Genieten

4x naar buiten met je gezin – ook als het koud(er) is!

  • By
  • 25 januari 2019
  • Sticky
Zuid-Tirol - Maudgeniet.nl

De zomer en die heerlijke nazomer zijn voorbij en de koude(re) dagen komen er weer aan. Vanaf mei hebben we praktisch buiten geleefd met z’n allen. De hele dag buiten spelen, buiten koken en eten, nog even een stukje fietsen voor het slapen gaan en dan weer door naar de volgende dag. Wat was het een fijne zomer! En dan komen nu de koudere dagen er weer aan.. Voor heel veel mensen een enorme teleurstelling, maar ook in de herfst of in de winter kun je lekker naar buiten!

1. Schaatsen of spelen in de sneeuw!

Oooohh, ik hoop toch zo dat er sneeuw komt deze winter! Ik denk echt dat we dan niet meer weg te slaan zijn buiten.. Sneeuwpoppen maken, sneeuwballengevecht houden, sleetje rijden, sneeuwengelen maken.. Ooohh, kom maar door! Ook leuk: speel de Sneeuw Bingo!

Lees ook: Sneeuw Bingo – naar buiten met kinderen!

2. Zelf vetbollen maken

Wij maakten deze herfst een egelhuisje en dat was zo leuk om te doen. Fenne was natuurlijk helemaal trots op het huisje dat nu in de voortuin staat te pronken. Zonder dat er een egel in zit, gok ik, maar dat terzijde. Het was wel heel leuk om te maken en ik gaf mezelf heel veel ‘goed-voor-de-natuur’-bonuspunten. Maar deze winter ga ik mezelf nog meer van deze bonuspunten geven, want hoe leuk is het om zelf vetbollen voor de vogeltjes te maken!? Op internet zijn er talloze tips en ‘recepten’ te vinden.

Buiten koken winter - Maudgeniet.nl

3. Buiten koken!

Als je denkt dat je alleen de zomer de perfecte tijd is voor een barbecue, dan heb je het mis. Ook in de winter is het zo fijn om buiten te zijn.. Misschien is het in de winter zelfs nog wel gezelliger om buiten te koken of te barbecuen. Niet op een gas-barbecue, maar het liefst met echt vuur. Wij hebben een hele leuke driepoot met een vuurschaal, een barbecueplaat en een kampvuurpot. Het eten is dan niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens hartstikke gezellig. Marshmallows roosteren, speklappen op de barbecueplaat of een grote pan erwtensoep (of beter nog: glühwein!) boven het vuur hangen.

4. Wandelen in het (speel)bos!

Juist als het buiten fris en koud is, is het heerlijk om naar buiten te gaan. Zoek een leuk (speel)bos op in de buurt en ga er lekker wandelen, spelen en rennen. Als je genoeg wandelt, speelt en rent heb je het binnen no-time niet meer koud. Pak de kindjes lekker warm in: een winterjas aan, sjaal om, muts op, handschoenen aan en gaan! Extra leuk is het dan om thuis -of in een leuk tentje- op te warmen met een overheerlijke warme chocolademelk!

4x naar buiten in de kou - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply