Genieten

En toen hadden we een lekkage in de badkamer..

  • By
  • 5 december 2018
  • Sticky
Lekkage / Maudgeniet.nl

Ik zit ‘s morgens lekker chill op de bank met mijn kopje koffie als ik Jasper boven hoor vloeken.. Niet veel later komt hij beneden en vertelt hij mij -al dan niet nog steeds vloekend- dat we een lekkage in de badkamer hebben. Hoe of wat weet hij niet precies, maar op onze slaapkamer is het wel goed te zien. F*ck! En nu? Op dit soort momenten ben ik zó blij dat we voor veel dingen verzekerd zijn!

Eigenlijk wisten we het al wel..

Eigenlijk wisten we al wel dat we een lekkage hadden, we wisten alleen nog niet precies hoe of wat. Een tijdje terug zei Jasper namelijk al dat de vloer in de slaapkamer een beetje bol stond en het leek ook alsof er beneden in de woonkamer een vlek in het plafond zat. Een en een is nog altijd twee, dus we wisten het eigenlijk wel. Maar toen Jasper op onderzoek uit ging, was de schade toch iets meer dan we dachten. En dan mogen we nog van geluk spreken!

Een lekkage hoeft dus niet altijd een of andere gesprongen leiding te zijn, het kan ook zijn dat de kit (opeens) niet goed zit. En in dat geval lekt het dus allemaal maar een klein beetje en heel langzaam.. En dat was bij ons dus het geval en dan valt het veel minder op! Jasper, handige man dat hij is, had de kit al vervangen toen we de vloer en de vlek op het plafond hadden ontdekt, maar toen hadden we de rest van de schade nog niet gezien. Daar kwam hij dus op die bewuste vloekende ochtend achter. 

De muur op de slaapkamer is helemaal nat en aan het rotten. Je zou denken dat we dat wel zouden zien, maar niet dus.. Want dat is de muur áchter onze kledingkast.. En raad eens; de kast is nu ook helemaal nat en dat water is ook in de kast de boel behoorlijk aan het verpesten. Grrrrr!

En nu?

Binnenkort wordt de badkamer nog eens opnieuw gekit, gewoon voor de zekerheid. Maar door de lekkage moet er nog veel meer gebeuren! De vloer is krom getrokken, dus die moet er deels uit.. Maar als we niet hetzelfde laminaat kunnen vinden, moet de hele vloer op de slaapkamer er uit en er opnieuw ingelegd worden! Het stukje muur is behoorlijk aan het rotten nu, dus ook hier moet een stuk van de muur er uit en vervolgens opnieuw behangen en geschilderd worden. De achterkant en onderkant van de kledingkast is ook behoorlijk verpest, dus grote kans dat we ook een nieuwe kledingkast moeten… Voor je het weet zijn we weer honderden euro’s verder!

Gelukkig goed verzekerd!

Maar ik ben zó ontzettend blij dat we goed verzekerd zijn. Met een opstalverzekering zijn we verzekerd voor verschillende factoren, waaronder brand, waterschade of stormschade bijvoorbeeld. Waarschijnlijk wordt onze waterschade gelukkig allemaal vergoed door onze verzekering en daar ben ik zo blij mee. Juist dit zijn altijd de gebeurtenissen die je niet verwacht en die uiteindelijk behoorlijk wat impact hebben op de spaarrekening. En jij? Ben jij goed verzekerd voor dit soort pech? Kijk bijvoorbeeld eens naar een opstalverzekering van Diks!

Lekkage / Maudgeniet.nl

De uitgelichte afbeelding in dit artikel is een stockfoto. Ik mocht willen dat wij zo’n heerlijk bad hadden in huis! 😉 Daarnaast is dit artikel geschreven in samenwerking met een bedrijf. Ik ga geen artikelen aan waar ik niet achter sta en dit artikel is 100% (naar waarheid) door mijzelf geschreven.

No Comments
Leave a Reply