Genieten

The Vegan Switch | Je lichaam ontgiftigen en detoxen met écht eten

  • By
  • 14 januari 2020
  • Sticky
The Vegan Switch - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op voeding (gezond én ongezond) en vind het ontzettend leuk om me daar in te verdiepen. Welke voedingsstoffen zijn nou goed voor mij, waar reageer ik slechter op en welke voedingsstoffen kan ik het beste laten staan? Eerder was ik daar altijd best wel druk mee bezig (zeker ook in samenwerking met een Personal Trainer destijds), maar tijdens de Burn Out is dit compleet verslapt. Ik had totaal geen discipline meer om me te focussen op voedzame voeding: in plaats daarvan propte ik me vol met chips, chocolade en nog meer suikers die ik echt niet nodig heb. Ik kon maar moeilijk de motivatie vinden om mijn voedingspatroon om te gooien. Uiteindelijk deed ik een #echtinbalans traject bij lieve Charlotte en later kwam The Vegan Switch op mijn pad.. The Vegan Switch is een perfecte kickstart geweest om bewuster te eten.

Wat is The Vegan Switch?

The Vegan Switch is een 10-daagse detox waarbij je lichaam ontgift. Bij detoxen denk ik altijd meteen aan sapjes en dergelijke, maar niks is minder waar. Bij The Vegan Switch mag je wel eten; graag zelfs. Echter zijn er een aantal dingen die je achterwege moet laten, zodat je lichaam echt goed kan ontgiften. The Vegan Switch is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten: ontgiften gaat beter door veel plantaardig te eten en een paar dagen helemaal veganistisch te eten. De voordelen van zo’n ontgiftingskuur zijn wat mij betreft de moeite waard om te proberen en dus nam ik de gok.. Ik ging 10 dagen detoxen, met plantaardige voeding, veel beweging én voedingssupplementen.

Bij The Vegan Switch is het de bedoeling dat je eerst een paar dagen je voedingspatroon gaat afbouwen. De eerste dagen mag je dus bijvoorbeeld nog wel kip of vis (kabeljauw), pas na een paar dagen ga je écht veganistisch eten. Om dat vervolgens weer op te bouwen met kip of vis, het is dus geen dieet waarbij je 10 dagen volledig veganistisch gaat eten. Daarnaast neem je dagelijks bepaalde supplementen, is het de bedoeling dat je dagelijks gaat bewegen (en zweten) om de gifstoffen af te voeren, moet je tijdens de kuur een keer naar de sauna, eet je de helft van de voeding biologisch én eet je alles binnen 10 uur. Het is dus eigenlijk detoxen en intermitted fasting tegelijk.

De voordelen van deze manier van detoxen zijn onder andere meer energie, een verbeterde darmflora, een mooiere huid en afvallen. Ik weet dat ik niet te dik ben (in tegendeel), maar tijdens mijn Burn Out ben ik weer heel wat kilo’s aangekomen. Ik hoef heus niet meer per se super slank te zijn, maar het zou wel fijn zijn als ál mijn broeken gewoon weer dicht kunnen. 😉 Dit in combinatie met een mooiere huid en meer energie was voor mij de reden om The Vegan Switch eens te proberen.

The Vegan Switch - Maudgeniet.nl

Hoe verging mij The Vegan Switch?

Het allerleukste aan The Vegan Switch vond ik het contact met mijn coach. Li-Ann van Groen is een hele lieve en oprechte coach waarmee ik dagelijks contact had. ‘s Morgens stuurde ze me een berichtje om me succes te wensen voor die dag; ze appte tussendoor hoe het ging én wilde graag weten hoe mijn maaltijden er uit zagen. Ze gaf tips over hoe de ontgiftingsverschijnselen er uit zouden komen te zien, wat ik daar tegen kon doen en  ze sleepte me er soms echt door heen. Tijdens The Vegan Switch moest ik namelijk veel peulvruchten eten; en dat zijn gewoon écht niet mijn favoriete producten om te eten.

Bij The Vegan Switch kreeg ik een aantal supplementen bijgeleverd die ik dagelijks moest nemen én een receptenboekje. In de eerste dagen was ik echt een beetje zoekende naar de juiste recepten en voedingsstoffen, maar na een paar dagen ging het behoorlijk vlot en werd ik steeds creatiever. Fijn! Eigenlijk was het dus best wel goed te doen om die tien dagen te detoxen. Ik vond het zeker niet moeilijk en een aantal recepten uit het receptenboekje eet ik nog steeds wel eens, smullen!

De resultaten?

Ik zal heel eerlijk zijn: ik kreeg niet de resultaten waar ik zo op gehoopt had. Ik viel slechts 0,6 kg af, verloor maar 2 cm buikomtrek, mijn huid werd er niet mooier op en ook mijn energielevel leek niet heel veel om hoog te gaan. Na een tijdje te appen met mijn coach Li-Ann komt dit waarschijnlijk doordat ik al heel bewust bezig ben met voeding. Als lunch eet ik bijna altijd groente en mijn ontbijt bestaat vrijwel altijd uit havermout, amandelmelk en fruit. Ik gebruik nauwelijks zuivel en ook vlees eet ik niet dagelijks.

Alles bij elkaar heeft The Vegan Switch er wel voor gezorgd dat ik nog bewuster om ga met mijn voeding. Ik ben er in deze tien dagen namelijk wel achter gekomen dat mijn lichaam het fijn vindt om plantaardig te eten. Toen ik weer over ging op brood en andere voedingsstoffen, kon ik dat meteen merken. Ik kreeg meteen weer een opgeblazen gevoel en het begon te rommelen in mijn buik. Wat dat betreft heeft het dus toch nog gedaan wat ik graag wilde: een perfecte kickstart om weer bewuster met voeding om te gaan!

 

No Comments
Leave a Reply