Genieten

Thuis vakantie vieren met kinderen | Leuke en makkelijk toepasbare tips!

 • By
 • 29 juli 2019
 • Sticky
thuis vakantie vieren - Maudgeniet.nl

Het is zomervakantie! Gaan jullie nog op vakantie of blijven jullie lekker thuis? Of je nou wel of niet op vakantie gaat: thuis vakantie vieren is zo leuk!  Je kunt bijvoorbeeld nog een paar dagen thuis vakantie vieren als je niet op vakantie gaat. Maar het is ook erg leuk om het vakantiegevoel nog iets langer vast te houden en er steeds weer een feestje van te maken met de kinderen. Daarom deel ik een paar leuke tips!

Wij hebben gelukkig een heerlijke tuin. Het is een tuin met veel ruimte, vrijwel de hele dag zon en de buren kunnen lang niet allemaal bij ons in de tuin koekeloeren. Ondanks dat de tuin wel wat groener mag worden en dat we het gezelliger kunnen aankleden, vind ik het een hele fijne plek! Wij kunnen ons echt uren vermaken in de tuin, zeker met het heerlijke weer wat we de laatste zomers hebben. Op en top genieten!

Organiseer een zwembadfeestje

Dit is bij ons thuis altijd een succes en je kunt de pool party zo gek en uitgebreid maken als je zelf wilt. Het is erg leuk om dit te doen met je eigen gezin, maar je kunt natuurlijk ook vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen – of zelfs de hele buurt! Zorg er voor dat je een fijn zwembadje in de tuin hebt staan (of misschien zelfs meerdere), vul dit eventueel aan met verschillende soorten waterspeelgoed en de basis voor jouw zwembadfeestje is er. Met het waterspeelgoed kun je gelukkig heel goed variëren: van waterpistolen tot waterballonnen en watersproeiers. Een watergevecht maakt dit gezellige zwembadfeestje natuurlijk helemaal af! Zorg voor voldoende schaduw door middel van een schaduwdoek, een parasol of misschien gewoon met natuurlijke schaduw.

Smeer de kinderen goed in en zet de zonnebrand voor de rest van de dag binnen handbereik. De kinderen doen hun badkleding aan (of zwemmen en spelen lekker in de blote kont!), doen de bandjes om en zijn er helemaal klaar voor. Papa hoeft alleen maar snel een zwembroek aan te doen en mama kan eindelijk shinen in haar mooie bikini of badpak. Ik kocht onlangs een toffe bikini bij Hunkemöller en ben blij dat ik ‘m regelmatig aan kan doen in onze tuin, ondanks dat we niet (echt) op vakantie gaan deze zomer. Sowieso fijn om een goede bikini te hebben, want de komende tijd willen we regelmatig gaan zwemmen met Fenne – zodat ze over een tijdje op zwemles kan.

Zet een gezellig zomers muziekje op en zorg voor een paar lekkere en verkoelende hapjes (fruit is altijd een goed idee!), lekker iets te drinken en sluit de dag eventueel af met een gezellige barbecue. Op deze manier heb je ongetwijfeld een geslaagde dag en voelt het echt een beetje als vakantie. Thuis vakantie vieren was nog nooit zo leuk!

thuis vakantie vieren - Maudgeniet.nl

Ga picknicken

Picknicken is altijd een goed idee! Of je nou kinderen van twee jaar hebt, van tien jaar hebt of dat je zonder kinderen gaat picknicken: het is altijd een klein feestje! Picknicken kan bijna overal en juist dat maakt het zo leuk en toegankelijk. In het park om de hoek, in een bos, bij het speeltuintje in de buurt of gewoon in je eigen tuin. Ook hiermee kun je het weer zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Neem een plaid of een picknickkleed mee, een paar lekkere hapjes en iets te drinken en het picknicken kan beginnen. Extra leuk is het om bijvoorbeeld een bal mee te nemen of ander leuk speelgoed voor buiten.

Lees ook:  Tips voor een geslaagde picknick!

Een dagje naar het strand of een leuke recreatieplas

Als ik aan vakantie denk, dan denk ik vrijwel meteen aan het strand. Onze meisjes vinden (gelukkig) niks leuker dan spelen met zand en water en dus lekker naar ‘het strand’ te gaan als het mooi weer is. Best grappig, want in Twente hebben we natuurlijk helemaal geen echt strand. 😉 Maar gelukkig hebben we wel verschillende recreatieplassen in de buurt en daar kunnen we ons prima de hele dag vermaken. Het Hulsbeek in Oldenzaal is tot nu toe een van onze favorieten! Handdoeken mee, een tas vol met drinken, boterhammen en wat lekkers, emmers en schepjes en gaan met die banaan! (Weer een perfect moment voor mama om te shinen met haar nieuwe bikini!)

Zo’n dagje maken we vaak extra leuk door een ijsje of een patatje te kopen bij een van de kioskjes en we kunnen het ook prima combineren met een picknick natuurlijk.

thuis vakantie vieren - Maudgeniet.nl

Kamperen in de tuin

Zin om te kamperen? Pak de tent uit de schuur of leen een tent van iemand die je kent. Verzamel allerlei andere kampeerspullen en maak een geweldige avond. Leuk om te doen met het hele gezin of alleen voor de kinderen als ze al wat ouder zijn.

Maak een kampvuur, geniet van ‘s mores of bak popcorn, maak muziek om het kampvuur, kijk naar de sterren en ga op zoek naar vallende sterren. Maak figuurtjes met je handen en een zaklamp en zorg uiteindelijk voor een onvergetelijke avond!

thuis vakantie vieren - Maudgeniet.nl

Nieuwe plekjes ontdekken

Wanneer wij op vakantie gaan, dan struinen we regelmatig de omgeving af op zoek naar de leukste plekjes. Maar ook tijdens het thuis vakantie vieren kun je natuurlijk op zoek gaan naar nieuwe plekjes. Nederland is niet zo groot en met een klein stukje rijden kun je vaak al in een compleet andere omgeving zijn. Een omgeving met heel veel nieuwe plekjes dus, leuk! En zelfs in je eigen regio kun je vaak nog heel veel toffe nieuwe plekjes ontdekken.

Nog meer tips als je thuis vakantie gaat vieren!

 • Bij vakantie hoort natuurlijk uitslapen! En daarna lekker uitgebreid ontbijten.
 • Ga gezellig een dagje uit met het gezin! Bijvoorbeeld naar een pretpark of een dierentuin, altijd leuk.
 • Ga fruit plukken!
 • Gezellig samen uit eten. Met z’n tweetjes, het gezin of met vrienden/familie.
 • Maak zelf samen lekkere ijsjes, zelfgemaakt zijn ze extra lekker!
 • Speel spelletjes in de tuin.
 • Barbecuen hoort natuurlijk écht bij de zomer.
 • Ga een stukje fietsen en pak onderweg een terrasje.

thuis vakantie vieren - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply