Genieten

Hoe richt je een groot raam in? | Van leuke decoratie tot de best passende gordijnen!

  • By
  • 25 september 2019
  • Sticky
Hoe richt je een groot raam in? - Maudgeniet.nl

Het is al ruim 3,5 jaar geleden dat wij ons huidige huis kochten. Een ontzettend fijn huis waar ik nog altijd erg blij mee ben en me enorm thuis voel. Maar er is één ding waar ik niet aan gedacht heb toen we dit huis kochten: het mega grote raam aan de voorkant van ons huis. Maanden heb ik geen idee gehad wat ik hier mee moest qua decoratie en gordijnen. Hoe richt je een groot raam in? Ik deel een aantal tips!

Zo’n fijn huis!

Wij hebben een heerlijk huis, maar dan echt. Beneden hebben we erg veel ruimte, lekker veel daglicht en het is allemaal praktisch ingericht. De woonkamer heeft een behoorlijk grote speelhoek voor de kindjes en wij hebben hier ook voldoende ruimte voor een grote bank en verdere inrichting. Aan de achterkant van het huis hebben we een fijne woonkeuken met heel veel ramen en dus lekker veel daglicht. Ik hou er van! Wat de bovenverdieping betreft heb ik nog wel wat wensen, maar daar hebben we het nu voor het gemak maar even niet over. 😉

Hoe richt ik een groot raam in?

Het raam aan de voorkant van ons huis vind ik dus wel een dingetje. Nu vind ik het helemaal prima, maar ik heb er echt maanden mee geworsteld. Niet alleen omdat het een groot raam is, maar ook omdat er ook nog eens een lage vensterbank is. Ik vind dat echt een dilemma qua inrichting! Want hoe zorg je er nou voor dat de vensterbank niet te vol staat, dat de decoratie hoog genoeg is om het raam te vullen en noem alle dilemma’s maar op. Kortom: hoe richt ik een groot raam in?

Gordijnen voor een groot raam

Laten we maar beginnen met de eerste uitdaging: de gordijnen voor dat grote raam! Onze bank staat ook voor een gedeelte voor het raam, waardoor we geen ‘normale’ gordijnen konden doen. In ons vorige raam hadden we prachtige brede jaloezieën voor het raam, maar een tijdje kwam ik er achter dat dit echt niet handig was qua schoonmaakwerk, haha. Dus besloten we in dit huis te kiezen voor plisségordijnen. Staat niet alleen mooi, maar ze zijn ook nog eens hartstikke handig! Doordat je ze zowel naar boven als naar beneden kunt doen, kun je een beetje spelen met het effect. Wij hebben ze vaak halverwege het raam, waardoor dat het grote raam een beetje breekt. Fijn!

Wat zet je op de vensterbank?

Hier ben ik nog steeds niet helemaal over uit, haha! Ik ben dol op groen in huis en het liefste zet ik in ieder hoekje een plant. Helaas voor mij én voor de planten: ik kan ze niet zo lang in leven houden. En toch hebben we twee grote potten voor het raam staan met mooie planten er in. Op de een of andere manier doen ze het ontzettend goed en leven ze nog steeds! De potten met planten staan in het midden op de vensterbank en aan beide kanten in de hoekjes staat nog iets kleiners. Zo is de vensterbank goed gevult, zonder dat er veel te veel op staat. Ik heb echt een hekel aan schoonmaken! Ik ben er nog steeds niet helemaal tevreden over, maar voor nu vind ik het helemaal prima!

Hoe richt jij een groot raam in? 

Hoe richt je een groot raam in? - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply