Genieten

Recept: Sinterklaas Rocky Road met pepernoten en strooigoed

 • By
 • 3 oktober 2018
 • Sticky
Recept: Sinterklaas Rocky Road - Maudgeniet.nl

Ik vind december echt een maand met het perfecte excuus om ongegeneerd te snoepen. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw zijn natuurlijk hele gezellige dagen en bij gezellige dagen hoort nou eenmaal heel veel lekkers. Don’t ask me why! Maar dat snoepen is nog lekkerder als je het zelf maakt. Deze Sinterklaas Rocky Road maak je makkelijk en snel en zelfs de peuter kan helpen!

Lees al onze Sinterklaas recepten!

Ingrediënten: dit heb je nodig

 • 350 gram chocolade in een smaak naar keuze. Of 350 gram Funcakes Chocolade Melts.
 • Pepernoten
 • Strooigoed: tum tum, hartjes en schuipjes
 • Mini Marshmallows

En zo maak je het!

Doe de chocolade of de Chocolade Melts in een kom en laat het smelten. Dit kan door de kom een tijdje in de magnetron te zetten (maar dan wel tussentijds goed roeren, anders verbrandt de chocolade!) of door het au bain marie te laten smelten. Ondertussen doe je de pepernoten, het strooigoed en de mini marsmallows in een schaal en dit roer je even door, zodat alles lekker door elkaar zit. Vet een bakblik in met boter of doe er bakpapier in.

Als de chocolade goed genoeg gesmolten is, doe je de pepernoten-mix er stap voor stap bij. Net zo lang totdat het stevig genoeg is en de chocolade niet meer echt vloeibaar is. Vervolgens giet je het in het bakblik. Je kunt de Sinterklaas Rocky Road eventueel nog extra versieren door er strooigoed overheen te strooien, dat ziet er natuurlijk extra gezellig uti! Als je helemaal klaar bent met versieren, laat je het weer afkoelen. Ik zet het altijd een paar uurtjes in de koelkast (ook al weet ik dat dat niet goed is voor chocolade!), maar het kan natuurlijk ook gewoon op het aanrecht staan. Als alles weer hard geworden is, is het tijd om de Sinterklaas Rocky Road aan te snijden of te verbrokkelen.

Extra tip voor deze Sinterklaas Rocky Road

Natuurlijk is deze Sinterklaas Rocky Road ontzettend lekker tijdens het Sinterklaasavondje. Maar dit is ook een heel leuk idee om de restjes van het Sinterklaas snoepgoed op te ruimen. Smelt in dat geval de chocoladeletters en mix dit met de overgebleven pepernoten en het strooigoed.

Nog meer heerlijke Sinterklaas recepten!

Op mijn blog vind je nog meer heerlijke Sinterklaas recepten: van cupcakes tot broodpudding en brownies en koekjes. Allemaal erg leuk om samen te bakken met de kinderen en er vervolgens heerlijk van te snoepen. Eet smakelijk!

Recept: Sinterklaas Rocky Road - Maudgeniet.nl

5 Comments
 • Angelique

  Handig inderdaad voor alles wat telkens weer overblijft! Klinkt in ieder geval heerlijk!

 • Judith

  Ik ben al onderweg naar de pepernotenwinkel! Hoeveel gram pepernoten en snoepgoed heb jij gebruikt?

  • Maud

   Hahahaha, ben jij net zo’n pepernoten-kont als ik? Heel goed Judith! Ik heb geen idee! Ik gok zo’n 300 tot 500 gram pepernoten? Ik ben net zo lang pepernoten en strooigoed gaan toevoegen, totdat de chocolade niet meer vloeibaar was. Overigens heb ik wel iets te veel snoep gebruikt, want het is behoorlijk zoet geworden. Maar dat ziet er dan wel weer extra gezellig uit.. Keuzes keuzes! 😉 Laat je me het eindresultaat zien?

 • Patricia

  Ziet er goed uit! Hoe misselijk ben je na 1 puntje? Ik ga hem onthouden en proberen!

 • Sinterklaas taart bakken; 11 varianten lekkere sinterklaas taarten

  […] Je vindt het recept hier bij Maudgeniet. […]

Leave a Reply