kunnen de kinderen ook even uitrazen.

Tip: Om het buiten wandelen in de winter leuker te maken heb je goede schoenen nodig waar je warme voeten in houden, zelfs als het hoost. Wandel je graag in het bos of op het strand, dan zijn leren laarzen aan te raden. Ga je liever coffee’s to go halen in het stadscentrum? Dan kun je bij Zalando makkelijk uit de voeten met een paar toffe sneakers!

Kindjes vermaken

Heb je een deadline die je echt af moet hebben, maar vragen de kindjes veel aandacht? Eerder schreef ik al over een groot succes bij ons thuis: een bak rijst met wat schepjes en bakjes. Ik schreef al eens eerder over sensorisch spelen met kleine kinderen, maar in het kort is het een kilo rijst in een opbergbox doen. Voeg daar wat schepjes, bekertjes, maatlepels en wat (DUPLO)poppetjes aan toe en ze zijn uren zoet!

Blijf ademhalen

Ik geef toe, het valt niet altijd mee. Thuiswerken met kinderen die hun vriendjes en vriendinnetjes missen is lastig. Maar je bent niet alleen! We hebben met z’n allen al een pittige tijd achter de rug, maar aan de positieve kant; we hebben het al eens eerder gedaan. Blijf ademhalen, neem een momentje als het je even teveel wordt. Enne… Mom, you got this!

No Comments
Leave a Reply