Genieten

Is jouw hond te dik? | Check het tijdens de Honden Weegweken bij Welkoop!

  • By
  • 15 januari 2020
  • Sticky
Honden Weegweken Welkoop - Maudgeniet.nl

Onlangs deelde ik weer eens een foto van onze hond Buddy op Instagram. Geen idee waarom, maar op de een of andere manier zie je hem niet heel vaak voorbij op mijn blog of social media. Ondertussen is Buddy al bijna 12 jaar en begint hij echt een opa-hondje te worden. Hij begint steeds meer te mopperen, wil minder vaak en ver wandelen en hij kan niet altijd meer tegen de drukte van de kindjes. Arme hond!

Dat hij niet meer zo ver en vaak wil wandelen, dat kunnen we wel aan hem merken. En zien, vooral aan hem zien. De laatste tijd zien we namelijk dat Buddy wat dikker wordt..

Overgewicht bij honden

Uit onderzoek is gebleken (via de Universiteit Utrecht) dat de helft van de Nederlandse honden overgewicht heeft. Net als bij mensen kan dit vele gevolgen hebben voor de gezondheid van honden. Gewrichtsproblemen, hartproblemen, kortademigheid en een slechtere weerstand zijn slechts enkele gezondheidsproblemen. Door het overgewicht kan de levensduur van honden zelfs met twee jaar verkorten. Twee jaar!

De oorzaak van het overgewicht bij honden is eigenlijk erg simpel. Te weinig beweging hebben, maar wel te veel calorieën binnenkrijgen. Wist je bijvoorbeeld dat drie plakjes worst voor de hond qua calorieën gelijk staat aan een patatje mayonaise qua calorieën voor mensen?

De Honden Weegweken bij Welkoop

Het gehele jaar kun je jouw hond gratis laten wegen bij een van de Welkoop winkels. Maar van 20 januari t/m 16 februari 2020 wordt hier bij Welkoop extra aandacht aan besteed. In deze periode kunnen baasjes terecht bij de Welkoop om de honden gratis te laten wegen en zijn er een aantal extra’s. Als jij in deze periode met jouw hond bij een Welkoop winkel komt, ontvang je een weegboekje met extra informatie en een gratis tennisbalwerper zodat jouw  hond meer beweging krijgt. Daarnaast is er een dierenspecialist aanwezig om advies te geven over hoe jij je hond zo goed mogelijk fit kunt houden.

 

 

No Comments
Leave a Reply