Genieten

Een middag in het bos bij Hof van Espelo in Enschede

  • By
  • 21 september 2018
  • Sticky
Hof van Espelo - Maudgeniet.nl

Het is herfst en dat moeten we vieren! Ik vind de herfst een heerlijk seizoen: soms nog warm en soms juist weer fris, al die mooie kleuren in de natuur en alles wat daar bij komt kijken. Zit je ‘s middags nog volop in het bos te genieten van het laatste zomerzonnetje, zit je ‘s avonds aan een warme kop thee omdat het zo keihard regent. Dát is nou de herfst en juist dat vind ik nou zo heerlijk..

Om te vieren dat het herfst is (en om het vernieuwde speelbos bij Hof van Espelo te ontdekken én om een goede reden te hebben om af te spreken) ging ik met samen met Stephanie van Wolferien en de hele bende (Boaz + een vriendje, Midas, Fos en Moos, Fenne en Saar) naar het speelbos bij Hof van Espelo. De kindjes lekker spelen, wij foto’s maken en een beetje bijkletsen. Prima combinatie!

Het (vernieuwde) speelbos bij Hof van Espelo

Onlangs is het speelbos bij Hof van Espelo vernieuwd en terwijl we hier naar toe rijden heb ik er hele hoge verwachtingen van. Want joe; lekker buiten spelen in het bos, dat kan alleen maar super leuk zijn! We parkeren de auto (naast die mega auto van Stephanie) en gaan op zoek naar het bos. Ondertussen app ik Stephanie welke kant ik op moet en ze appt terug dat ik op het geluid moet af gaan. En ja hoor; we horen opeens heel veel gegil! Niet veel later komen we aan bij het speelbos. En ja.. Het speelbos is ook erg leuk, maar nu we er zijn valt het me toch een klein beetje tegen.. Ik had het groter verwacht en misschien wat ruimer opgezet. Maar hé, dat mag de pret niet drukken! De kindjes vermaken zich prima in het speelbos en eigenlijk is het hier gewoon wel heel leuk.

Hof van Espelo - Maudgeniet.nl

Picknicken in het bos

Stephanie is een slimme meid en op alles voorbereid! Hoewel ik een paar simpele soepstengels in m’n tas heb gepropt (just in case of emergency), heeft Stephanie gewoon donuts en pakjes drinken meegenomen. Het wordt een spontane picknick en dat is voor ons het ideale moment om foto’s te maken. Midas en Fenne hebben elkaar alweer helemaal gevonden en ze eten zelfs van elkaars donuts; als dat geen echte liefde is, weet ik het ook niet meer! We hebben ze meteen maar even uitgehuwelijkt, want deze twee zijn te leuk samen.

Hof van Espelo - Maudgeniet.nl

En door met spelen!

Als de donuts op zijn en de pakjes drinken helemaal leeg zijn, rennen alle kinderen weer het bos in. Ze gaan klimmen in het speelbos, ze spelen verstoppertje, gaan op zoek naar dieren en vinden zelfs een paar kikkers. Wat een fijne en gezellige middag in het bos! We besluiten meteen om een nieuwe buiten-speel-date te plannen. Als we vervolgens terug lopen naar de auto (want alle baby’s hebben honger!) zien we hoe ontzettend mooi de weg daar is voor een foto.. Het licht, de bomen, de straat.. Het is perfect! We ploffen Fenne en Midas nog even midden op straat en maken nog een paar foto’s..

Hof van Espelo - Maudgeniet.nl

Tot volgende week!

Na deze fijne middag in het bos gaan we nog even ergens wat drinken, sluiten af met een dikke knuffel en roepen keihard ‘Tot volgende week!’. In de auto vraagt Fenne meteen of we morgen weer met haar vriendje Midas naar het bos gaan. Dat kan alleen maar een teken zijn van een leuke middag. Vooruit.. En het is meteen een teken dat we de twee juiste peuters hebben uitgehuwelijkt! 😉

Praktische informatie
Je vindt het Hof van Espelo aan de Weerseloseweg 259 in Enschede. Er zit ook een bezoekerscentrum bij, maar deze is niet altijd geopend. Check van te voren dan altijd even de website!

Hof van Espelo - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply