Genieten

Ik doe niet meer aan goede voornemens! | Kom maar op met 2020!

  • By
  • 30 december 2019
  • Sticky
Focus voor 2020.. - Maudgeniet.nl

Ondanks dat 2019 een ontzettend raar jaar voor mij was, is het alsnog een jaar geweest wat voorbij gevlogen is. Normaal gesproken deel ik aan het einde van het jaar een overzicht met alle fijne genietmomentjes, maar 2019 was niet echt een jaar om leuk op terug te kijken. Dus dat overzicht skip ik maar even. De Burn Out hakte er behoorlijk in en zette ons leventje thuis compleet op de kop. Maar nu 2020 in zicht is, durf ik langzaam weer te zeggen dat het goed met me gaat. Nee, ik ben er nog niet – maar in kleine stapjes kom ik er wel weer!

Geen goede voornemens meer

Waar ik eind 2018 de mooiste goede voornemens voor 2019 had, gooide de Burn Out heel veel roet in het eten. Van de goede voornemens kwam helemaal niks meer terecht. Dat is natuurlijk niet zo gek, want uit onderzoek is gebleken dat de meeste goede voornemens niet behaald worden. Volgens mij slaagt nog geen 10% hierin.

Ergens klinkt ‘goede voornemens’ voor mij al iets als ‘dit gaat me toch niet lukken’. Kan aan mij liggen hoor.. Maar als je jezelf nou zegt dat je ‘doelen voor 2020’ hebt of ‘de focus voor 2020 ligt op…’, dan klinkt dat toch al veel positiever en geloofwaardiger? Geen goede voornemens meer voor mij, maar doelen en een nieuwe focus!

De focus voor 2020 ligt op…

Eerder schreef ik al een artikel over mijn plannen voor 2020. Ik ga onder andere werken met de Purpuz planner en daar staat een heel mooi stappenplan in om doelen vast te leggen én te behalen. Dat stappenplan ga ik zeker gebruiken. De focus voor 2020 ligt op mijn gezondheid en balans in mijn leven.

Afgelopen jaar was een rotjaar qua gezondheid en heeft denk ik een behoorlijk lange nasleep. Om mijn gezondheid te versterken heb ik besloten om beter naar mijn lichaam te luisteren en te stoppen met ‘druk doen’ als mijn lichaam dat aangeeft. Daarnaast wil ik me meer richten op gezonde voeding en uitzoeken op welke voedingsstoffen mijn lichaam het beste reageert (en waar mijn lichaam niet blij van wordt). Een EM Bloedtest lijkt me ontzettend interessant en daar wil ik me beter in verdiepen in 2020, inclusief alles wat daar bij hoort.

Uiteraard wil ik ook heel graag weer het sporten oppakken en dan écht oppakken. Weer een ritme krijgen in het sporten, want dat deed me altijd zo ontzettend goed. Regelmatig naar de sportschool gaan dus en weer beginnen met hardlopen. Ik heb hele fijne asics hardloopschoenen, maar die gebruik ik ook regelmatig voor het wandelen. Je zou dus bijna denken dat ik nieuwe wandelschoenen nodig heb, maar nieuwe nike hardloopschoenen zou ook tof zijn! In ieder geval motiveren nieuwe wandel- of hardloopschoenen mij enorm om me nog meer te focussen op ‘mijn goede voornemens’.

Daarnaast ligt de focus voor 2020 vooral op rust, balans en meer momentjes voor mezelf. Écht voor  mezelf, want op die momentjes kan ik enorm opladen. Een dagje alleen naar de sauna of een hele middag alleen wandelen, kan echt wonderen doen voor mij!

2019 mag dan een rotjaar geweest zijn, 2020 wordt ongetwijfeld een stuk leuker, beter én rustiger!

No Comments
Leave a Reply