Genieten

Spa & wellness bij Parkhotel de Wiemsel in Ootmarsum

 • By
 • 11 juni 2017
 • Sticky
Spa & Wellness De Wiemsel in Ootmarsum

Parkhotel De Wiemsel is al vele jaren een begrip in de regio Twente. Mijn vader heeft hier vroeger zelfs nog gewerkt, om alle fijne kneepjes van de horeca te leren. Afgelopen week was ik ook bij De Wiemsel, maar niet om het hotel te testen. Ik werd uitgenodigd door Laura om hier te genieten van een uitgebreide gezichtsbehandeling in de Spa & Wellness die bij het hotel hoort.

Over het algemeen ben ik niet zo ijdel, hihi. Mijn moeder of mijn zusje moeten mij vaak zeggen dat het nu toch echt wel eens tijd wordt om mezelf weer op te knappen. Een leuk voorbeeld: mijn wenkbrauwen worden door hen al snel ‘bezems’ genoemd. Mijn zusje is nu in Alaska en kan me er dus een stuk minder makkelijk op wijzen; maar goed dat ik dit keer zelf het heft in handen kon nemen. 😉

Spa & Wellness De Wiemsel in Ootmarsum

Twee jaar geleden is Parkhotel De Wiemsel compleet gerenoveerd, inclusief de Spa & Wellness. Het is echt prachtig geworden! Alles in de Spa is mooi licht en ruimtelijk ingericht met veel gevoel voor smaak. Dat was dus al een leuke binnenkomer! Na een korte rondleiding en uitleg kon mijn gezichtsbehandeling beginnen.

De gezichtsbehandeling
Ik plofte met mijn dikke zwangere buik in de stoel en was er helemaal klaar voor. Laura vertelde mij stap voor stap wat ze ging doen en vooral ook waarom dit goed was voor mijn huid. Ze begon met een reiniging en ging vervolgens door met een peeling. Ondertussen kreeg ik een ‘doorbloedings-masker’ en werden mijn wenkbrauwen (bezems!) geëpileerd.

Ik had nog nooit een doorbloedings-masker gehad of er zelfs maar van gehoord.. Maar Laura vertelde mij er alles over. Het masker werkt snel in en moet er ook weer snel afgehaald worden, omdat het nog lang nawerkt en het anders te intensief wordt. Wanneer er rode plekken tevoorschijn komen op de huid, is daar de doorbloeding niet goed (genoeg) en is daar extra verzorging nodig. Ondanks dat ik niet zo ijdel ben, viel dit resultaat mij enorm mee. Hihi. 😉

Spa & Wellness De Wiemsel in Ootmarsum

Vervolgens kreeg ik een ampul (die tot 8 keer meer doet dan een dagcreme) en een masker.. De gezichtsbehandeling werd afgesloten met een heerlijke massage en voor ik het wist zaten de 75 minuten er alweer op!

Babor
Tijdens de gezichtsbehandeling maakte Laura alleen gebruik van producten van Babor, wat ik extra fijn vind. Mijn huid, vooral in mijn gezicht, is over het algemeen behoorlijk gevoelig en kan snel reageren op producten. Ondertussen weet ik dat ik niet reageer op Babor, dus dat is extra fijn!

Spa & Wellness De Wiemsel in Ootmarsum

Eerlijk gezegd wist ik niet dat je als niet-hotelgast ook gebruik kon maken van de Spa & Wellness, maar Laura vertelde mij dat dit juist wel kan. Regelmatig komen hier mensen om een (halve) dag te genieten van de verschillende faciliteiten. En bij De Wiemsel doen ze erg hun best om jou een op en top vakantiegevoel te geven, ook al ben je er maar ‘even’ geweest. Bij mij is dat in ieder geval gelukt! Ik heb er heerlijk van genoten en mijn huidje kan er voorlopig weer even tegenaan!

Spa & Wellness De Wiemsel in Ootmarsum

Iedere keer als ik een schoonheidsbehandeling heb gehad, baal ik er van dat ik dit toch niet vaker doe. Ik ben heel benieuwd voor wie dat (zo ontzettend) herkenbaar is!

Praktische informatie
Je vindt Parkhotel De Wiemsel aan de Winhofflaan 2 in Ootmarsum. Je kunt hier terecht voor overnachtingen, om heerlijk te eten, om te vergaderen of te feesten en ook absoluut voor de Spa & Wellness. Meer informatie over de Spa & Wellness bij De Wiemsel kun je vinden op de website.

 

2 Comments
 • Christie

  Wat leuk. En is nog wel om de hoek bij mij 🙂
  Dank je wel voor de goede tip
  Groetjes, Christie

  • Maud

   Graag gedaan Christie! Laat het me weten als je er ook eens geweest bent, leuk! 🙂

Leave a Reply