Genieten

12x spannende Netflix Original series die je nu moet zien!

 • By
 • 4 januari 2019
 • Sticky
Netflix

De laatste weken was het een stuk stiller op Maudgeniet.nl dan voorheen. Niet alleen op mijn blog was het wat rustiger, ook op social media deelde ik veel minder. Waarom? Omdat ik even een stapje terug wilde doen: vooral heel veel chillen en even niks ‘moeten’. En juist in die weken heb ik meer Netflix gekeken dan ooit! We keken zoveel leuke series, en de meeste waren spannende Netflix Original series.

Spannende Netflix Original series

Ik ben gek op Netflix! Ik vind het heerlijk om steeds weer nieuwe series te ontdekken, vooral spannende Netflix Original Series vind ik geweldig om naar te kijken. Het hoeven van mij geen horrorverhalen te zijn (liever niet zelfs), maar gewoon een beetje actie en misdaad vind ik -in een serie- altijd leuk om te zien. Ik tip de mooiste spannende Netflix Original Series die we zagen! (Kleine disclaimer: deze hebben we niet allemaal in de afgelopen weken gezien, sommige spannende Netflix Original series zagen we al eerder.)

La Forêt

Alleen al om de omgeving vind ik dit zo’n toffe serie om te zien! La Forêt is een Franse serie en speelt zich af in de Ardennen. Er worden twee meisjes vermist.. Eve, de lerares, slaat alarm en vervolgens gaat het politieteam (wat niet zoveel gewend is) op zoek naar de meisjes. Een van de agenten is overigens ook de moeder van een van de vermiste meisjes.. Hoe langer de zoektocht naar de meisjes duurt, des te meer geheimen en donkere ontdekkingen er gedaan worden. Enorme aanrader! De serie bestaat uit zes afleveringen.

Ingobernable

De serie Ingobernable vond ik zó tof en ik kon écht niet stoppen met kijken. Deze serie heeft er -meerdere keren- voor gezorgd dat ik veel te laat naar bed ging en de volgende ochtend spijt had dat ik te laat naar bed ging.. De Mexicaanse president (Diego) wordt vermoord en zijn vrouw Emilia is de enige die op dat moment ook in het huis aanwezig is. Emilia is bang en slaat op de vlucht, ze komt vervolgens terecht in een achterstandswijk in Mexico waar ze geholpen wordt. Op dit moment staan er twee seizoenen online op Netflix.

Manhunt: Unabomber

De serie Manhunt: Unabomber speelt zich af in een tijdperk zonder internet, ik denk de jaren ’80, ’90.. De FBI is op zoek naar een crimineel die bommen verstuurt per post, maar ze hebben absoluut geen aanknopingspunten. James Fitzgerald moet helpen met het onderzoek, hij is een FBI-agent die net afgestudeerd is met de specialisme taal. Door brieven en manuscripten te ontcijferen schetst hij een profiel van de dader en gaat hij op zoek.. Echter nemen zijn andere collega’s hem niet altijd serieus en moet James alles op alles zetten om de dader te vinden. De serie bestaat uit acht afleveringen.

Parfum

De Duitse serie Parfum vond ik vooral een hele bizarre serie, maar toch zo indrukwekkend dat ik bleef kijken. Er is een Singer-songwriter vermoord, haar hoofd is kaalgeschoren en haar geurklieren in oksels en haar schaamstreek zijn verwijderd. Een groepje kostschoolvrienden van de zangeres worden ondervraagd en stuk voor stuk lijken ze allemaal steeds verdachter te worden. Totdat er nog een moord wordt gepleegd en nog een bijna-moord: beide op dezelfde manier. Nogmaals: heel bizar, maar wel erg indrukwekkend! Deze serie bestaat uit zes afleveringen.

La Mante

Ik vind het altijd leuk om series te kijken die niet per se Engels gesproken zijn, vooral Scandinavische en Franse series vind ik vaak mooi. La Mante is een Franse serie die zich afspeelt rond Parijs.. In een korte tijd worden er verschillende moorden gepleegd en het is wel duidelijk dat het om een seriemoordenaar gaat. Maar wat nou opvallend is, is dat het dezelfde werkwijze is als van een seriemoordenaar (Jeanne) die al in de gevangenis zit. Er is dus iemand druk bezig met de copycat uithangen en Jeane wil graag helpen om de zaak op te lossen. Echter stelt ze wel als enige voorwaarde dat een bepaalde rechercheur haar helpt: haar zoon waar ze al jaren geen contact meer mee heeft. Deze spannende Netflix Original serie bestaat uit zes afleveringen.

The Bodyguard

The Bodyguard is misschien wel de beste Netflix Original serie die in 2018 op Netflix kwam. David is een oorlogsveteraan met een groot trauma.. Wanneer hij met de trein reist, weet hij een terreuraanslag te voorkomen en daarmee promoveert hij in zijn functie. Hij wordt de Bodyguard van Julia, de Minister van Binnenlandse Zaken. Julia heeft duidelijke ideeën over de veiligheid van het land en niet iedereen is het daarmee eens en zeker ook David niet. Er gebeurt van alles en iedere aflevering is weer spannend. De serie bestaat uit zes afleveringen. En ooooh; zijn accent vind ik echt helemaal het einde! 

The Sinner

The Sinner is absoluut een van mijn favorieten als het gaat om spannende Netflix Original series. Het is al een hele tijd geleden dat ik seizoen 1 zag en toen seizoen 2 uitkwam, werd dit meteen in de agenda gezet – zodat ik een paar avonden kon blocken. Eerlijk is eerlijk: seizoen 1 vond ik veel mooier dan seizoen 2, maar ook bij het tweede seizoen kon ik niet stoppen met kijken. Harry Ambrose is een rechercheur en heeft de hoofdrol in beide seizoenen. In seizoen 1 wordt er op een zomerse dag een brute moord gepleegd door een vrouw die met haar gezin naar het strand is gegaan en Harry Ambrose (die zelf ook rare dingen doet en meemaakt) moet de zaak oplossen en komt achter bijzondere geheimen..

In het tweede seizoen moet Harry Ambrose wederom een moord oplossen. Het lijkt te gaan om een 11-jarige jongen die allebei zijn ouders heeft vermoord. Harry gaat op onderzoek uit in zijn oude geboortestad en komt uiteindelijk in contact met een sekte en maakt daar rare dingen mee. Heeft de jongen zijn ouders vermoord? En waarom? The Sinner heeft twee seizoenen en ze zijn allebei een van mijn favoriete spannende Netflix Original series!

Grenseland

Zoals ik al zei ben ik gek op Scandinavische series en Grenseland is zeker de moeite waard! Nikolai is een rechercheur die op dit moment met verlof is, maar uiteindelijk toch (per toeval) op een zelfmoord-zaak wordt gezet. Hoe verder hij komt met het oplossen van de zaak, des te meer hij beseft dat zijn eigen familie er iets mee te maken heeft. Hij besluit om zijn familie te beschermen en is daardoor niet eerlijk met het onderzoek. Zijn partner, Anniken, komt daar achter en dan raakt hij verstrikt in een web van leugens. De serie bestaat uit acht afleveringen.

La Casa de Papel

Oh jongens, La Casa de Papel vond ik ook zo’n leuke serie om te zien! In deze serie sluiten acht dieven zich op in De Koninklijke Munt, het gebouw waar geld wordt gedrukt. Achter deze acht dieven zit een meesterbrein die het hele plan bedacht heeft en ondertussen de politie keer om keer om de tuin leidt. Op dit moment staan er twee seizoenen online op Netflix, maar een derde seizoen zit er aan te komen! Onderstaand liedje heb ik ondertussen nog steeds niet uit mijn hoofd weten te krijgen.. 😉

The Break

Rechercheur Yoann Peeters speelt de hoofdrol in de Franstalige serie The Break (La Trêve). Peeters is nog maar net terug met zijn dochter in het dorp waar hij is opgegroeid en hij moet meteen al een moord oplossen wat in eerste instantie zelfmoord lijkt. Iedereen geeft het op zelfmoord van de Afrikaanse voetballer, maar rechercheur Peeters wil daar niet aan geloven. Hij zet alles op alles om antwoorden te krijgen. Vanaf het begin lijkt er al iets met Peeters te zijn en het hele seizoen blijf je je afvragen wat er met hem aan de hand is, zeker als hij op een gegeven moment lijkt door te draaien. The Break bestaat uit een seizoen van tien afleveringen.

Safe

In de serie Safe is Tom alleenstaande vader van twee tienerdochters. Zijn vrouw is twee jaar geleden overleden en nu staat hij er alleen voor. Hij doet er alles aan om zijn dochters te beschermen, ze wonen zelfs in een soort beveiligde wijk – compleet met een hek er om heen. Maar het blijkt wel weer dat hij zijn dochters niet tegen alles kan beschermen, want na een feestje komt zijn oudste dochter niet meer thuis. Hij besluit om niet op de politie te wachten, maar gaat zelf op onderzoek uit.. Hij ontdekt veel duistere geheimen van zijn buurtbewoners, maar hoe ver wil hij gaan om zijn familie te beschermen? Safe bestaat uit een seizoen van acht afleveringen.

The Missing

Ook The Missing is een van mijn favoriete spannende Netflix Original series. The missing heeft twee seizoenen en allebei zijn ze belachelijk spannend en kun je niet stoppen met kijken. In seizoen 1 is er een gezin op vakantie in Frankrijk en wordt plotseling hun zoontje van het een op het andere moment vermist. Rechercheur Baptiste leidt het onderzoek, maar er komt helaas niet veel uit. Totdat de vader acht jaar later een foto ziet van een jongen met de sjaal van zijn zoon – in het desbetreffende dorpje. Rechercheur Baptiste is op dat moment al met pensioen, maar bedenkt zich geen moment en pakt de zaak weer op.

In seizoen 2 wordt er tijdens een kerstmarkt een meisje, Alice Webster, gevonden die al jaren vermist was. Ook hiervoor laat rechercheur Baptiste zijn pensioen even voor wat het is en hij begint weer aan deze zaak. Na lang speurwerk komt hij er achter dat Alice eigenlijk Sophie is en iedereen begint te twijfelen.

Nog meer spannende Netflix Original series!

Natuurlijk zijn er nog veel meer spannende Netflix Original series te vinden, ik raak voorlopig nog lang niet uitgekeken! Op de website van Netflix kun je het aanbod van nog meer spannende Netflix Original series uitgebreid bekijken; en uiteraard ook andere genres en zelfs voor andere leeftijden. Er zijn bijvoorbeeld ook heel veel leuke jeugdseries op Netflix!

Nu weet je ongeveer wat ik toffe series vind om te zien. Heb jij nog toffe tips voor mij? Laat het me dan weten in een reactie onder dit artikel of door me een berichtje te sturen op Instagram of Facebook, vind ik alleen maar leuk! 🙂

5 Comments
 • Anne - Ditisanne.nl

  Mooie lijst! Ben erg benieuwd naar Bodyguard en La Forêt!
  Zelf heb ik net de serie You gekeken, ook leuk!

 • Marcella

  Bodyguard, La casa de papel en Safe hebben wij gezien. De andere series zijn goede aanraders voor ons. Wij kijken nu The Bridge seizoen 3. Spannend!

 • sandra

  La Glace en le chalet wel frans en Sorjonen natuurlijk

 • Geziena Pomp-Looman

  Peaky Blinders

 • Anouk Faassen

  Vis a vis

Leave a Reply