Genieten

Weekendfood voor de hele familie: heerlijke stoofpot met rundvlees

 • By
 • 13 oktober 2018
 • Sticky
Recept stoofpot - Maudgeniet.nl

Oh ja hoor, de herfst staat weer voor de deur. En dat betekent niet alleen dat we weer speculaasjes mogen bakken en stamppotten gaan eten, maar ook dat er weer veel vaker stoofpotjes op tafel komen te staan. Uiteraard kun je dit ook prima eten in de lente of in de zomer, maar op de een of andere manier eten wij het thuis veel vaker in de herfst en in de winter. Het nadeel van een stoofpotje vind ik dat het altijd behoorlijk lang op moet staan, maar het voordeel is dat je er niet continu bij hoeft te staan. Dus maak de stoofpot en plof vervolgens lekker op de bank met een kop thee, af en toe even doorroeren en klaar is kees (of mama)!

Ingrediënten: dit heb je nodig

 • 500 gram riblappen
 • Champignons, paprika, tomaatjes, wortels en/of welke groente je er dan ook maar in wilt hebben
 • 2 uien en 2 teentjes knoflook
 • Een beetje (fijne) mosterd
 • Peper, zout, rozemarijn en een beetje bloem
 • 1 Tomatenpuree
 • 1 Runderbouillonblokje
 • Ongeveer 0,5 tot 1 liter water

En zo maak je het!

Snij de riblappen in kleine stukjes en doe ze in een kom. Kruid ze een beetje met peper en zout en doe er vervolgens nog wat bloem doorheen. Dit zorgt er straks voor dat de saus iets dikker wordt. Pak een braadpan en doe hier flink veel boter in, als deze gesmolten is doe je daar ook de stukjes riblappen in. Snij ondertussen de ui en de knoflook en voeg deze toe aan het vlees als het (bijna) bruin gekleurd is. Snij daarna de groente in grove stukken en voeg deze ook toe. Laat het even een paar minuutjes meebakken op laag tot middelhoog vuur.

Voeg vervolgens een dikke klodder (fijne mosterd) en het blikje tomatenpuree toe en roer dit goed door het mengsel van vlees en groente heen. Laat ook dit weer eventjes mee bakken. Verkruimel vervolgens het bouillonblokje er over en voeg het water toe. Voor iets extra smaak kun je nu ook een beetje rozemarijn en/of tijm toevoegen. Nog even goed roeren en doe dan de deksel op de pan en laat het een lange tijd staan, gemiddeld zo’n twee uurtjes. Nu heb jij alle tijd om de was op te vouwen, te stofzuigen of lekker op de bank te ploffen.

Vergeet ondertussen niet om regelmatig in de pan te roeren en te proeven. Voeg eventueel nog iets extra kruiden toe als je denkt dat dat nodig is. En dan is je heerlijke gerecht klaar!

Lekker met…
Dit gerecht is echt lekker met van alles en nog wat! Met pasta, met rijst, met gebakken aardappels of juist met gekookte aardappels, maar ook heerlijk met patat en zelfs met een stuk brood. Een beetje groente er bij (hoe groener en frisser de groente des te lekkerder het hierbij is) en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan. Eet smakelijk!

Recept stoofpot - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply