Dagje uit Genieten

Meer dan 30 leuke activiteiten in de herfst om te doen met het gezin

  • By
  • 6 oktober 2019
  • Sticky
Activiteiten in de herfst met het gezin - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op de herfst! Waar veel mensen moeite hebben met het mooie weer loslaten, vind ik het juist heerlijk om weer een beetje te cocoonen en te genieten van al het moois wat de herfst te bieden heeft. De herfst is wat mij betreft het perfecte seizoen om het thuis weer gezellig(er) te maken, je af en toe terug te trekken, maar zeker ook om op pad te gaan met het gezin. Ik deel de leukste activiteiten om met het gezin te doen in de herfst!

Leuke activiteiten in de herfst met het gezin

Er zijn zo veel mogelijkheden in de herfst. Er met z’n allen op uit gaan en te genieten van het buitenleven of juist met z’n allen met een dekentje op de bank. Genieten van de laatste zonnestralen of juist stampen in de plassen. Spelletjesavond, iets lekkers bakken of juist een hele dag op de bank hangen met dekentjes en thee. Het kan allemaal! Daarom deel ik een aantal leuke activiteiten voor de herfst, speciaal gericht op gezinnen. Zo hoeven jullie je nooit te vervelen, zelfs niet op regenachtige dagen!

Activiteiten herfst gezin - Maudgeniet.nl

Lekker naar buiten!

Wij zijn als gezin graag buiten. Zelfs op dagen dat het veel regent, zijn we altijd wel even buiten. In de herfst zijn er zo veel leuke dingen om buiten te doen met kinderen. Je zou haast denken dat je tijd tekort komt; voor je het weet is de herfst alweer voorbij. 😉

1. Ga wandelen met kinderen! Juist met de stormachtige dagen is het voor de kindjes heerlijk om buiten even uit te razen.
2. Ga naar het bos op zoek naar echte schatten van de herfst. Kastanjes, eikels, beukenootjes, takjes, gekleurde bladeren..
3. Speel onze gratis Herfst Bingo!
4. Regenlaarsjes aan en gaaan: stampen in de plassen!
5. Ga naar een fruitboerderij en ga je eigen appels en peren plukken!
6. Spring in een berg met bladeren!
7. Laat een toffe fotoshoot maken van je gezin! De kleuren in de natuur zijn nu het mooist!
8. Ga op pad met een boswachter en leer alles over de natuur in de herfst.
9. Bezoek een pompoenboerderij! Neem pompoenen mee naar huis om ze te gebruiken als decoratie of om mee te knutselen.
10. Harde wind? Ga naar buiten en vang zo veel mogelijk blaadjes. Voor elk gevangen blaadje mag je een wens doen!
11. Bij de herfst horen kabouters: ga naar een kabouterpad!
12. Doe een paddenstoelenexcursie!
13. Maak een kampvuur in de tuin en creëer alvast een wintertuin.
14. Rooster marshmallows boven het kampvuur of geniet van S’Mores!
15. Knutsel een egelhuisje! Niet alleen erg leuk om te maken, maar je kunt de egels er ook echt mee helpen.
16. Ga mee op avontuur tijdens de Nacht van de Nacht!
17. Geniet van een weekendje weg en ontdek een andere omgeving. Glamping is ideaal voor de herfst!
18. Zelfs picknicken is heel leuk in de herfst. Een thermoskan warme thee mee, warme dekens en genieten van de mooie natuur!

Activiteiten herfst gezin - Maudgeniet.nl

Binnen genieten van de herfst!

Op sommige dagen in de herfst is het gewoon echt niet grappig om de hele dag buiten te zijn. Denk aan de dagen met hele harde wind, regen en keiharde hagel bijvoorbeeld. Prima om dan even buiten uit te razen, maar daarna is het extra fijn om binnen weer op te warmen. Dus heb ik ook de leukste activiteiten voor de herfst speciaal voor binnen verzameld!

19. Ga knutselen met alle mooie herfstschatten die je buiten gevonden hebt. Op Pinterest kun je zo veel leuke inspiratie vinden. Knutsel bijvoorbeeld poppetjes van kastanjes of maak een mooie herfstkroon van de gekleurde bladeren!
20. Hou een pyjamadag!
21. Ga wat lekkers bakken. Bijvoorbeeld met de appels die jullie geplukt hebben of deze herfst cupcakes zijn ook erg leuk!
22. Maak een herfsttafel in de kamer!
23. Maak pompoensoep!
24. Drink warme chocolademelk!
25. Kleien is altijd een goed idee. Maak verschillende herfst items met klei.
26. Ga de hele middag de leukste films kijken. Dekentjes om, kaarsjes aan en natuurlijk popcorn erbij.
27. Verkleed je allemaal in je favoriete Halloween outfit.
28. Ga chocolade fonduen!
29. Ga pompoenen uithollen en/of versieren!
30. Organiseer een spelletjesmiddag. Nodig opa en oma uit, zet wat lekkers op tafel en geniet met z’n allen van een spelletjesmiddag.
31. Bouw een hut; niet alleen leuk om buiten in het bos te doen, maar ook binnen kun je hutten bouwen van dekentjes en kussens bijvoorbeeld.

Extra tip: MAAK THUIS ZELF DE LEKKERSTE HERFST LEKKERNIJEN!

Activiteiten herfst gezin - Maudgeniet.nl

En we zijn nog lang niet klaar!

Natuurlijk zijn we nog lang niet klaar met deze lijst. We kunnen zo veel leuke activiteiten voor de herfst verzinnen, zowel voor binnen als voor buiten. Zeker als de kinderen nog klein zijn kun je ze heel snel tevreden maken. Bak appels met kaneel of maak zelf appelmoes, doe wedstrijdje wie de leukste pompoen kan versieren of organiseer spontaan een Halloween feestje.

Maak een mandala met items uit de natuur, ga op zoek naar sporen van dieren, maak een speurtocht door het bos, maak je eigen vlieger of ga met het hele gezin op pad om te kijken welke boom in de buurt (of bos) het dikste is. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is de perfecte activiteit voor de herfst!

Wat is jullie favoriete activiteit in de herfst?

Activiteiten herfst gezin - Maudgeniet.nl

 

No Comments
Leave a Reply