Genieten

Een kijkje achter de schermen: Ons huis is verkocht! | Een persoonlijke update

  • By
  • 20 december 2019
  • Sticky
Verhuizen - Maudgeniet.nl

Nog niet zo lang geleden schreef ik een artikel over ons idee om te verhuizen. Mensen in onze omgeving worden soms knettergek van ons en onze eeuwige zoektocht naar het perfecte huis, maar uiteindelijk hebben we de knoop toch doorgehakt. BinnenĀ no time is ons huis verkocht! Ik vind het leuk om een korte update te delen met jullie. šŸ™‚

Het huis te koop zetten

Het huis te koop zetten.. We wilden het al een hele tijd, maar toen kwam ik thuis te zitten met een Burn Out. Het idee alleen al om te verhuizen maakte me op dat moment helemaal gek. Alles wat daar bij zou komen kijken, leverde me op dat moment te veel stress op. Op dit moment gaat het -eindelijk!- stukken beter met mij en na vele gesprekken met Jasper hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt.

We lieten ons huis bekijken door verschillende makelaars en hebben uiteindelijk gekozen voor een makelaar die ons het beste gevoel gaf. Niet veel later ging ik als een gek door ons huis om alles op te ruimen en te poetsen, want natuurlijk moesten er foto’s gemaakt worden. Een hele ochtend kwam er een fotograaf langs om ons huis heel mooi vast te leggen, definitiever dan dit zou het voorlopig niet worden.

Niet veel later kwam ons huis online en toen begon de gekte pas echt. (Voor iedereen die nieuwsgierig is naar ons huis, dan kun je natuurlijk Funda even checken!) De bezichtigingen werden gepland, maar liefst 10 (!) stuks in de eerste week, en ook dat zorgde voor de nodige stress. Weer het huis helemaal opruimen, netjes maken, dingen verstoppen in kastjes Ć©n alles weer poetsen. Tijdens de bezichtigingen is het de bedoeling dat we niet thuis zijn en dus vluchtte ik regelmatig met de kindjes naar bijvoorbeeld mijn ouders. De eerste bezichtigingen waren op vrijdag en maandagochtend kregen we al twee biedingen! Op woensdag werd het huis definitief verkocht (onder voorbehoud).

Nu zelf op zoek naar een andere woning!

Ondertussen is het koopcontract getekend en is het de bedoeling dat we 17 april de sleutel inleveren bij de nieuwe bewoners. Voor zover ik nu kan inschatten zijn het leuke mensen die perfect in onze buurt passen. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij om!

Wij zijn nu dus op zoek naar een andere woning, uiteraard ook in Oldenzaal en het liefsteĀ in een kindvriendelijke buurt. Een buurt met wat nieuwere huizen en met jonge(re) gezinnen. Dan kunnen de meisjes lekker uren buiten spelen met buurtkinderen en zitten wij in een buurt met mensen in dezelfde levensfase. Dat lijkt me erg gezellig en vooral heel leuk voor de kindjes!

Onze voorkeur heeft een huis waar we zelf maar weinig aan hoeven te veranderen. Een likje verf over de muren en plafonnieresĀ ophangen als verlichting in de hal is natuurlijk geen probleem. Maar liever vinden we geen huis waar we een grote verbouwing moeten uitvoeren, denk aan een complete uitbouw of het vernieuwen van alle electra. Eventueel een nieuwe badkamer of keuken (extra mooi met spotjes!) zouden we nog wel willen, maar daar houdt het voorlopig ook wel op.

De komende tijd gaan we dus op zoek naar een nieuwe woning; iets wat ik ontzettend spannend vind! Hopelijk vinden we op tijd een geschikt plekje voor ons en anders is april/mei een perfecte periode om tijdelijk op een camping of vakantiepark te wonen. šŸ˜‰

To be continued..

 

1 Comment
  • Marcella Molenaar

    Leuk huis hebben jullie nu nog, maar jullie nieuwe huis wordt vast nĆ³g fijner! Ik hoop dat jullie vlot een mooi plekje kunnen vinden. Op naar een geweldig 2020 voor jullie! <3

Leave a Reply