Genieten

Wel of geen speeltoestel in de tuin? | Tuin dilemma

  • By
  • 8 september 2020
  • Sticky
Speeltoestel in de tuin - Maudgeniet.nl

Met kinderen krijg je er zo veel moois voor terug; alle cliché’s zijn waar wat dat betreft. 😉 Maar je krijgt er vooral ook heel veel troep voor terug; denk aan boterhammen met hagelslag die vallen, stinkende luiers, speelgoed dat zowel binnen als buiten rondslingert en noem het allemaal maar op. Wij proberen thuis echt om het zo netjes mogelijk te doen, maar dit lukt niet altijd.. In het vorige huis hadden we vooral veel speelruimte beneden en in het nieuwe huis juist vooral weer boven. Maar hoe zit dat eigenlijk met speelruimte buiten? Is een speeltoestel in de tuin een handige musthave?

Altijd overal speelgoed

Geloof me.. Met kinderen in huis is er altijd wel overal speelgoed te vinden. Sinds onze verhuizing doen wij enorm ons best om dit écht te minimaliseren en dat gaat eigenlijk best goed. Waar we in het vorige huis een enorme speelhoek in de woonkamer hadden, hebben we deze nu op zolder gecreëerd. Wij vinden inmiddels dat de meisjes nu oud genoeg zijn om zichzelf te vermaken, zonder dat daar continu toezicht op nodig is. Dit scheelt niet alleen heel veel speelgoed in de woonkamer, maar het zorgt (zeker bij mama) ook voor veel rust. Het voordeel van onze speelzolder vind ik ook dat we hier wél samen kunnen zijn, hier staat namelijk ook een bureau waar we wel eens werken en ik doe hier bijvoorbeeld de was. Het ene moment spelen de kindjes er alleen, het andere moment zijn we er bij en spelen we soms wel eens mee.

Lekker buiten spelen!

Behalve een uitgebreide speelzolder vind ik het ook ontzettend belangrijk dat de meisjes veel buiten zijn. Ik kan me herinneren dat ik vroeger als kind heel veel buiten was en ik vond dat echt heerlijk. Ik kijk daar zo fijn op terug! Juist daarom vind ik het zo belangrijk dat onze meisjes dat ook zo ervaren. In ons vorige huis hadden we echt een behoorlijk grote tuin en was er verder in de straat weinig speelgelegenheid voor de meisjes. Daarom kozen we er destijds voor om een leuke speeltoren in de tuin te plaatsen. Een huisje met een glijbaan en een krijtbord er onder; de meiden hebben er ontzettend veel mee gespeeld! Een speeltoestel in de tuin vond ik toen echt ideaal. Onze tuin had er genoeg ruimte voor en verder hadden we nauwelijks speelgelegenheid in de buurt.

Doen we nu wel of geen speeltoestel in de tuin?

Voor de verhuizing twijfelden we al of we ons speelhuisje zouden meenemen naar de nieuwe tuin.  Vooral omdat we nu echt veel minder tuin hebben, wat best jammer is. Maar het andere voordeel van deze tuin en buurt is juist weer dat er veel speelgelegenheid is in de buurt. Er zijn ontzettend veel speeltuintjes in de buurt en het is er erg rustig, waardoor ze veilig zelf buiten kunnen spelen. Uiteindelijk hebben we dus besloten om het speelhuisje in eerste instantie niet mee te nemen. We dachten ‘Als we het missen, kunnen we altijd nog een nieuwe aanschaffen, bijvoorbeeld via Wickey‘.

Hoewel een trampoline nog hoog op de wishlist van de meisjes staat, hebben ze het speeltoestel in de tuin nog niet echt gemist. Ik ben er van overtuigd dat dit echt anders zou zijn als we nauwelijks speeltuintjes in de buurt hadden gehad. Nu klimmen en klauteren ze lekker daar en houden wij ruimte over in de tuin. Maar gelukkig hebben we al jaren kunnen profiteren van zo’n speeltoestel in de tuin. Zeker met kleine kindjes vond ik dat echt een enorme aanrader!

Maar het duurt niet lang meer voordat Sinterklaas in Nederland komt. Misschien verrassen we ze toch nog met een klein speeltoestel in de tuin. 😉

Hebben jullie een speeltoestel in de tuin (gehad)?

No Comments
Leave a Reply