Genieten

Recept: Dit is de lekkerste variatie van Tiramisu (inclusief basisrecept én kindvriendelijk recept)

  • By
  • 29 december 2019
  • Sticky
Lekkerste variatie van Tiramisu - Maudgeniet.nl

Ik ben echt dol op tiramisu, voor mij is dit het ultieme verwenmomentje. Zeker als je heerlijk hebt gegeten met familie of vrienden en als klap op de vuurpijl nog een geweldig dessert op tafel wilt toveren. Vaak bak ik van te voren een lekker bakrecept, maar geloof mij.. Tiramisu is ook echt een heel goed idee, iedereen is dol op tiramisu! Ik ken echt niemand die dit niet lekker vind en toevallig heb ik goed nieuws.. Ik ontdekte onlangs de lekkerste variatie van Tiramisu!

Normaal gesproken maak je Tiramisu met de likeur Amaretto, maar dat had ik niet in huis. Wel had ik Amarula; een likeur die ik echt vreselijk lekker vind. Combineer dat met koffie, mascarpone, lange vingers en suiker.. En geloof me; DAT IS LEKKER! Het basisrecept is dus onderstaand recept, maar dan met Amaretto in plaats van Amarula. 😉

Ingrediënten: Dit heb je nodig!

  • 3 eieren
  • 50 a 60 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 verpakking lange vingers (25 a 30 stuks)
  • 3 kopjes espresso
  • Flinke scheut Amarula likeur
  • Cacaopoeder voor garnering

Zo maak je deze lekkerste variatie van Tiramisu!

Begin met het zetten van drie kopjes espresso, dit kun je gewoon in 1 koffie kopje doen. Laat dat mengsel goed afkoelen, dit kan eventueel in de koelkast. Vervolgens begin je met het splitsen van de eieren. Mix vervolgens de eigelen met de suiker tot het een luchtig mengsel is. Schep de mascarpone er door en mix het geheel nog eens. Klop in een andere kom de eiwitten goed stijf en spatel daarna de opgestijfde eiwitten door het mengsel met mascarpone en eigeel.

Als de espresso goed is afgekoeld kiep je het in een kommetje en doe je hier een flinke scheut Amarula bij in. Dip de lange vingers een tijdje in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal. Geen idee of het uitmaakt, maar ik deed de kant met suiker naar beneden. 😉 Als de hele bodem bedekt is, bedek je die laag met een laag van het mascarpone mengsel. Maak nu nog zo’n laag met de lange vingers (die je gedipt hebt in de espresso/Amarula) en giet dan weer een laag van het mascarpone mengsel er overheen. Strooi er wat cacaopoeder overheen en laat het goed opstijven in de koelkast.

Het beste is om de tiramisu al een dag van te voren te maken, zodat het echt goed kan opstijven en alle smaken er goed in trekken. Klaar is de lekkerste variatie van Tiramisu! Eet smakelijk!

Lekkerste variatie van Tiramisu - Maudgeniet.nl

Tiramisu voor kinderen

Onze meisjes zijn ook dol op tiramisu, maar dan wel de kindvriendelijke variant. Voor de kindjes maak ik altijd een variant zonder het koffie-drank-mengsel.. Ik bedek dan de bodem van de schaal met lange vingers, giet er chocoladesaus overheen en vervolgens het mascarpone mengsel. Daarna nog een laag lange vingers, een extra dikke laag chocoladesaus en dan weer een laag mascarpone mengsel. Een beetje cacaopoeder er over heen, goed laten opstijven.. En klaaaar is de tiramisu voor kinderen!

Eet smakelijk!

Lekkerste variatie van Tiramisu - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply