Genieten

Tips & Tricks: Hoe kun je een kleine badkamer praktisch inrichten?

  • By
  • 28 oktober 2019
  • Sticky
kleine badkamer praktisch inrichten - Maudgeniet.nl

Wij wonen nu zo’n 3,5 jaar in ons huis, een heerlijk en vooral heel praktisch huis. Wij hebben ons huis destijds met name om de ruime benedenverdieping en de grote tuin gekocht. We hebben toen genoegen genomen met een kleine badkamer. Wat in principe geen probleem is, maar we moesten wel even goed nadenken hoe we deze het beste konden inrichten. Want een kleine badkamer praktisch inrichten kan best nog wel een uitdaging zijn.

Denk na over de kleur

Pinterest staat vol met de mooiste moderne badkamers, jaloersmakend vind ik dat! Ik kan daar echt uren doorheen scrollen en me iedere keer weer verbazen over al die mooie plaatjes.. Maar veel van deze mooie badkamers passen totaal niet in de ruimte die wij thuis hebben. Een donkere badkamer vind ik bijvoorbeeld ontzettend mooi, maar het is wel iets om over na te denken als je een kleine badkamer praktisch wilt inrichten. Want hoe donkerder de kleuren zijn, des te kleiner de ruimte aanvoelt. Dat is juist iets wat je niet wilt!

Maak gebruik van een doucherekje

Onze douche is niet groot, maar we kunnen er gelukkig nog wel onder dansen. 😉 Een doucherekje in de douche is ideaal om de shampoo, doucheschuim en andere spullen te bewaren. Wij hebben een driehoek-rekje die precies in de hoek past, dat scheelt zo veel ruimte!

Vergeet de spiegelkast niet!

Een spiegel boven de wastafel heeft vrijwel iedereen. Maar wanneer je hier een spiegelkast van maakt, heb je meteen weer extra bergruimte. Ideaal voor deodorant, make-up, nagellak, medicijnen en natuurlijk nog veel meer. Hiervoor kun je bijvoorbeeld leuke inspiratie opdoen bij Wooning voor een moderne badkamer. Wij proppen zoveel mogelijk in deze spiegelkast, zodat de wastafel een stuk rustiger oogt.

Lees ook: De eerste stappen naar een plasticvrije badkamer!

Denk goed na over het wastafelkastje

Wij hebben een dubbele wastafel en daardoor ook twee ruime lades. Ideaal voor de föhn, washandjes en verschillende handdoeken bijvoorbeeld. Hierdoor hebben we heel veel bergruimte en kunnen we de meeste rotzooi kwijt. Extra handig is dat we onder het wastafelkastje een soort rieten mand staan, die gebruiken we vaak als wasmand. Ideaal!

Haakjes voor handdoeken

Wij hebben een designradiator waar de handdoek regelmatig overheen hangt, maar een aantal haakjes in een verloren hoekje of op de binnenkant van de badkamerdeur is ook ideaal. Dit kan behoorlijk veel ruimte schelen.

Keuzes maken

Dit is misschien wel de belangrijkste tip.. Toen wij ons huis kochten zat er een douche en een bad in de badkamer, maar was er nauwelijks plek om je kont te keren. Daarnaast was het echt alles behalve een moderne badkamer. Wij hebben destijds de hele badkamer veranderd om deze om te toveren tot een moderne badkamer. We hebben toen ook besloten om het bad er uit te halen; iets wat we heel erg jammer vonden, want wij vinden het heerlijk om in bad te gaan. Ondanks dat wij het bad nog wekelijks missen, zijn we blij dat we dat niet gedaan hebben. Als de ruimte zó klein is dat er nauwelijks ruimte is om de kinderen af te drogen, volgens mij word je dan gillend gek. Dus denk goed na over hoe je een kleine badkamer praktisch inrichten kunt.

Heb jij nog aanvullende tips voor het praktisch inrichten van een kleine badkamer? Ik hoor ze graag!
No Comments
Leave a Reply