Genieten

Persoonlijk: de eeuwige strijd tussen ‘Mama Maud’ en ‘Blogger Maud’

 • By
 • 10 juli 2018
 • Sticky
Newbornshoot - Maudgeniet.nl

Ik vond het altijd al leuk om te schrijven, als kind schreef ik al mijn eigen verhaaltjes en boekjes. Een hele tijd wilde ik graag lerares Nederlands worden, wat me overigens nog steeds heel erg leuk lijkt. Maar toen ik -na duizend jaar- de Havo niet haalde, moest ik toch op zoek naar een andere opleiding die bij mij paste. Dit werd uiteindelijk Marketing & Communicatie en dat past precies bij mij. Dat ik er als hobby een blog bij  nam, was uiteindelijk voor niemand een verrassing.. Alleen nu is deze hobby een klein beetje ‘uit de hand gelopen’.

Mamablogger
Eigenlijk was het nooit (maar dan ook echt nooit!) de bedoeling om mamablogger te worden. Begrijp me niet verkeerd, maar ik voelde echt niet de behoefte om iedere poep en scheet van mijn kinderen op internet te zetten. Maudgeniet.nl begon echt als een blog over genieten, waar vooral reizen (binnen Europa) centraal stond. Maar tsja.. Toen werd ik zwanger en naarmate Fenne ouder werd, wilde ik toch ook graag over andere dingen dan reizen schrijven. En toen ik zwanger was van Saar leek het wel alsof ik helemaal los ging: ik had zó veel inspiratie! Want als ik ergens enorm van genoot, dan was het wel van Fenne en later ook Saar.. En voor ik het wist was ik een ‘mamablogger’.

Newbornshoot - Maudgeniet.nl

De privacy van Fenne en Saar
En dat ‘mama-bloggen’ vind ik toch soms best wel moeilijk.. Ik vind het zo leuk om van alles en nog wat over Fenne en Saar te delen: outfits, hun favoriete speelgoed, tips bij terror-buien of voor het eten, de leukste plekjes voor kinderen en uiteraard reizen met kinderen. Maar ik vind ook hun privacy heel belangrijk. Geloof me: het liefst laat ik de hele wereld zien hoe ONT-ZET-TEND LEUK en knap, lief, grappig en af en toe een klein beetje terror mijn kinderen zijn. Maar zij kiezen er niet voor dat mama blogt! Dit is onder andere de reden dat de foto’s van Fenne en Saar vrijwel 9 van de 10 keer van de zij- of achterkant genomen zijn. En dat is ook meteen de reden waarom ik niet alles over Fenne en Saar vertel.

Maar aan de andere kant vind ik interactie met mijn volgers zo ontzettend leuk. En ik merk gewoon dat als ik andere (duidelijkere) foto’s laat zien of juist wel veel informatie geef, dat artikelen dan veel beter gelezen worden. Ik heb zelfs -meerdere keren- priveberichtjes ontvangen waarom ik mijn kinderen niet duidelijker laat zien, omdat mijn volgers zo nieuwsgierig naar ze zijn. En ik vind dat op sommige momenten zo lastig, want ik wil dus niet oppervlakkig zijn of ‘halve verhalen’ vertellen.

Vakantieoverzicht Kreta 2018 / Maudgeniet.nl

Verwende kinderen
Daarnaast worden Fenne en Saar door al dat geblog van mij natuurlijk ook best wel een beetje verwend. Regelmatig komt de pakketbezorger langs met nieuwe kleren of speelgoed en uiteraard gaan we regelmatig op stap. Een dagje naar een dierentuin, het testen van een speeltuin of weer eens een weekendje weg.

En hoewel het ontzettend leuk is dat we veel mooie dingen ontvangen en doen (en ik daar ook oprecht heel dankbaar voor ben!), vind ik ook dit soms best wel lastig. Want op deze manier denken Fenne en Saar straks dat het heel ‘normaal’ is om elke week wat nieuws te krijgen. Daarnaast denk ik dat het vast niet meer lang duurt voordat we de vraag krijgen wát we gaan doen in plaats van óf we iets gaan doen.

Aquazoo / Maudgeniet.nl

Mama is weg..
En dan hebben we nog het issue dat ik natuurlijk best wel vaak weg ben. Het komt heus niet maandelijks voor dat ik een paar dagen zonder kindjes weg ben, maar ik denk toch wel vaker dan ‘de gemiddelde moeder’ (bestaat er een gemiddelde moeder?).. Ik ben er van overtuigd dat het goed is om af en toe zonder je kinderen op vakantie te gaan, maar ik vind het heus niet altijd makkelijk! Nu Fenne en Saar allebei nog klein zijn, hebben ze het nog niet zo door dat ik er een paar dagen niet ben. Meestal zeggen we dan dat mama moet werken en dan vinden ze het allebei wel prima. Maar ik ben heel benieuwd hoe dat gaat als ze straks wat groter zijn.

Wintersport in Zuid-Tirol / Maudgeniet.nl

Lees ook: Waarom ik als mama ook zonder mijn kindjes op vakantie ga..

Dilemma’s!
En hoe verwend het misschien ook klinkt, op deze manier heb ik dus best wel regelmatig een dilemma. Plaats ik deze foto wel of niet op Instagram en mijn blog? Ga ik vandaag überhaupt een foto plaatsen? Mag Fenne het pakketje nu al open maken of zet ik het nog even in de schuur? Ga ik wel of niet naar dat event voor bloggers? Etc. etc. etc.

Hoe zit dat bij jou?
Nu kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die blij zijn dat ze daar niet over na hoeven te denken. Maar ook als je niet blogt kun je hiermee te maken krijgen, zeker met het stukje ‘Privacy’. Want plaats jij wel of geen foto’s van jouw kinderen op social media? Of vind je dat het nou eenmaal hoort bij deze tijd? Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

 

4 Comments
 • Tess

  Wat een mooie, open en eerlijke blog! Trots op jou!

  • Maud

   Aaaahh, zo lief! <3 <3 <3

 • Nicole Orriëns

  Mijn kinderen zijn wat ouder en ik vraag ze altijd eerst of het mag. Eigenlijk vind alleen mijn jongste dochter het meestal wel prima. De rest geeft zijn veto!

  • Maud

   Snap ik deels ook wel hoor! Vind je het dan niet ‘raar’ dat je het van de jongste dochter wel deelt en van de rest niet?

Leave a Reply