Genieten

5x spannende series op Netflix die je niet mag missen – deel 2

 • By
 • 9 februari 2017
 • Sticky
Netflix

Ik schreef al meerdere artikelen met een aantal van mijn favoriete Netflix-tips.. Door de koude wintermaanden staat de televisie hier meer aan dan ooit en dat zorgt voor nog meer Netflix-tips! Ik ben gek op Britse series, maar zeker ook op Scandinavische series. Van mij mogen de series die we volgen wel lekker spannend zijn. En de afgelopen weken hebben we weer spannende series gezien!

The Bridge
Eigenlijk is het alweer een hele tijd geleden dat we deze serie hebben gezien, maar ik blijf de serie ontzettend goed vinden! En dan heb ik het wel over de Scandinavische versie en niet over de versie in Mexico. De serie speelt zich af in Zweden en Denemarken. Op de Sontbrug wordt precies op de landgrens een lijk (in twee delen) gevonden. Omdat het lichaam precies op de grens ligt, moeten de Zweden en Denen samenwerken. Een spannende serie en erg leuk om beide talen in dezelfde serie te horen!

Netflix
Afbeelding komt van Shutterstock.

Trapped
Deze serie leek mij zo leuk omdat het zich afspeelt in een dorpje IJsland. Hoewel ik de serie ontzettend goed vind, vind ik het ontzettend jammer van mijn IJsland-droom. Ik heb nu echt een heel ander beeld van IJsland en dit is een stuk minder mooi dan voorheen, haha. De serie Trapped gaat over een klein stadje in IJsland wat door een sneeuwstorm is afgesloten van de rest van de wereld.. Wanneer een lijk wordt gevonden, is iedereen er zeker van dat de moordenaar iemand uit het dorp is. Recherche Andri (die er overigens uitziet als een echte Viking, haha) gaat op zoek naar de dader.

Marcella
De serie Marcella is gemaakt door de makers van The Bridge en toch is de serie compleet anders. De hoofdpersoon Marcella is behoorlijk instabiel. Tien jaar geleden werkte zij als rechercheur aan een aantal moordzaken. Voor nu lijkt het er op dat de seriemoordenaar terug gekomen is en wordt Marcella gevraagd om het huidige rechercheteam te helpen. Op dat moment is haar leven een grote puinhoop en gebeurt er van alles…

Shutterstock - Netflix
ArthurStock / Shutterstock.com

Modus
Modus is een Scandinavische serie wat zich afspeelt in Zweden. Inger Johanne Vik, die eerder voor de FBI werkte, raakt onbewust samen met haar autistische dochter betrokken bij een moordzaak. Ze wil haar dochter graag beschermen en gaat samenwerken met de politie van Stockholm. Ondanks dat er meerdere verschillende moorden zijn, ziet Inger Johanne op een gegeven moment een patroon..

Norskov
Ook dit is weer een Scandinavische serie en speelt zich af in het stadje Norskov in Denemarken. Norskov is echt een industriestadje en de burgemeester is bezig om Norskov anders op de kaart te zetten door grote veranderingen aan te brengen in de stad. Maar het stadje heeft een behoorlijk drugsprobleem (en dus een slecht imago). Detective Tom Noack komt terug naar zijn geboortestadje om het drugsprobleem aan te pakken. Maar het drugsprobleem lijkt dichter bij hem te liggen dan verwacht.

 

Meer aanraders op Netflix

 

4 Comments
 • Esther

  The Bridge is top ja! Vond Trapped ook erg goed. Het andere Ijsland bestaat nog wel hoor 😉 In deze serie was het wel erg grijs, met veel wind en sneeuw…. Het taaltje vond ik ook wel even wennen 😛

  • Maud

   Het andere IJsland bestaat ook zeker, daar ben ik van overtuigd. Moet ik maar eens ontdekken 😉

 • Tess

  Homeland! En alle Marvel series: Dare Devil, Jessica Jones en Luke Cage!

  • Maud

   Homeland is zoooo leuk inderdaad! Jessica Jones heb ik al gzien, de andere twee nog niet. Doen dus?

Leave a Reply