Genieten

Persoonlijke decoratie in de kerstboom (leuke cadeautip!) | The days before Christmas

  • By
  • 17 december 2019
  • Sticky
Decoratie kerstboom - Maudgeniet.nl

Het is bijna Kerst! Ik vind december altijd een vreselijk drukke maand vol met prikkels waar ik soms helemaal gek van word. Aan de andere kant vind ik december ook een hele gezellige maand, Sinterklaas is ongetwijfeld mijn lievelingsfeest en Kerst heeft toch ook altijd wel iets gezelligs en iets moois. Het huis is leuk versierd, de gezellige kerstliedjes zijn er op en de hele maand december is er eten in overvloed (jup, daar hou ik van).

Kerstversiering in huis

Wij zijn thuis redelijk lui qua kerstversiering, zeker dit jaar met de verkoop van ons huis. Wij hebben altijd een kunst kerstboom in huis, een echte neppe. Deze staat eigenlijk het hele jaar -met lichtjes en al- in de schuur. Tegen de tijd dat Sinterklaas het land uit gaat, blazen we het stof er af met een föhn (ja echt!) en poetsen we het een beetje met een doekje. We verplaatsen een lamp, zetten de kerstboom er neer en dan is het traditie dat Jasper de boom met de meisjes versiert. Ik mag me er totaal niet mee bemoeien en zij maken er een feestje van met z’n drietjes.

Ieder jaar krijgen we wel iets nieuws voor in de kerstboom, meestal zijn dit knutsels vanuit het kinderdagverblijf. En ieder jaar worden die knutsels ook weer trouw in de boom gehangen (een aantal beginnen nu een beetje te verkleuren, haha). Maar dit jaar heb ik er dus iets nieuws bij besteld.. Kersthangers met foto’s van de meisjes: lekker persoonlijk en een hele leuke cadeautip!

Persoonlijke decoratie in de Kerstboom: leuke cadeautip!

Ik ben dus geen type om alle dagen met Kerst verplichtingen te moeten hebben. Ik vind het heel gezellig om een dag met de familie door te brengen, maar niet de hele Kerst. #sorrynotsorry Wel vind ik het een mooi moment om dankbaar te zijn en stil te staan bij de fijne mensen om je heen. Ik moet zeggen dat wij heel veel geluk hebben met onze moeders, de oma’s van de meisjes. Zij passen regelmatig op en helpen ons op die manier regelmatig uit de brand. Zo fijn dat ze dat willen doen voor ons!

Om ze te bedanken gaf ik beide oma’s dus iets leuks voor in de kerstboom. Jup, voor in de kerstboom en dus niet voor onder de kerstboom. 😉 Ik gaf ze allebei twee kerstballen voor in de boom en dit keer waren het hele bijzondere. Namelijk houten kersthangers met foto’s van de meisjes! Ik vond het zo leuk en persoonlijk, dat ik voor onszelf ook een setje (van 4 stuks) heb besteld. Ik bestelde de sets bij Smartphoto en had het binnen 2 dagen al in huis. De oma’s waren er ontzettend blij mee en wij zelf natuurlijk ook!

Ik ben benieuwd wat er volgend jaar bij komt voor onze kerstboom.. Misschien bestel ik volgend jaar wel weer kerstdecoratie met foto’s en maak ik daar een nieuwe traditie van, zodat we ieder jaar de groei van de meisjes in de kerstboom kunnen zien. Hoe leuk is dat!?

No Comments
Leave a Reply