Genieten

Een kijkje achter de schermen: Een nieuw huis gekocht! | Persoonlijke update

  • By
  • 6 januari 2020
  • Sticky
Verhuizen - Maudgeniet.nl

De laatste maanden nam ik jullie mee in onze zoektocht naar een nieuwe woning en alles wat daar bij kwam kijken. Eerst de eeuwige twijfel of we überhaupt wel zouden gaan verhuizen, later was ons huis binnen no time verkocht en toen begon bij mij lichtelijk de paniek toe te slaan.. Verhuizen: als je het mij vraagt is het een van de meest stressvolle dingen; zeker als je deze stap gaat nemen met kleine kinderen. Maar inmiddels hebben we goed nieuws: we hebben een nieuw huis gekocht!

Verhuis-stress en kleine paniekaanvallen

Ik was natuurlijk vreselijk blij dat ons huis verkocht was; zó snel en voor een mooie prijs. Begrijp me niet verkeerd, ik was er echt heel blij mee. Maar aan de andere kant brak het ook een klein beetje mijn hart, want ons huidige huis is zo’n heerlijke plek met veel ruimte.. Maar toch besloten we om de knoop door te hakken als het ging om verhuizen: niet om ons, niet om het huis.. Maar vooral om de kindjes. Bij ons in de (directe) buurt zijn maar weinig kinderen en er is dus nauwelijks ‘speel-materiaal’ voor de meisjes. Zonde!

Dus toen ons huis verkocht was, had ik daar enorm dubbele gevoelens bij. Blij dat het gelukt was in zo’n snelle tijd en ook erg blij dat er leuke mensen in ons huis komen te wonen. Maar aan de andere kant kreeg ik toch kleine paniekaanvallen en voelde ik veel stress.. Wij hadden namelijk nog helemaal niks anders en zelfs nog niks geschikts op het oog. Met dat idee in mijn achterhoofd kwam de datum (17 april) om ons huis te verlaten, steeds dichterbij..

Maar toen kwam er een heel mooi huis op ons pad..

Even scrollen door Facebook: en pats boem, een prachtig huis kwam op ons pad. Precies in de kindvriendelijke wijk waar we zo graag zouden willen wonen, toeval bestaat niet! We gingen kijken en we voelden ons er alle drie (Saar was niet mee) helemaal op onze plek. Een fijn en licht huis (waar we bijna niks aan hoeven te doen) met vloerverwarming, ruime slaapkamers voor iedereen én eindelijk weer een bad! We deden een bod, moesten een tijdje wachten op een reactie, gingen vervolgens toch nog één keer kijken.. En tadaaaaa: het huis is bijna van ons!

Op oudjaarsdag tekenden we het (voorlopige) koopcontract, ‘s ochtends om 11.00 uur – inclusief champagne. Een perfecte afsluiter van dit rare jaar en een hele mooie start voor 2020. We hebben nu al leuk contact met de verkopers, ze regelden champagne voor het tekenen van het contract, wat wil je nog meer!? Samen plakten we de sticker verkocht onder voorbehoud op het bord en nu zijn het slechts nog praktische zaken om te regelen, waaronder de hypotheek. 😉 We kunnen in ieder geval niet wachten tot het eindelijk zo ver is!

To be continued..

No Comments
Leave a Reply