Genieten

Inspiratie: de leukste cadeautips voor Moederdag!

  • By
  • 28 april 2019
  • Sticky
Moederdag / Maudgeniet.nl

Eerder vond ik Moederdag maar een ‘commerciĆ«le onzin-dag’. Totdat ik zelf moeder werd, want nu vind ik het een van de leukste dagen van het jaar. šŸ˜‰ Niet dat we het nou heel uitbundig vieren in huis, juist niet.. Maar ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe enthousiast de meisjes hun cadeautjes geven. Ik deel een aantal cadeautips voor Moederdag; met cadeaus waar elke mama blij van wordt!

Moederdag wordt misschien door veel mensen als commercieel gezien, maar uiteindelijk is het altijd leuk (en belangrijk!) om mama even in het zonnetje te zetten. En dat hoeft lang niet altijd wat te kosten, je maakt mama’s al blij met de kleinste dingen. Het gaat tenslotte om het idee!

Knutsels en frutsels van de kindjes

Op het kinderdagverbiljf, de peuterspeelzaal en op school wordt altijd fanatiek geknutseld voor Moederdag en Vaderdag. En ondanks dat het niet altijd ontzettend mooi is, ben ik er altijd zo blij mee! Want oooohh, het is natuurlijk prachtig! Tijdens mijn eerste Moederdag kreeg ik een geschilderd bloempotje van Fenne (toen was ze bijna 1 jaar) en toen datzelfde potje twee jaar later kapot viel, heb ik er serieus om gehuild. Haha!

Verwennerij voor mama

Mama’s zijn vrijwel altijd bezig: werken, stofzuigen, wassen, boodschappen doen, taxichauffeur spelen, zorgen voor de kindjes, koken en meer. Daarnaast ‘moeten’ ze vaak ook nog sporten, een sociaal leven leiden en ga zo maar door. Daarom is het soms heerlijk voor moeders om heel even niks te moeten. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken: bijvoorbeeld door een dagje wellness te geven, maar je kunt haar ook een klein pakketje geven zodat ze de badkamer kan omtoveren tot mini-wellness of lak bijvoorbeeld haar nagels!

De Kroesweffer / Maudgeniet.nl

Ontbijt op bed

Oke, ik hou niet van broodkruimels in mijn bed. Maar bij Moederdag hoort een ontbijt op bed of minstens een uitgebreidĀ homemade ontbijtje aan de keukentafel. Met verse jus d’orange, warme broodjes, een gebakken of gekookt eitje en natuurlijk iets zoets erbij om van te snoepen.

Bloemen en planten

Ik ben dus zo’n moeder die ontzettend blij wordt van bloemen en planten, lekker clichĆ©. Ondanks dat ik planten nauwelijks in leven kan houden, vind ik het thuis altijd ontzettend gezellig staan. Extra leuk om de plantjes dan samen met de kindjes te verzorgen.

Foto’s

Elke moeder is trots op haar kinderen en dan is niks leuker dan pronken met je kroost. Hoe kan dat nu beter dan met foto’s? Er zijn zo veel toffe manieren om een foto cadeau te geven. Wij hebben in de kamer verschillende foto’s hangen van de kindjes en omdat de meisjes zĆ³ belachelijk snel veranderen is het altijd leuk om die foto’s te vervangen voor recentere exemplaren. Daarnaast zijn er ook heel veel toffe fotocadeaus te bedenken!

Fotoshoot in de herfst - Maudgeniet.nl

Een dagje uit met het hele gezin!

Wij vinden het thuis heerlijk om er op uit te gaan, zeker met ons viertjes. Van pretpark tot dierentuin en van een boswandeling tot een middagje naar een toffe speeltuin. Er zijn zo veel leuke dingen om te bedenken voor een gezellig dagje uit!

Cadeaubonnen voor hulp in huis

Zijn de kinderen al wat ouder? Hoe leuk is het dan om samen een soort klusjes-cadeaubonnen te knutselen? Mama kan de cadeaubonnen dan bij de kindjes inleveren op het moment dat ze hulp nodig heeft, bijvoorbeeld met de afwasmachine uitpakken, de was opvouwen of de tafel te dekken. Moeders kunnen altijd een beetje hulp gebruiken in huis!

Bak wat lekkers voor mama!

Ik ben gek op taart en vind het altijd leuk om samen met de kindjes iets te bakken. Maar hoe leuk is het als de kinderen iets voor jou bakken? Koekjes, cakejes of een taart.. Alles is goed, want het gaat uiteindelijk vooral om het idee. En het is natuurlijk extra gezellig om met z’n allen te snoepen van dat lekkers! (En dan maar hopen dat ze daarna ook de keuken weer netjes opruimen šŸ˜‰ hihi)

 

 

No Comments
Leave a Reply