Genieten

Goede voornemens | Meer sporten – hoe ga ik dat volhouden?

  • By
  • 22 januari 2019
  • Sticky
sporten / Maudgeniet.nl

Ik doe eigenlijk niet aan goede voornemens, maar dit jaar dus wel.. Ik wil minder plannen, meer structuur, gezonder eten en natuurlijk meer bewegen.

In 2018 was ik best fanatiek met sporten, ik ging zelfs sporten op vakantie. Maar later kwamen de gebroken nachten met Saar en daar ging letterlijk al mijn energie naar toe. Vervolgens heb ik bijna drie maanden niet meer gesport en toen kwam de klad er in. De nachten gaan stukken beter en door alle lekkernijen zitten mijn broeken ook wat strakker. 😉 De hoogste tijd om het sporten weer op te pakken.

Mijn nieuwe sportschema
Mijn grote valkuil is toch vaak wel ‘Alles of niets’ en ook voor het sporten geldt dat bij mij. Eerder deed ik vooral veel krachttraining, maar ondanks dat ik regelmatig sport heb ik een vreselijke conditie. Dus heb ik besloten om ook te beginnen met hardlopen, hiervoor kocht ik nieuwe hardloopschoenen – zodat ik iets meer gemotiveerd ben. Ik zocht naar een goed schema en ben nu twee keer in de week aan het hardlopen.

Daarnaast wil ik ook bezig blijven met de krachttraining, omdat ik vooral ook spiermassa wil (blijven) opbouwen. Dit schommelt altijd enorm bij mij en ik zou het fijn vinden als ik dit iets stabieler kan houden. Daarom ga ik een á twee keer per week bezig met krachttraining.

Hoe hou ik het leuk?
Wat mij echt goed stimuleert om te blijven sporten is het regelmatige wegen. Ik hoef niet elke week op de weekschaal te staan om te zien hoeveel kg ik ben afgevallen, want afvallen is niet per se mijn doel met het sporten. Ik wil juist meer spiermassa opbouwen en dat vind ik veel moeilijker dan vet afvallen. Spiermassa opbouwen betekent vaak meer (en zwaarder) trainen en vooral meer eten (maar dan op de gezonde manier), dus door regelmatig te wegen kan ik dat goed in de gaten houden.

sporten / Maudgeniet.nlOnlangs had ik op Instagram een leuk gesprek met een van mijn lieve volgers. We vonden het allebei jammer om veel geld uit te geven aan sportkleding, maar toch motiveert mij dit wel. Als ik meerdere keren per week ga sporten, kan ik dit niet doen met één sportsetje. Daarnaast vind ik het natuurlijk veel leuker om te sporten in een toffe outfit. En als ik er al geld aan uit heb gegeven, is het pas echt jammer om niet meer te gaan sporten; dan heb ik voor niks geld uitgegeven! 😉

Onlangs shopte ik een nieuwe sportoutfit uit de nieuwe sportcollectie van Hunkemöller, de collectie is van Doutzen en heet DK1985. Ik koos twee truien uit, een donkerpaarse hoodie en een lichtroze cropped sweater. Voor die laatste moet ik m’n buik nog heel iets strakker krijgen. 😉 Daarnaast koos ik een strakke zwarte sportlegging uit met een brede band aan de bovenkant en die lekker hoog zit. Fijn! De details op de broek (met doorzichtige stukken) maken hem extra tof. Een zwart sportshirtje er op en mijn outfit is bijna af.. Ik koos ook nog voor een sport bh en dan is mijn outfit compleet. Ik kan weer helemaal shinen tijdens het sporten! En zeker als ik meerdere keren per week sport, is een extra outfit –die ook nog eens mooi is- altijd fijn.

 

1 Comment
  • nicole orriens

    Nieuwe sportkleding kan zeker motiverend werken is ook mijn ervaring! Dan loop ik net weer wat vlotter : )

Leave a Reply