Genieten

Kleine genietmomentjes | Over Me-time, nieuwe aankopen en andere dingen waar ik van geniet

  • By
  • 17 januari 2020
  • Sticky
Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Het is alweer een hele tijd geleden (ik denk ruim een jaar!?) dat ik een overzicht plaatste met kleine genietmomentjes. Eerder deed ik dat maandelijks, vervolgens wekelijks en toen kwam De man met de hamer en toen deelde ik deze momentjes helemaal niet meer. Ik heb nog geen idee hoe ik hier de komende periode een aanvulling op ga geven, maar voor nu vind ik het wel heel leuk om een aantal fijne genietmomentjes met jullie te delen.

Hoe de genietmomentjes zijn veranderd..

Eerlijk is eerlijk.. Sinds de Burn Out geef ik een heel andere draai aan het woord ‘genietmomentje’. Waar we eerder ieder weekend op pad gingen om iets nieuws te ontdekken, vind ik het weekend nu de perfecte periode om me even terug te trekken. Waar ik eerder veel energie kreeg van drukke plekken, vind ik dat nu veel te veel prikkels.. Waar ik eerder op zeer regelmatige basis nieuwe items kocht, koop ik nu nauwelijks nog iets – met name omdat het gewoon te veel keuzestress oplevert. Bizar eigenlijk.. Hoe je in een relatief korte periode compleet kunt veranderen.

Niet alleen ik ben hierin veranderd, ook het ritme bij ons in huis en zelfs mijn blog Maudgeniet.nl is veranderd. De onderwerpen op Maudgeniet.nl zijn anders, het aantal artikelen én het bijbehorende regelmaat is veranderd en ook mijn ‘gedrag’ op Instagram is veranderd. En toch blijft Maudgeniet.nl enorm groeien; heb ik soms geen idee waar mijn bezoekers ineens allemaal vandaan komen en ben ik nog altijd trots op mijn blog. Daarnaast ben ik ook enorm trots op mezelf. We kunnen wel zeggen dat 2019 een rotjaar was, maar ik heb me er doorheen geslagen. Ik ben er zelfs van overtuigd dat de Burn Out me uiteindelijk op een veel mooiere en betere plek gaat brengen.

Maar goed.. En dan nu door met de kleine genietmomentjes van afgelopen tijd.

Lezen lezen lezen

Ik ben altijd gek op lezen geweest, als kind al. Eerder (de maanden voor én de eerste maanden tijdens de Burn Out) had ik hier écht niet het geduld of de concentratie voor. Maar nu komt dat steeds meer terug en verslind ik wekelijks diverse boeken. Ik kijk nog nauwelijks televisie (op af en toe een serie op Netflix na) en lees veel; daar kan ik enorm van genieten en het brengt me meer rust in mijn hoofd. Uiteraard deel ik ook regelmatig een aantal leestips met jullie.

Kleine cadeautjes voor mezelf

Schreef ik onlangs nog een artikel dat ik mezelf nooit nieuwe kleding geef, heb ik vrij kort daarna toch écht nieuwe kleding besteld. Wat was dat nodig! Ik moet bekennen dat ik niet eens meer een fatsoenlijke winterjas had en nauwelijks nog andere warme kleding voor de winter. Dus ik shopte een mooie jurk, een vreselijk leuke én warme winterjas, een aantal leuke shirtjes én ringen bij MyJewellery. Ik draag bijna nooit sieraden (op mijn Fitbit na), maar ik zag zo’n leuke ring met steen dat ik het ook in het virtuele winkelmandje gooide. Ik ben er enorm blij mee!

nieuwe ring - Maudgeniet.nl

Wandelen

Ieder weekend probeer ik een heel eind te wandelen, minimaal een uur en liever nog langer. Heerlijk vind ik dat! Ik heb altijd een vast rondje, maar vind het ook erg leuk om te variëren – er zijn zoveel mooie plekjes in Twente om te wandelen!

Dagje sauna

Ook voor de sauna heb ik héél lang niet het geduld en/of de concentratie gehad. Na drie minuten in zo’n warm zweethok was ik er al weer klaar mee en ging ik weer uit de sauna. Nu vind ik het heerlijk om een dagje naar de sauna te gaan. Sterker nog: ik wil dit jaar proberen om er maandelijks naartoe te gaan. Alleen. Zonder dat ik ‘verplicht moet kletsen’ of wat dan ook. Ik vind het heerlijk om zo’n dagje helemaal alleen te zijn en écht even op te laden en weer tot mezelf te komen. Me-time is dat dus, ondanks dat ik het een vreselijk woord vind. 😉

Meer aandacht voor de kindjes

Dit is ongetwijfeld het grootste genietmomentje van afgelopen tijd geweest. Op de een of andere manier heb ik nu het idee dat ik veel meer aandacht voor de meisjes heb. Ik doe mijn telefoon vaker weg, ik hoef niet per se een blog af te schrijven (i.v.m. een samenwerking bijvoorbeeld) en ik ben minder opgefokt in mijn hoofd. We spelen met bakken rijst, dansen op K3, halen meerdere keren per dag de knutselspullen en kleispullen uit de kast en het voelt een stuk rustiger en gezelliger aan. Ontzettend fijn en een enorm genietmomentje!

Wat zijn jouw genietmomentjes?

No Comments
Leave a Reply