Genieten

Piet Paulusma heeft een horrorwinter voorspeld…

  • By
  • 4 december 2018
  • Sticky
Horrorwinter / Maudgeniet.nl

Het weer in Nederland kan soms rare dingen doen. Hebben we afgelopen zomer extreem mooi weer gehad, voorspelt Piet Paulusma voor aankomende winter een ware horrorwinter. Piet kwam al met een voorlopige voorspelling, maar nu is het dus een definitieve voorspelling voor de winter van 2018-2019.

De voorspellingen van Piet Paulusma..

Die beste man heeft het dus over een echte horrorwinter, met in december al veel sneeuw. Nou hoeft die sneeuw natuurlijk geen horror te zijn, want hoe leuk is het om dan de hele dag buiten te spelen met de kindjes? Sneeuwballen gevecht, sneeuwpoppen bouwen, lekker wandelen en opwarmen met warme chocolademelk en sneeuwengelen maken in de sneeuw. Heerlijk toch!?

Maar Piet Paulusma voorspelt nog meer en dan begint de ellende pas echt. Hij voorspelt voor aankomende winter onder andere ook extreme kou, met temperaturen tot wel -20 ºC! En dus vorst, ijzel, regen en storm. Dit klinkt natuurlijk óók niet fijn, maar hij voorspelt ook dat we meerdere keren voor een langere periode kunnen schaatsen op natuurijs. En dat is dan wél weer heel erg leuk!

Een slimme meid is op alles voorbereid..

Ik zat al een tijdje te twijfelen in hoeverre ik winterkleding voor de kindjes zou moeten aanschaffen. En daarmee bedoel ik dus niet de standaard truien en winterjassen, maar dan heb ik het over snowboots, thermokleding, skikleding en dat soort dingen! Want als ik het niet aanschaf, dan zie ik het al helemaal gebeuren.. Van de een op de andere dag is het opeens écht winter, iedereen rent naar de winkels en alle items die ik nodig heb zijn er dan niet meer. Maar aan de andere kant.. Als ik het wél aanschaf, zul je zien dat blijkt dat Piet Paulusma een klein beetje heeft overdreven met zijn ‘horrorwinter’ en heb ik allemaal spullen in de kast hangen die we niet nodig hebben en die volgend jaar niet meer passen bij de meisjes. Keuzes keuzes!

En toch heb ik dus onlangs doorgepakt. Want een slimme meid is op alles voorbereid! (Ik ken zelfs mensen die stiekem al een klein ‘winterwinkeltje’ voorbereiden in hun kelder. Met houdbare melk, knakworstjes en kant en klare aardappelpuree.) Ik creëerde geen helse wintervoorraad in onze voorraadkast, maar ik heb dus wél winterkleding aangeschaft voor de meisjes. Mijn vertrouwen in Piet is groot!

Horrorwinter / Maudgeniet.nl

Voor de meisjes kocht ik bij Bristol hele leuke snowboots, voor maar € 19,99 per paar! De snowboots zijn donkerblauw met allemaal kleine rode hartjes er op, de rits aan de zijkant maakt het extra handig. Ik ben een gelukkige mama! Voor mezelf schafte ik voor de zekerheid nog even een thermobroek aan, want ik wil deze winter natuurlijk gewoon veel naar buiten. Ook als het een horrorwinter is!

En stel nou dat Meneer Paulusma inderdaad een klein beetje heeft overdreven en dat het niet echt een horrorwinter wordt.. In december gaan we nog een kleine week naar Duitsland, naar een gebied waar (als het goed is) op dat moment sneeuw ligt. Tenminste, daar ga ik van uit, want naast het vakantiepark ligt een skipiste! Dus stel nou dat het hier allemaal mee gaat vallen, dan hebben we in ieder geval nog wat aan deze winterkleding tijdens onze minivakantie in de sneeuw. Kom maar op met die horrorwinter!

Horrorwinter / Maudgeniet.nl

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen van Bristol. Ik ga geen samenwerkingen aan die niet passen bij mij of bij Maudgeniet.nl. De afbeeldingen zijn stockfoto’s via Canva.

No Comments
Leave a Reply