Maudgeniet.nl gaat veranderen

Dit artikel staat al een hele tijd in de map ‘concepten’. Niet omdat ik het niet wil delen, maar juist omdat ik het zo ontzettend dubbel vind.. Maudgeniet.nl gaat namelijk veranderen!

Toen ik drie jaar geleden begon met Maudgeniet.nl wilde ik niks liever dan de hele wereld (vooral Europa) over reizen en al mijn avonturen en bijzondere plekjes delen met jullie.. Echter werd niet veel later een andere droom werkelijkheid: ik werd mama van het mooiste meisje op de hele wereld. En hoewel je prima kunt reizen met (kleine) kinderen, werd dat natuurlijk wel minder. We genoten er nog net zo veel van; misschien zelfs nog wel meer. Maar er kwamen ook heel veel andere dingen op mijn pad waar ik enorm van kon genieten.

Chalkidiki Kassandra

Sinds ik zwanger ben van Baby Nummer 2 ben ik me meer gaan richten op die andere dingen waar ik van geniet. Zo ontdek ik steeds meer dat mijn eigen regio ontzettend mooi is en kom ik hier in de buurt op steeds meer mooie plekjes! Maar ook schrijf ik graag over mooie boeken, verse bloemen en bijvoorbeeld een nieuwe tas. Kortom: Maud geniet van zoveel dingen meer dan alleen maar van reizen, leuke hotspots en lekker (uit) eten.

De laatste maanden zag je op Maudgeniet.nl al regelmatig blogartikelen voorbij komen die niet of nauwelijks iets met reizen te maken hebben. Soms deed ik dit met dubbele gevoelens: het waren allemaal dingen waar ik écht van geniet en wat dus ook echt bij mij past. Aan de andere kant was ik bang dat mijn vaste lezers er niks meer van zouden snappen, want zij konden eerder wekelijks lezen over de mooiste plekjes waar ik kwam. Maar ik zat net naar mijn statistieken te kijken en sinds januari ben ik ontzettend gegroeid qua unieke bezoekers. Ergens vinden mijn lezers het dus toch leuk om ook andere (niet reis-gerelateerde) artikelen te lezen.

Zwangerschap - gedachten

Doordat er ook zoveel andere leuke dingen op mijn pad kwamen, begon ik ook met Ukkiegeniet.nl. Want ook over het ‘mama zijn en alles wat daar bij komt kijken’ heb ik genoeg te vertellen. Toch merk ik dat het soms best ‘lastig’ is om twee blogs te onderhouden. Dus dat is een dingetje wat ik nog lastig vind..

 

En nu?

Ga ik Maudgeniet.nl en Ukkiegeniet.nl dan toch samen voegen? Of ga ik (nog) meer tijd uittrekken voor mijn blog(s), zodat ik ze allebei beter kan onderhouden? En ga ik dat redden naast mijn baan, gezin en sociaal leven? Wat moeilijk! Achter de schermen blijf ik daar in ieder geval nog even over brainstormen.

Op Maudgeniet.nl ga ik in ieder geval verschillende dingen delen waar ik van geniet. Het reizen gaat zeker nog regelmatig voorbij komen, maar bijvoorbeeld ook meer lekkere recepten (check deze taart!), kleine dingen waar ik van kan genieten, gewoon dingetjes die ik even kwijt moet (bijvoorbeeld deze gedachten tijdens de zwangerschap, hihi) en zo af en toe een kijkje achter de schermen. Oftewel: Maudgeniet.nl wordt uitgebreider en soms ook een stukje persoonlijker. Maar ik beloof plechtig dat ik niet iedere poep & scheet die ik laat zal delen. 😉

Oh oh..
Ik ben ontzettend zenuwachtig voor jullie reacties! Wat vinden jullie van deze verandering? En belangrijker nog: welke artikelen zou jij graag terug lezen op Maudgeniet.nl? Ik ben benieuwd.. Laat vooral een reactie achter! 🙂

 

Sharing is caring!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

11 thoughts on “Maudgeniet.nl gaat veranderen

 1. Heel mooi Maud, ik weet zeker dat dit een goede keuze is. Je veranderd toch als mens! Je hoeft echt niet krampachtig vast te houden aan een visie die je 3 jaar geleden had. Juist mooi dat jouw lezers met je mee kunnen groeien. Vinden ze het leuk dan blijven ze, zo niet dan gaan ze. Blijf bij jezelf, een tip waar ik zelf heel erg veel aan heb. Maar als je alles wil gaan opsplitsen gaat het nooit werken, denk ik!

  Liefs

 2. Oh Maud… ik vind het vooral tof als mensen schrijven over wat ze leuk vinden. Hoe persoonlijker hoe beter wat mij betreft.
  Ik kan me voorstellen dat twee blogs onderhouden echt een megaklus is…

  Doen wat goed voelt, dat is het belangrijkst!

 3. Een hele goede stap lijkt mij! Want bloggen draait vooral om het schrijven over de dingen die jij het leukste vindt. En dat enthousiasme is vervolgens weer terug te zien in je blog! En misschien wel een goed idee om beide blogs samen te voegen! Zo heb je dubbel meer content op 1 plek!

 4. Het gaat er niet om wat wij vinden maar wat jij vindt! Jij bent de drijfveer achter dit blog en al wil je over de speeltuin om de hoek bloggen, als jij ervan geniet is dat het belangrijkste. Natuurlijk bestaat de kansvdat je lezers gaat verliezen, maar je boort wel weer een hele nieuwe “markt” open. Daarnaast heb je een super domein. Maud geniet. Het gaat dus over dingen waar jij van geniet. Simpel. Als je na drie jaar nog steeds van dezelfde dingen geniet is dat goed, maar mensen veranderen en kunnen van andere dingen gaan genieten. Dat is geen schande, dat is verreiking. Dus met andere woorden. Doe lekker waar je zin in hebt en geniet ervan!

 5. lieve Maud, volg je hart, het is jouw blog! En je deelt hier alles uit jouw beleving en interesse en schrijft met veel plezier. Natuurlijk willen mensen dat nog graag lezen. Mensen veranderen… blogs dus ook. 🙂 Ik kan me voorstellen dat het lastig is om te bedenken wat je moet doen met een 2de blog erbij… ik vond het al zo moedig van je, om er nog een blog bij te starten. Maar begrijp ook waarom. Misschien, nu je deze keuze gemaakt hebt, is het makkelijker om ze samen te voegen? Wat je ook kiest: geniet eerst nog lekker van de laatste weken van je zwangerschap… en de tijd erna! X

 6. Ik ontdekte via dit artikel op fb jouw blog. Heel mooi en tof geschreven. Dat je het wat anders wil gaan aanpakken kan ik inkomen. Het moederschap brengt heel wat met zich mee en daar hoort genieten ook bij. De naam van je blog omvat eigenlijk alles want zowel van reizen en je kindje kan jij genieten. Ik zou hier dus verder bouwen…succes. liefs Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *