Genieten

Een kijkje achter de schermen bij Praktijk Natuurlijk Inzicht in Oldenzaal

  • By
  • 12 november 2019
  • Sticky
Praktijk Natuurlijk Inzicht - Maudgeniet.nl

Voor mij is het al ruim een jaar geleden dat ik voor het eerst kennis maakte met Petra van Praktijk Natuurlijk Inzicht in Oldenzaal. Maanden voordat de Man met de hamer definitief toesloeg stoeide ik al behoorlijk met mezelf, daarom besloot ik uiteindelijk om naar Petra te gaan voor een aantal handvatten. Ik stoeide vooral met het vinden van balans in mijn drukke leventje. Ik wilde zo graag alle ballen hoog houden, maar ik had soms geen idee hoe ik dat moest doen. Daarnaast wilde ik ook heel graag leren om te accepteren dat het oké is om soms een bal te laten vallen.

Praktijk Natuurlijk Inzicht in Oldenzaal

Praktijk Natuurlijk Inzicht in Oldenzaal is een fijne praktijk waar je kunt leren om weer balans te vinden tussen werk, privé en nog veel meer zaken waar jij mee bezig bent. Ik heb Petra leren kennen als een rustige, lieve en begripvolle vrouw. Als Natuurgeneeskundig therapeut en Burn Out therapeut kijkt zij met name naar de holistische visie. Wat houdt dat precies in? In de holistische visie wordt alles in de wereld als één geheel beschouwd. Voor de mensen houdt dat in dat alle gevoelens, emoties, gedachten en eventuele klachten met elkaar zijn verbonden. Alles beïnvloedt elkaar en kan niet los gezien worden van elkaar. Als er ergens iets gebeurt (bijvoorbeeld onrustige gedachten), heeft dit weer invloed op de rest van het lichaam. Het gaat er bij holisme dus om dat alles in het lichaam in balans is. Dit is precies iets wat bij mij aansluit, tijdens de Burn Out heb ik heel goed geleerd om naar mijn eigen lichaam te luisteren en alle signalen die mijn lichaam geeft niet meer te negeren.

Hoe wordt dit dan uitgevoerd in de praktijk?

Petra werkt in haar praktijk met verschillende behandelingen en programma’s. Leren omgaan met stress, beter slapen, wandeltherapie en meer. Per persoon zijn de klachten en de bijbehorende behandeling natuurlijk verschillend. Soms kunnen een paar gesprekken of behandelingen al genoeg zijn. Petra kan je helpen met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé, maar ook als je over het algemeen niet lekker in je vel zit. Of misschien wil je wel meer uit je leven halen, maar heb je geen idee hoe je dat doet? Wil jij de beste versie van jezelf worden? Petra weet daar ongetwijfeld raad mee!

Eerst volgt er altijd een intakegesprek.. Voorafgaand vul je een paar formulieren in en dan weet Petra precies welk programma het beste bij jou past en/of welk behandelplan ze moet opstellen. Bij mij werd al snel duidelijk dat ik het beste kon deelnemen aan het programma ‘Werken aan Veerkracht!’. Dit is een HeartMath programma die over de hele wereld gebruikt wordt.

Mijn ervaringen met Praktijk Natuurlijk Inzicht

Ondanks dat ik de Burn Out niet kon voorkomen met deze therapie, heeft het me wel enorm veel gebracht. Allereerst wil ik heel graag vertellen dat het met name mijn onrust was, wat er voor gezorgd heeft dat ik mijn Burn Out niet kon voorkomen. Ik zat voor mijn gevoel denk ik al ‘te ver in het proces’ om de Burn Out daadwerkelijk te voorkomen of te stoppen. Ik stond nog veel te veel op de automatische piloot en gunde mezelf niet genoeg tijd om voor 200% met dit programma bezig te gaan. Zonde eigenlijk!

En toch hebben de sessies bij Praktijk Natuurlijk Inzicht me een heel eind in de goede richting geholpen. Tijdens het programma Werken aan Veerkracht heb ik veel interessante inzichten gekregen en veel dingen geleerd. Ik weet precies waar ik energie van krijg en (misschien wel belangrijker) wat mij energie kost. Hoewel ik (nog) niet altijd weet hoe ik moet omgaan met een ‘energie vretende situatie’, heb ik wel handige tools gekregen om mezelf snel(ler) in balans te krijgen. Tijdens de sessies zijn we veel bezig geweest met ademhalingstechnieken en is de focus gelegd op signalen van mijn lichaam in stress-situaties. Ik weet nu mijn stressbronnen, de bijbehorende emoties en lichamelijke reacties. Maar ik heb ook geleer welke gedachten dat bij mij opbrengt en hoe mijn gedrag vervolgens is. Heel nuttig om dat in te zien, want alleen dan kan ik dat veranderen.

Ondertussen ben ik ruim een jaar verder, maar heb ik nog altijd veel profijt van mijn sessies bij Petra van Praktijk Natuurlijk Inzicht in Oldenzaal. Nog regelmatig pak ik mijn werkboek er bij en lees ik een aantal tips of opdrachten even terug. Daarnaast besef ik nu dat ik me moet concentreren op mijn ademhaling op de momenten dat het allemaal even te veel is. Dan probeer ik echt weer even met twee voeten op de grond te staan en ‘terug naar af’ te gaan.

Praktische informatie Praktijk Natuurlijk Inzicht

Je vindt Praktijk Natuurlijk Inzicht aan de Zandbreeweg 10-BE1 in Oldenzaal. Handig om te weten: wist je dat zelfs een aantal werkgevers bereid zijn om hier in mee te betalen? Ben je benieuwd of deze sessies met Petra iets voor jou zijn en wat zij voor jou kan betekenen? Check dan eens de website, stuur een mailtje naar petra@praktijknatuurlijkinzicht.nl of plan telefonisch een intakegesprek in via 06 – 37477564.

Nu wil ik meer weten over het Holisme!

Ik ben door de therapie vooral heel nieuwsgierig geworden naar heel veel andere aspecten van het holisme. Daarom las ik onlangs ook het Holistik Handboek en dit was een goede leestip voor mij. Het holisme is enorm interessant! Ondanks dat sommige dingen wat mij betreft wat ver gaan, zijn er ook heel veel dingen waar ik echt wat uit kan halen.

Ik ben nu vooral heel nieuwsgierig naar andere leestips over het holisme. Heb jij hier ervaring mee of goede fijne andere tips? Laat het mij dan gerust weten.

No Comments
Leave a Reply