Genieten

Wandelen met kinderen: het Speelbos in Nijverdal (Sallandse Heuvelrug)

  • By
  • 12 oktober 2018
  • Sticky
Speelbos in Nijverdal / Maudgeniet.nl

Geloof mij maar. Het bos in gaan met kleine kinderen is altijd een goed idee. Als ze energie te veel hebben, kunnen ze het er daar lekker uit rennen. Als ze moe zijn, krijgen ze er juist weer energie van en in ieder seizoen is het fijn in het bos. Tijdens ons weekendje weg in Salland ontdekten wij niet alleen een leuke kinderroute bij Haarle, maar ook Speelbos in Nijverdal. Ik vond het hier zo ontzettend leuk, dat ik blij ben dat het voor ons maar een half uurtje rijden is vanuit huis om er naar toe te gaan. Hier komen we ongetwijfeld heel snel weer, want behalve het Speelbos is hier nog veel meer te doen.

Lees ook: Wandelen met kinderen – wandelroute Mies de Specht (Haarle)

Wandelen in het Speelbos in Nijverdal met Joep de Eekhoorn

Je vindt het Speelbos in Nijverdal dichtbij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, op de Sallandse Heuvelrug inderdaad. Een ontzettend mooi stukje natuur in Nederland waar je ontzettend veel mogelijkheden hebt. Je kunt hier onder andere diverse routes wandelen, op pad met een boswachter en samen met de kinderen naar het Speelbos.

Speelbos in Nijverdal / Maudgeniet.nl

Speelbos in Nijverdal / Maudgeniet.nl

Het Speelbos in Nijverdal is ongeveer 2 kilometer lang en daarmee een perfecte afstand voor kleine kinderen. Wij zetten de kindjes allebei in de buggy en beginnen met lopen. Eigenlijk hebben we voor Fenne helemaal geen buggy nodig, want ze loopt eigenlijk de hele route gewoon zelf. De route begint bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en vanuit daar kun je de houten eekhoorntjes volgen, maar er is ook een klein routeboekje van Joep de Eekhoorn te koop voor € 1,50. In dit boekje staan een aantal leuke opdrachten en leuke feitjes. Daarmee help je ook nog eens mee aan het feit dat het bos netjes is én blijft.

Het is alleen al erg leuk om de houten eekhoorns te zoeken en te checken welke richting ze uit kijken, want dat is de richting waar je naar toe moet. Wij maken alleen al een feestje van het zoeken naar de eekhoorns en als ze geluk hebben, krijgen ze zelfs een dikke knuffel van Fenne. En doooor naar de volgende! Sommige eekhoorns hebben een kleur op de staart, de bijbehorende opdracht vind je dan in het boekje.

Speelbos in Nijverdal / Maudgeniet.nl

Klimmen, spelen en klauteren in het Speelbos in Nijverdal

Maar behalve de grote zoektocht naar de eekhoorns is er ook ontzettend veel leuks te doen in het bos. Je vindt hier verschillende houten speeltoestellen, zoals wipwaps, schommels en een loopbrug (en tak) over het water. Maar je kunt ook een kijkje nemen in een boomhut, zelf hutten bouwen, lopen over diverse takken en houten blokken of spelen in het houten huisje.

Een tussenstop maken voor een picknick is ook een prima plan! Want er zijn heel veel mooie plekjes te vinden in het Speelbos in Nijverdal. In eerste instantie denk je misschien dat een route van zo’n 2 kilometer kort is. Maar door alle leuke activiteiten in het speelbos kun je hier zomaar een hele middag in het bos spenderen!

Lees ook: Tips voor een geslaagde picknick!

Speelbos in Nijverdal / Maudgeniet.nl

Goed om te weten:
Vrijwel de de hele route is kinderwagen- en buggyproof. Uiteraard vind je her en der een aantal uitstekende wortels, maar met een paar echte mama-moves is dat prima te doen! Daarnaast kom je bijna de hele route geen prullenbakken tegen, dus let op wat je met je rommel doet! 🙂

Bijkomen bij Buitengewoon Lekker

Na de wandeling (of natuurlijk voor de wandeling!) kun je heerlijk bij komen met een hapje en/of drankje bij Buitengewoon Lekker. Hier vind je diverse huisgemaakte koeken en taartjes, maar je kunt hier ook goed terecht voor een lunch! Adres: Grotestraat 281 in Nijverdal.

Speelbos in Nijverdal / Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply