Genieten Hotspots Nederland

Hotspot: Boerderij Spa Nutter – relaxen op de boerderij

 • By
 • 19 september 2015
 • Sticky

Van de buitenkant lijkt het ‘maar’ één van de vele boerderijen in Nutter. Maar wanneer je de bordjes ‘Boerderijspa’ volgt en de deur binnengaat, kom je in een soort wellness-walhalla terecht. Een prachtige spa met een boers tintje. Ik besloot om mezelf eens een dagje in de watten te leggen. En waar kan dat beter dan op een boerderij? (Ik ben gék op het ‘boerse leven’!)

boerderij spa

Het arrangement – Dennen, water en klei
Ik werd ontvangen met een kopje koffie en een heerlijk hapje. Vervolgens kreeg ik een soort intakegesprek (moeten we ergens rekening mee houden?) en daarna kon mijn dagje ‘relaxen op de boerderij’ beginnen! Ik koos voor het arrangement ‘Dennen, water en klei’. Het arrangement begon met ontspannen in de broodoven. Dit is een sauna waar een broodoven in staat en ook daadwerkelijk (spelt)brood in gebakken wordt. Het leuke is: achteraf krijg je ook stukjes van jouw zelfgebakken brood. Met een heerlijke pesto-olie. Mmm!

boerderij spa

Tussen de behandelingen door heb je steeds 25 tot 30 minuten de tijd om ‘bij te komen’. Er wordt dan heel goed voor je gezorgd: je gaat lekker op één van de relax-banken liggen en ze brengen je tussendoor heerlijke hapjes en veel water met munt en citroen. Vervolgens ging ik de dennen-sauna in. Deze sauna wordt een stuk warmer dan de broodoven. Maar het allerleukste is: op de vloer liggen allemaal dennentakken en in een grote koperen bak liggen ook dennentakken en dennenappels en heerlijke kruiden. De geur verspreidt zich door de ruimte en ik moet oppassen dat ik niet wegdommel.

boerderij spa

Tussendoor genoot ik van een heerlijke lunch: kwartel met gestoomde groenten en puree. Vervolgens ging ik naar de hooioven. Dit is een soort stoel waar in de rug hooi (uit de Alpen) en kruiden zijn verwerkt. Tussendoor wordt er iedere keer stoom doorheen geblazen. Ik had echt een beetje het gevoel dat ik ‘gehooid’ werd, haha.

boerderij spa

Na weer een tijdje relaxen ging ik de kleioven in. Dit is een soort stoomcabine (met een heerlijke geur) en voordat deze aan gaat, moet je je insmeren met verschillende soorten klei. Iedere soort is goed voor een bepaald deel van je lichaam. Het is belangrijk om je tijdens deze behandeling in te blijven smeren, zodat alle dode huidcellen worden verwijderd. Je huidje is na de tijd heerlijk zacht. En als je je insmeert met de olie die je krijgt, wordt het nog zachter. Heerlijk!

De Boerderij Spa
De Boerderij Spa is gevestigd in een oude boerderij die al sinds 1645 (!) in de familie is. Zij vonden het zonde om deze mooie locatie en de boerderij niet te delen met de buitenwereld en ik ben het helemaal met ze eens. Daarom hebben ze omgebouwd tot deze spa. In de spa vind je nog veel oude elementen van de boerderij terug, zoals de twee lagen gebinten (zie onderstaande foto).

Het leuke is dat Boerderij Spa Nutter ook echt een familiebedrijfje is. Frans en Marinka runnen de boel samen met hun meisjes. Marinka vertelde mij dat zij samen met haar man Frans naar Oostenrijk is geweest om zich daar te verdiepen in het ‘kuren’. Vervolgens hebben ze het gecombineerd met ‘het boerenleven in Nutter’.

Boerderij Spa

Overnachten
Naast het feit dat je je hier prima een dag kunt vermaken, kun je hier ook overnachten. Ze hebben maar liefst drie luxe lodges en ook hier vind je mooie details. Wanneer je hier overnacht, krijg je het ontbijt in rieten manden en rode zakdoeken. Wanneer je geniet van de spa, kun je op slippers en in je badjas terug naar je lodge om daar verder te relaxen.

boerderij spa

Persoonlijk
Eén van de grote voordelen van de Boerderij Spa in Nutter is dat het allemaal heel persoonlijk is. Je wordt overal persoonlijk begeleid. Ze brengen je naar een behandeling en halen je ook weer op. Nergens hangt een klok, want je hoeft toch nergens op te letten. En juist dat maakt het zo ontspannend. Iedere behandeling wordt netjes en duidelijk uitgelegd en soms vertellen ze je iets over de boerderij en de geschiedenis. Erg leuk!

Verder is overal aan gedacht: badjas, handdoeken en slippers hoef je niet mee te nemen, tijdschriften in overvloed en de andere gasten zie je niet of nauwelijks. Tussen de behandelingen door kun je bijkomen op één van de vele bedden, aan de grote tafel of in de mooie (Twents aangelegde) tuin. Als je wilt, kun je zelfs zwemmen in de (zwem)vijver.

Boerderij Spa

Een bezoekje aan de Boerderij Spa in Nutter is ab-so-luut de moeite waard. Hier kwam ik meer tot rust dan in welke sauna dan ook. Wil je meer weten of gewoon even weg zwijmelen? Breng dan vooral even een bezoekje aan hun website.

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta.
Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening.

2 Comments
 • ivonne

  Dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik had je foto’s al gezien op Instagram maar zo heb ik een veel beter beeld. Zijn er nog andere gasten, of hoeveel mensen zijn er max in de sauna? Dat was echt genieten Maud.

  • Maud

   Goed om te horen. Ben je van plan om er een keer naar toe te gaan? 🙂 Kun je meteen genieten van de rest van Twente, zo mooi! Er waren nog twee andere gasten, maar die heb ik nauwelijks gezien. In totaal zorgen ze er voor dat er maximaal 12 gasten zijn (6x twee gasten). Daarvan zijn er dan altijd 6 in een behandeling en 6 die ‘rusten’, heerlijk!

Leave a Reply