Genieten

Persoonlijk: Plannen maken voor het nieuwe jaar | 2020 wordt mijn jaar!

  • By
  • 7 december 2019
  • Sticky
Nieuwe kleding / Maudgeniet.nl

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: 2019 was voor  mij een rotjaar! Schreef ik vol enthousiasme nog een blog met goede voornemens voor 2019, zat ik een maand later totaal uitgeblust met een Burn Out in huis. Au, dat deed wel even pijn. Mijn goede voornemens gooide ik na een tijdje aan de kant, op het ‘minder moeten’ na. Bijna een jaar lang moest ik helemaal niks en dat was precies wat ik nodig had.. Maar 2019 is bijna voorbij en het is tijd om opnieuw te beginnen, 2020 wordt mijn jaar!

In kleine stapjes vooruit

Ik ga nu in kleine stapjes vooruit, maar ik heb in 2019 zo veel geleerd! Nee, ik ben er nog niet.. Grote kans ook dat ik nooit meer ga zijn waar ik vorig jaar rond deze tijd was. Achteraf kan ik zeggen dat ik maandenlang (of misschien zelfs wel jaren) alles compleet op de automatische piloot deed, ik stond continu ‘aan’ en wilde alles zo goed mogelijk doen. Het heeft bijna een jaar geduurd, maar ik kan eindelijk zeggen dat ik nu vooral weet hoe het niet moet.

Ik heb geleerd om een stapje terug te nemen en soms zelfs wel vijf stapjes terug. Ik deed afgelopen jaar regelmatig een Social Media Detox (en blijf dit in 2020 ook doen!), zette mijn blog soms op een laag pitje en ik heb geleerd om vooral voor mezelf te kiezen. Heb ik geen zin in die ene afspraak, date of dat verrekte stofzuigen; dan laat ik het even voor wat het is. Ik ken mijn lichaam nu beter dan ooit en ik luister nu eindelijk naar de signalen die mijn lichaam geeft. Maanden heb ik de STOP-signalen van mijn lichaam genegeerd, nu ben ik ergens enorm dankbaar dat mijn lichaam mij die signalen geeft!

Langzaam weer vooruit denken

Ik ben nu eindelijk op een punt gekomen dat ik weer vooruit durf te denken, ook dit blijf ik in kleine stapjes doen. Ik heb gelukkig bijna een jaar de tijd gehad om na te denken over wat ik graag allemaal zou willen en wat ik vooral niet meer wil. Ik wil de focus voor 2020 met name leggen op balans. Een fijne balans tussen werk en thuis, thuis zijn zonder te veel te ‘moeten’ en vaker voor mezelf kiezen. Ik wil me gaan focussen op de leuke dingen, maar die leuke dingen niet te vaak doen. Ik wil in 2020 echt beter gaan plannen, vasthouden aan structuur en daarmee een stabiele basis creëren. Klinkt allemaal behoorlijk ‘zwaar op de hand’ he? Valt wel mee, want onder andere de Purpuz planner gaat me hier bij helpen!

[bol_product_links block_id=”bol_5de9ce0bdeefb_selected-products” products=”9200000117533943,9200000117533945″ name=”purpuz planner” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

De Purpuz planner

De Purpuz planner is bedacht en opgezet door Clen. Zoals hij het zelf zo mooi verwoord: “Deze planner was er nooit geweest als zijn leven fantastisch was gebleven!” Clen kwam zelf in een Burn Out terecht en heeft alle tips van zijn coach gebundeld in een jaaragenda, zodat iedereen meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol kan leven. De Purpuz is dus niet ‘zomaar een jaaragenda’, maar een agenda met verschillende tools én een werkboek voor een leven met meer balans. Een agenda met maandplanning, weekplanning én dagplanning en voor elke week een inspirerende quote. Eigenlijk is het een agenda en lifecoach in een: precies wat ik nodig heb voor het komende jaar!

2020 wordt mijn jaar!

Na het behoorlijk heftige 2019 -het jaar dat aanvoelde als een enorme emotionele achtbaan-, ben ik helemaal klaar voor het nieuwe jaar. 2020 wordt mijn jaar. In het nieuwe jaar draait dus alles om balans, maar zeer zeker ook om beter voor

Er zullen natuurlijk altijd dingen zijn die moeten, maar ik wil in 2020 echt vaker voor mezelf (blijven) kiezen. Dat ik daarbij andere mensen soms helaas moet teleurstellen -op welke manier dan ook-, dat neem ik dan maar voor lief. Dit is zeker nog een leerpuntje voor mij, maar ik weet ook dat het heel belangrijk is voor mij! Daarnaast wil ik beter voor mezelf zorgen (ik ben geïnspireerd door Merel in haar boek Self Love Talk), zowel qua voeding en beweging als zelfliefde. Ik wil me gaan verdiepen in onderwerpen die ik interessant vind (o.a. voeding en etherische oliën) en verder vooral meer innerlijke rust creëren.

Ik ben ontzettend benieuwd wat het nieuwe jaar voor mij gaat doen. Maar 1 ding weet ik zeker: het wordt sowieso beter dan 2019!

No Comments
Leave a Reply