Genieten

Zo haal jij de vrolijke lente in huis!

  • By
  • 18 maart 2019
  • Sticky
Moederdag / Maudgeniet.nl

Eindelijk! De donkere dagen zijn voorbij en de lente is in aantocht. Een wandeling in de natuur of een terrasje in de zon: wat is de lente toch heerlijk! Hoe fijn het ook is om steeds meer buiten te zijn, thuiskomen in een gezellig en mooi huis heeft ook wel wat. Hoe maak jij je huis gezellig in het voorjaar?

Vrolijke kleuren

Hoewel donkere, warme kleuren in de winter zorgen voor een knus huis, vraagt het voorjaar juist om frisse accenten. Dit hoeft niks drastisch te zijn, zoals het verven van een muur, maar met simpele kleurrijke decoraties is het al snel gezellig! Zeg nou zelf, van een vrolijke kleur word je zelf ook blij, toch?

Fleur je huis op

Niets fleurt je interieur meer op dan bloemen! Een bos knalgele narcissen of kleurrijke hyacinten en je huis komt gelijk tot leven. Het staat niet alleen leuk, maar  het zorgt er gelijk voor dat het ruikt naar voorjaar in je huis! Heb je geen groene vingers? Kies dan voor een paar cactussen of een vetplantje, die redden zichzelf wel!

Opgeruimd staat netjes

Begin het voorjaar met een frisse start: ruim je huis op! Er liggen vaak veel overbodige spullen in de woonkamer, wat kan zorgen voor een rommelige uitstraling. Ga daarom een keer al je spullen langs en bepaal wat opgeborgen kan worden. Er zijn hele leuke opbergboxen, waarin je al je spullen kwijt kan én die er daarnaast ook nog eens leuk uit zien!

lente in huis / Maudgeniet.nl

Lichte ruimtes

Nu de donkere dagen voorbij zijn, moeten we extra van het licht genieten. Kies daarom de juiste raambekleding, zodat je overdag heerlijk kan genieten van de zonnestralen, terwijl je ’s avonds de nodige privacy hebt. Houten lamellen zijn hier ideaal voor; hiermee regel je heel gemakkelijk de lichtinval in je huis. Vind je plisségordijnen mooier? Ook deze hebben een perfecte balans tussen privacy en licht! Natuurlijk kun je ook voor inbetweens gaan om de zonnestralen naar binnen te laten komen!

Hoe haal jij de lente in huis?

No Comments
Leave a Reply