Genieten

Hoe krijgen wij meer groen in onze tuin?

  • By
  • 20 februari 2019
  • Sticky
Tuin / Maudgeniet.nl

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat wij onze tuin compleet op de kop hebben gegooid. Eerder hadden we best wel een groene tuin met veel planten en een groot stuk gras in het midden. Als we het goed zouden onderhouden, was het een hele mooie tuin.. Echter is gebleken dat we daar dus niet zo heel goed in zijn en was de tuin na een tijdje behoorlijk verpest. Het gras stond zo hoog als de knieën, de planten gingen een compleet eigen leven leven en eigenlijk was er niet meer zo veel van over.

Op dat moment was ik hoog zwanger van Saar en ik zag het echt niet zitten om kraamvisite te ontvangen in een totaal verwaarloosde tuin, dus bedachten we een heel nieuw tuinontwerp. We wisten ondertussen dat ‘een tuin bijhouden’ niet aan ons besteed was en dus kozen we voor zoveel mogelijk tegels. In een kleine twee weken is onze hele tuin compleet veranderd: we haalden echt de hele tuin leeg, plaatsten een nieuwe schutting, moesten her en der zand scheppen en er werden vast elektriciteitsdraden geplaatst voor de nieuwe verlichting.

Geloof me.. Als je tegels moet uitzoeken –en die moet betalen per m2!- dan kom je er pas achter hoe groot je tuin is, in ieder geval de onze. Om niet álles te betegelen, kozen we er ook voor om een aantal borders te plaatsen en natuurlijk een stukje kunstgras (met speelhuisje!) waar de kindjes op kunnen spelen. Hiervoor moesten we op bepaalde plekken de tuin ophogen.. En als er toch opgehoogd moest worden op bepaalde plekken, besloten we om ook maar het achterste gedeelte van onze tuin op te hogen. Dit terras is echt een perfecte plek voor onze heerlijke loungeset; lang en veel zon en lekker uit de wind. Blij mee!

Op zoek naar iets meer groen..

Geloof me; ik ben nog altijd heel blij met onze tuin. Het is enórm onderhoudsvriendelijk en de kindjes hebben erg veel ruimte om te spelen, te fietsen, te stoepkrijten en noem het allemaal maar op. Fijn! En ondanks dat we wel een aantal borders met plantjes in onze tuin hebben, ben ik toch nog op zoek naar mogelijkheden om iets meer groen in onze tuin te plaatsen.

Op de verschillende tafels staan eigenlijk altijd wel plantjes, verschillend per seizoen. Her en der staan zelfs een paar potten met planten er in, maar heel veel verder dan dat kom ik eigenlijk nog niet. Maar nu ik stiekem een klein beetje ‘last’ heb van lentekriebels (in februari ja, met dit weer!) zit ik toch echt na te denken over hoe we dat aankomende zomer gaan doen. Meer groen, meer plantjes, meer bloemetjes.. En dat allemaal zonder dat het te veel tijd, energie en onderhoud kost.

Of toch nog een klein moestuintje?

Alhoewel.. Een stukje moestuin lijkt me óntzettend leuk! Zeker ook nu Fenne een stukje ouder wordt, het lijkt me zo leuk om dit samen met haar te doen. Dus misschien ga ik binnenkort eens kijken voor een of andere ‘moestuin-bak’ die we ergens neer kunnen zetten en op die manier toch ook een beetje groen in de tuin kunnen krijgen.

Hebben jullie verder nog tips voor ons?
No Comments
Leave a Reply